Haberler

Bakan Zeybekci: Başbakanı Dinlenmesi Vatana İhanettir

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de 1.5 milyondan daha fazla kişinin dinlendiğine inandığını söyleyeyerek, "Bir başbakanın, cumhurbaşkanının, milletvekilinin dinlenmesi vatana ihanettir. Bu ülkede her kim hukuk dışı ahlaksızlık yaptıysa hesabını vermelidir" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli temaslarının ikinci gününe Sarayköy İlçesi'nde başladı. Sarayköy'de AK Parti'nin başkan adayı Ahmet Özbaş'ın seçim bürosu önünde davul zurnayla karşılanan Zeybekci, ilçeyi gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Çay içerek, fırından getirilen sıcak ekmeği yiyen Zeybekci, ilçe pazarındaki satıcılarla sohbet etti, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Pazar yerinde halka seslenen ve Ahmet Özbaş'a destek isteyen Zeybekci, "Sarayköy, dünya standartlarının üzerinde bir ilçe olacak. Hizmet yağacak Sarayköy'e. Bunu laf olsun diye söylemiyorum, örneği var. Denizli'ye her gün gidip geliyorsunuz ve 10 yılda Denizli'ye verdiğimiz hizmetleri görüyorsunuz" dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de 1.5 milyon kişinin dinlenildiğinin varsayıldığını, kendisinin bunun daha fazla olduğuna inandığını söyledi. Mahkeme kararıyla yapılan dinlemenin devlet sırrı olduğunu belirten Zeybekci, "Hiçbir hukuk, evrensel standarttaki hiçbir hukuk, hiçbir demokrasi bir ülkenin başbakanını, bir ülkenin cumhurbaşkanını, bakanını, milletvekilini hiçbir kayıt ve şartla dinlemeye müsaade etmez. Böyle bir şey yoktur. Kaldı ki, bir vatandaşın da dinlenmesi için en üst düzeyde mahkemede sadece tarif edilen kısmıyla dinlenir. Ondan bağlantılı olarak başka birine bağlantı kuracağı zaman dahi yeniden izin gerekir. ve alınan o bilgi, mahkemenin kararı için alınan o bilgi bir devlet sırrıdır ve devlete emanettir. Onun dışında sebebi ve şekli ne olursa olsun; her türlü özel bilgi hiçbir şekilde bir konuya tabi olmaz. Onun için bugün Türkiye'mizde milyonlarca insanın dinlenmesi demokrasi adına, evrensel standartlardaki hukuk adına bir katliamdır. Kaldı ki, bir başbakanın, cumhurbaşkanının, milletvekilinin dinlenmesi vatana ihanettir, bunların hesabı mutlaka sorulacaktır. Türkiye'de hassasiyet gösterilmeden demokrasi katledilmiştir, hukuk katledilmiştir. Milletin iradesi ayaklar altına alınmış, milletin seçtiği hükümetin saygınlığı, mahremiyeti, Başbakan'ın dünya üzerindeki itibarı ve mahremiyeti ayaklar altına alınmıştır. Hesap sorulacaktır ve sonuna kadar gidilecektir" diye konuştu.

'YAŞANANLAR DOĞUM SANCISI'

Türkiye'de bugün yaşananların bir doğum sancısı olduğuna inandığını söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bütün bu yaşananlar, ülkemizde evrensel standartlarda hukukun eğemen olması, demokrasinin tüm kural ve kurallarıyla beraber egemen olması, kişi hak ve özgürlüklerinin kesinlikle sonsuz bir garanti altına alınması için. Bugün yaşadıklarımızın bir doğum sancısı olduğuna inanıyorum. Bu musibetlerden de bir hayır çıkacak inşallah. Ben bunun ülkemize milletimize hayırlar getirececeğine inanıyorum. Şu anda başlatılan süreç içeresinde yüksek standartlardaki hukuk içerisinde kalmak; tabii ki devletimiz buna çok dikkat edecektir ama hesap illaki sorulmalıdır. Her kim varsa, her kim ne hukuk dışı ahlaksızlık yaptıysa bunun hesabını vermelidir" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Sarayköy Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title