Haberler

Bakan Yılmaz, Sivas'ta

Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nin sezon açılışı törenine katıldı.

Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nin sezon açılışı törenine katıldı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Yıldız Dağı'nın kısa zamanda Türkiye'nin sayılı kayak merkezleri arasına gireceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir takım temaslarda bulunmak üzere karayolu ile Ankara'dan, Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile birlikte, Sivas İl Özel İdaresi tarafından 13 Eylül 2013 yılında temeli atılan Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nin sezon açılışı törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, "Bir eser ortaya çıkarmak kolay değil, yıkmak kolay ama yapmak zor, herkesin emeği var. Tuğlalar üst üste konulmasaydı bu eser ortaya çıkmazdı. Sivas'ın bu güzelliğine şahit olmak için, bu güzelliğini daha da güzelleştirmek için buraya gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BUNDAN SONRA KIŞTAN VE KARDAN KORKMAYACAĞIZ"

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin kısa zamanda Türkiye'nin sayılı kayak merkezleri arasına gireceğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Karın yağması kışı hatırlatır, kışın olması yoksulluğu hatırlatır, üşümeyi hatırlatır. Dolayısıyla inşallah bundan sonra da artık kıştan ve kardan korkmayacağız. Hem kışı hem kar nimet bileceğiz Ancak bu nimeti daha büyütmek için buranın çok güzel tanıtımını yapmamız lazım, kar senesinin var senesi olduğunu ispat etmemiz lazım. Bugünden sonra Türkiye'de kayak merkezleri sayıldığında Bursa'nın Uludağ'ı, Bolu'nun Kartalkaya'sı, Çankırı'nın Ilgaz'ı, Erzurum'un Palandöken'i, Kayseri'nin Erciyes'i sayılacak ama bugünden sonra, o kayak merkezlerinin arasına Sivas'ın Yıldız Dağı da girecek inşallah" diye konuştu.

Konaklama imkanlarının artırılması gerektiğini belirten Bakan İsmet Yılmaz şunları kaydetti:

"Kayak, konaklama ve ulaşım kapasitesini zenginleştirmeliyiz. Yıldız Dağı'ndan Sıcak Çermik'i birleştiren, Sıcak Çermik'ten havaalanı bağlantısı olan yaklaşık 50 kilometrelik bir yol da yatırım programına alındı ve Resmi Gazete'de ilan edildi. İnşallah bundan sonra burası Sıcak Çermk'e, Çermik de havaalanına bağlanmış olacak. Dolayısıyla buraya gelmek isteyenler Sıcak Çermik'te kalabilir ama Sivas'a uğramadan doğrudan Yıldız Dağı'na gelebilir."

"SİVAS'A KAYAK SİMÜLASYON MERKEZİ KURULACAK"

Sivas'a Kayak Simülasyon Merkezi kurulacağını ve okullarda kayak dersinin seçmeli ders olarak okutulması gerektiğini aktaran Yılmaz, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kayak Simülasyon Merkezi var. Karda kayağı nasıl öğrenmeniz gerekiyorsa, bu simülasyon merkezinde de karın üstüne çıkmadan kendinizi eğitiyorsunuz, burada bir ayda öğreneceğinizi orada 2 saatte öğrenebiliyorsunuz. İnşallah Sivas'ın merkezine bir Kayak Simülasyon Merkezi projesi yaparsanız, biz arkadaşlarımızla beraber destek oluruz. Çek Cumhuriyeti'nde ilkokuldaki öğrencilere kayak dersi bazı yerlerde mecburidir. İnşallah biz de Kurtlapa'da, Yıldız'da, Sarıyar'da, Gazi Köy'de, gerekse Sivas merkezde bazı ilkokullar seçilerek, kayak dersini seçmeli ders olarak da koydurabiliriz. Eğer bu Sarıkamış'ta, Erzurum'da oluyorsa, burada da olabilir diye düşünüyorum. Her mevsim turizmini sağlamamız lazım. Burası sadece kışın çalışmasın, yazın da çalışsın. Basket sahaları olursa, tenis, futbol sahaları olursa daha bir çok etkinlik olabilir. O zaman her mevsim turizmi sağlayabilmek mümkün. Yıldız Dağı sadece kışın değil, yazın da inşallah nimetlerinden faydalanırız. Durmak yok, çoğu gitti azı kaldı. Zor kısmı aştık, bundan sonra koyacağımız her şey çok bariz şekilde ortada olur ve gözükür. İnşallah buraya gelenlerin aklında da Yıldız Dağı güzel bir kayak merkezi olur, Yıldız Dağı güzel bir kış turizm merkezi haline geldi derler" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Alim Barut, Bakan Yılmaz'a temsili olarak bilet hediye etti. Daha sonra sezon açılışı için kurdele kesildi. Sezon açılışının ardından kayak ekibi gösteri sundu. Açılışı fırsat bilen yöre halkı da kızaklarla kaymanın zevkini yaşadı, kızakla kayan vatandaşların kar ile mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Yılmaz Yıldız Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title