Haberler

Bakan Zeybekci: Babacan ve Başçı'nın İstifası Söz Konusu Değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifalarının söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Fatih, Cumhuriyet, İncilipınar, Deliktaş ve Mehmetçik mahallelerinin altyapı projesinin temel atma törenine katıldı. Deliktaş Mahallesi'nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ile çok sayıda davetli katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 201 kilometrelik içme suyu hattı, 165 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 38 kilometre uzunluğunda da yağmur suyu hattı döşeyeceği bu mahallerdeki temel atma töreninde konuşan Bakan Zeybekci, "7 Haziran'da Denizli, hizmetkarlarını onore etsin. Hedefimiz yüzde 60 oy ve 5 milletvekili. Bu dava benim davam değil, Denizli'nin davasıdır. Denizli'yi seven, hizmetkarlarını oy vererek sevindirsin. Biz de daha fazla hizmet edelim" diye konuştu.

İSTİFA SÖYLENTİLERİ SPEKÜLASYON

Nihat Zeybekci, temel atma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Ali Babacan ile Erdem Başçı'nın istifasının konuşulduğunu söylemesi üzerine Bakan Zeybekci şu yanıtı verdi:

"Başbakan Yardımcımız Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı ile ilgili başlatılan bu tartışma ve spekülasyonları yaratanlar, memlekette bazı şeyler kötü gitsin isteyenlerdir. Bunu, 'Spekülasyon ve manipülasyon yapılsın, bundan da birileri rantını devşirsin' dileği olarak görüyorum. Belki bazılarının böyle duası olabilir ama, bugün ekonominin patronu olarak Ali Babacan'a ve Merkez Bankası başkanımıza eleştirilerimizi, görüşlerimizi açıkça söylüyoruz. Farklı düşündüğümüzü söylüyoruz. Bu da son derece doğaldır. Yani, memleketimizde Maliye Bakanı ile Ekonomi Bakanı'nın ayrı düşünmesi gayet normaldir. Maliye Bakanı Türkiye'nin finansal hassasiyetlerini ortaya koyacaktır. Ekonomi Bakanı olarak biz de ülkemizdeki büyümenin, üretmenin, istihdamın, daha çok ihracatın artması için, dış ticaret açığının daralması, işsizliğin azalması için bunları dikkate alarak konuşuyoruz. Aramızda fark olması son derece normaldir. İstifa iddialarını birilerinin dilek ve temennisi olarak görüyorum. Bizde bir söz vardır, 'Aç tavuk kendini mısır ambarında görürmüş.' Başbakan yardımcımız ve Merkez Bankası başkanımız ile ilgili üretilen manüpilasyon ve spekülasyonların niyetinde, arkasında bunu görüyoruz. İstifa yoktur. Kendileri de bunu açıkça söylemişlerdir." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Erdem Başçı Ali Babacan Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title