Haberler

Bakan Yılmaz: Yerel Seçim Değil, İstiklal Mücadelesi

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Yılmaz, seçime 17 gün kaldığını hatırlatarak, kalan sürede çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söyledi.

BİNGÖL (İHA) – Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz "Bu bir istiklal mücadelesidir. ya kendi politikamızı uygulayacağız, ya da başkalarının boyunduruğu altında bir köşeye sıkışmış ülke haline geleceğiz. Biz bu seçimlerde bunun kararını vereceğiz" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Bingöl İl Teşkilatı'nın Geliştirilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıya, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, AK Parti Diyarbakır İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Genel Koordinatörü Başkanı Sabri Balaman, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, İl Başkanı Yusuf Coşkun, İlçe Belediye Başkan adayları ve parti teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçime 17 gün kaldığını hatırlatarak, kalan sürede çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda yapılan anketlere değinen Bakan Yılmaz, AK Parti'nin açık ara önde olduğunu söyleyerek 30 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde yüzde 50'nin üzerinde oy alacaklarını söyledi.

Sandık bazlı çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Bundan sonra bizim sadece derdimiz insanlarımızı sandıklarımızı taşımak. Her gittiğimiz yerde bu Türkiye'nin geleceği açısından kritik bir seçimdir bunda mutlaka sandığa gitmelisiniz diyelim. Bizim başka problemimiz yok yeter ki insanlar sandıklara gitsinler. İkinci önemli husus sandık güvenliği sandığımıza sahip çıkalım. Bu iki husus en önemli şey. Bunun dışında Bingöl'de elhamdülillah bir sorun görünmüyor. Bizim gördüğümüz seçimi tarihi bir oyla kazanacağız" dedi.

Genel seçimlerde iki dönem AK Parti'nin rekor kırdığını hatırlatan Bakan Yılmaz, 30 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde en az yüzde 50 oy alacaklarını söyledi. Bingöl halkının siyasi bilincinin yüksek olduğunu aktaran Bakan Yılmaz, halkın Türkiye gündemine hakim olduğunu vurguladı.

AK Parti Bingöl İl Teşkilatı'nda görevi olmamasına rağmen çok sayıda gönüllünün İstiklal mücadelesi bilinciyle seçim çalışmasına katıldığını belirten Bakan Yılmaz, Türkiye rotasının bu seçimlerle belirleneceğini söyledi.

"YOLSUZLUK, USULSÜZLÜK OLMADIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ"

Yerel seçimlerde ortaya konulacak tavrın Türkiye rotasını belirleyeceğini kaydeden Bakan Yılmaz, " Yolsuzluk, usulsüzlük olmadığını hepimiz biliyoruz. 17 Aralık'tan sonra yaşadığımız bu hadiseler Türkiye'nin istikrarını, milletin iradesini bozma, Türkiye'yi farklı mezralara sürükleme operasyonlarıdır. Amaçları Türkiye'yi dış devletlere karşı bağımlı hale getirmektir. Ama halkımız buna müsaade etmeyecektir. 30 Martta halkın iradesi çıktığı zaman işte Türkiye'nin düzenini bozmaya çalışanlar derslerini alacaklar. Cesaretleri kırılacak ve taşlar yerli yerine oturacak" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN SIÇRAMA DÖNEMİ 2015-2019

2015-2019 dönemini Türkiye'nin ikinci sıçrama dönemi olarak değerlendiren Bakan Yılmaz, Türkiye'nin ilk sıçrama dönemini son 10 yılda yaptığını belirtti. Türkiye ekonomisinin 10 yıl önce 230 milyar dolar olduğunu belirten Bakan Yılmaz, geçen yıl itibariyle bu rakamın 820 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

İhracatın 36 milyar dolardan 152 milyar dolara yükseldiğini kaydeden Yılmaz, Türkiye borçlarının milli gelire oranının yüzde 74'ten yüzde 35'lere düştüğünü ifade etti.

Enflasyonun tek haneye düştüğünü kaydeden Bakan Yılmaz, eskiden bir ayda olan enflasyonun şimdi bir yılda olduğunu bildirdi. Eskiden vergilerin yüzde 85 oranında faize gittiğini söyleyen Bakan Yılmaz, " Vergiler toplanırdı yüzde 85'i faize giderdi. Eskiden faize giden, ranta giden paralar şimdi yatırıma gidiyor. Buda birilerini rahatsız ediyor. Yeniden

Türkiye'yi eski günlerine çevirmek istiyorlar" dedi.

"DIŞ DEVLETLERİN GÖZÜ TÜRKİYE'DE"

AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'nin geldiği pozisyona dikkat çeken Bakan Yılmaz, Türkiye'nin geçen sene 2.5 milyar dolar dış dünyaya yardım yaptığını söyledi. Türkiye'nin afetlere yardım eder bir ülke haline geldiğini belirten Bakan Yılmaz: "Filistin'deki insanların da gözü Türkiye'de, Balkanlar'ındakinin de Filipin'deki insanların da gözü Türkiye'de. Afetlere yardım yapan ülke haline geldik. Geçmişlerde 70 sente muhtaç olan Türkiye 2.5 milyar dolar yardım yapar hale geldi. Dünya'da en fazla yardım yapan 4. ülke olduk" dedi.

İSTİKLAL HARBİ BENZETMESİ

30 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçiminin önemine vurgu yapan Bakan Yılmaz: "Bakan bir Başbakan İstiklal Harbi kelimesini kolay kolay kullanmaz çok ağır bir kelime ama bu seçim için kullandı. Bu bir istiklal mücadelesidir. ya kendi çalışmamızı yapacağız, kendi politikamızı uygulayacağız ya da başkalarının boyunduruğu altında bir köşeye sıkışmış ülke haline geleceğiz biz bu seçimlerde bunun kararını vereceğiz ve Allah'ın izniyle Bingöl kararını vermiş, halk bu istiklal mücadelesinin en ön saflarında olacak." şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title