Haberler

Bakan Zeybekci: Bu Ülkeye Bir Daha Dünya Bankası'ndan Ekonomi Bakanı Gelmeyecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ülkeye bir daha Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanı gelmeyecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ülkeye bir daha Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanı gelmeyecek. Çünkü artık bu milletin evlatları ve hizmetkarları var. Şundan emin olun. 7 Haziran seçimleri iktidarın değişeceği, hükümet değişikliğinin olacağı seçimler değildir" dedi.Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'ne gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti. Zeybekçi daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 200'e yakın kişiye konuşma yaptı. Bugüne kadar verdikleri her sözü tuttuklarını ifade eden bakan Zeybekçi şöyle şunları söyledi:

"Bizim üç altın kuralımız var. Söz söyledik mi asla yalan söylemeyeceğiz. Söz verdik mi canımız pahasına tutacağız. Emanete ihanet etmeyeceğiz ve ettirmeyeceğiz. Bu kadar net ve basit."

KEMAL DERVİŞ TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan olması halinde Kemal Derviş'i ekonomi bakanı yapacağı yönünde açıklamalarının olduğunu belirten Nihat Zeybekçi, milletin buna asla izin vermeyeceğini savundu. Bakan Zeybekçi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onlar konuşur, biz yaparız. Yine konuşmuş, 'Biz koalisyon olursak, Kemal Derviş'i ekonomi bakanı yapacağız.' Yakışır sana zaten. Kendi ağzıyla söyledi. 2002 yılında sizlerin, bizlerin ödediği vergilerin yüzde 86'sı faize gitti, yatırım ise sıfır. Memur maaşlarını ödeyemeyenler de onlardı. O dönemde IMF'nin 1 milyar dolarlık kredi dilimini serbest bırakma şartı olan Kemal Derviş'in ekonomi bakanı yapılması. O dönemin Başbakan Yardımcıları ise Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli. Yine bu dönemde IMF gene bunlara 'İktidar olursanız ekonomi bakanı Kemal Derviş olsun' demiş. Allah korusun. Allah o günleri bu millete göstermesin. Bu millet asla izin vermeyecek. Bir daha asla IMF'ye muhtaç olmayacağız, bu ülkeye bir daha Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanı gelmeyecek. Çünkü artık bu milletin evlatları ve hizmetkarları var. Şundan emin olun 7 Haziran seçimleri iktidarın değişeceği, hükümet değişikliğinin olacağı seçimler değildir."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuşmasının ardından Hisarcık Belediye Başkanı AK Partili Fatih Çalışkan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Çalışkan, bakan Zeybekci'ye çini tablo, deriden yapılmış terazi ve bor madeni kristali hediye ett

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Bankası Kemal Derviş Hisarcık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title