Haberler

Bakan Zeybekci Bence Bu Günkü Anlaşma Tarihi Bir Adımdı

Dha DIŞ HABER ¬– Brüksel'de Avrupa Birliği yetkilileri ile görüşmelerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Brüksel'de Türk basın mensuplarına yönelik bir basın toplantısı düzenledi.

Dha DIŞ HABER ¬–

Brüksel'de Avrupa Birliği yetkilileri ile görüşmelerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Brüksel'de Türk basın mensuplarına yönelik bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Bakan Zeybekci "Bizim bu günkü mutabakatımızın doğrudan ekonomik yankıları olacaktır. Yeni Gümrük birliği anlaşması imzalandığı andan itibaren çok daha farklı yansımalar olacaktır. Türkiye'nin ABD ile TTİP anlaşması imzalamaması halinde, kapılarını ABD'ye açması halinde, yapılan çalışmalara bakılırsa yıllık 7, 8 Milyar Dolarlık negatif etkilenme görülüyor. Asıl etkilenme diğer ülkelerle rekabet şansı olmaması ve sektör kaybı gibi bir çok etkilenmeler olacaktır. Birinci önceliğimiz Türkiye'nin karar alma mekanizmalarında etkin olarak yer alması. İkinci olarak Türkiye'nin serbest ticaret anlaşmalarına uyum kapsamında yaşanan sorunlara kalıcı bir çözüm bulunması. Üçüncüsü Karayolu kotalarının da kaldırılması, taşımayla ilgili zorlukların kaldırılması. Bunlardaki ilerlemeye eş zamanlı bir şekilde, diğer hizmetlerin kamu alanında ve tarımında Gümrük Birliği kapsamının içine alınması. Önümüzdeki günlerde 2016'nın başında olması planlanan Avrupa Birliği Gümrük Birliği çalışması olarak sadece Gümrük Birliği ile çalışmalarını yürütecek bir birimin burada açılmasını öngörüyoruz. Bence bu günkü anlaşma tarihi bir adımdı onu bilmenizi istiyorum" dedi.

Basın toplantısı sonrası A Haber Muhabiri Lamia Ayhan'ın doğum günü olmasından dolayı Bakan Zeybekci, Muhabir Lamia Ayhan'la birlikte Doğum günü pastasının mumunu birlikte üfledi ve kendisine Hayırlı, sağlıklı ömürler, mutlu yıllar diledi.

Görüntü dökümü

Genel deyatlar

Bakan Zeybekci konuşması.

A Haber Muhabiri'nın doğum gününü kutlaması.

(Haber-Kamera Ender Duruel - Belçika DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Gümrük Birliği Brüksel Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title