Haberler

Bakan Yılmaz: Sınır Kaçakçılığıyla Ciddi Mücadele Var (2)

Altınyayla ilçesi ziyartinden sonra il merkezine dönen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, burada 11'inci İlbeyliler Türkmen Festivaline katıldı.

Türkmen FESTİVALİNE KATILDI

Altınyayla ilçesi ziyartinden sonra il merkezine dönen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, burada 11'inci İlbeyliler Türkmen Festivaline katıldı. Programa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. Festivalde konuşan Destici, BBP'nin sadece seçimler için kurulmuş, sadece oy almak için siyaset yapan bir parti olmadığını söyledi. Türk dünyasının geleceğinin Türkiye'ye bağlı olduğunu belirten Destici, "Onun için Türkiye birlik olmak zorunda. Türkiye güçlü olmak zoruda. Türkiye bölgesinin lider ülkesi olmak zorunda" dedi. Silahların susmasının, şehit gelmemesinin önemli olduğunu belirten Destici, "Ama bir yol Türkiye'yi bölmeye gidiyor ise bir yol PKK'yı önce meşrulaştıracak, sonra siyasallaştıracak ve sonra da devletleştirilecekse, bakın önce Irak'ın kuzeyi fiili bir devlet haline getirildi. O zaman bizi yönetenler ne dedi. 'Biz Irak'ın kuzeyinde bir oldu bittiyi kabul etmeyiz' dediler. Ne oldu. Biz şimdi kuzey Irak'ın en büyük koruyucusu kollayıcısı olduk. Şimdi aynı şey Suriye'nin kuzeyi için de söyleniyor. Suriye'nin kuzeyinde bir PKK varlığı var. PYD bakın biz kürtelere karşı değiliz. Kürtler bizim kardeşimiz. Biz Allah'ın emri ile bir birimize bağlanmışız. Biz Kürtler ile her zaman kucaklaşırız. Çünkü onlar bizim kardeşimizdir. Ama PKK'da bizim o denli düşmanımızdır. Herkesin bunu böyle bilmesi gerekir. Şimdi aynı şey Suriye'nin kuzeyinde yapılmaya çalışılıyor. ve daha sonra Türkiye'nin Güney Doğu Anadolu bölgesi. Türkiye'nin bu bölgesi şu anda kuzey Kürdüstan ilan edilmiş orada konferanslar toplanıyor. Bunu görmemek mümkün değil. Bunu gören gözler çok güzel görüyor. Özet olarak şunu söylüyorum. Barışa, kardeşliğe herşeye evet. Ama herkes şunu bilsinki bu büyük Türk milleti kanını, canını, malını verir. Ama bu vatanın bir karış toprağını hiç kimseye vermez. Hiç kimseyede böldürmez. Herkes bunu bilsin ona göre adım atsın" diye konuştu.

Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise festivalde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik devam ettiği sürece Türkiye'ye kimsenin zarar veremeyeceğini söyledi. Kimseden korkuları olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz şöyle devam etti?

"Bu milet güçlü bu devlet güçlü. İstiklal Marşı'nı herkes bilir, İstiklal Marşı'nda Mehmet Akif diyor ki; Korkma! Eğer biz İstiklal Marşı'na inanıyorsak, bu millete bir daha yazılmamak üzere yazılmış bir marş olduğuna inanıyorsak hiçbirşeyden korkmamıza gerek yok. Bu sancak hiçbir zaman sönmeyecek. Ne zamana kadar 'sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak'. İşte bu Türkmen beyi kardeşlerim olduğu sürece, Türkiye'deki vatandaşlarımız olduğu sürece 76 milyon bu bayrak inmez, bu bayrak sönmez. Bu bayrak İstiklal Marşı'nda Akif'in dediği gibi son bir ocak kalana kadar ister Toros dağlarında, ister Sivas dağlarında o Türkmenler kaldığı sürece, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kaldığı sürece istiklalimizin simgesi olan bu bayrak dalgalanmaya devam edecek. Türkiye sadece türklerin umudu değil, sadece islam dünyasının umudu değil, mazlum miletlerin de umudu. Ben Afganistan'a gittim. Afganistan devlet başkanı diyor ki 'Türk askerinin bulunduğu yer bize güven verir diyor. Gana da diyor 'Her devletin bir amacı var ama Türkiye'nin amacı insanlık' diyor. Dolayısıyla Türkiye'nin bir olması beraber olması, güçlü olması Türk dünyası için değil, İslam dünyası için değil, dünyadaki tüm mazlum milletler için geçerli. Bu milletten kimse de çakıl taşı alamaz. Bu millet bu gücüyle büyür ama küçülmez. O halde korkuya gerek yok. Korku içerisinde kalarak kendi içimizde ufkumuzu daraltmaya da gerek yok. Bu coğrafya dar geliyor der ya şair. Bugün Türk coğrafyasının hakim olduğu her yerde Afganistan'da da söyledim Somali'de de söyledim bilinki Türk bayrağının dalgalandığı her yer gölgesinde olana güvenlik verir. Korkuya gerek yok, bölünmeye gerek yok. birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur."

Bakan Yılmaz daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Afganistan Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title