Haberler

Savunma Bakanı'ndan Sınırda Kaçakcıklığa Dair Açıklama

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta katıldığı bir festivalde Suriye sınırındaki kaçakçılığın önlenmesi için çaba gösterildiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Suriye sınırındaki kaçakçılığın önlenmesi için çaba gösterildiğini belirterek, "Silahlı kuvvetlerimizin ciddi bir mücadelesi var" dedi.

Bazı festivallere katılmak üzere dün Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz temaslarına bugün de devam etti. İlk olarak Kılavuz Mahallesi'nde kuzeni Hikmet Yılmaz'ın oğulları Mert ve Melihcan Yılmaz'ın sünnet düğününe katılan Bakan Yılmaz, daha sonra Selçuklu Mahallesi'nde kurulan semt pazarını gezerek, pazar esnafıyla sohbet edip sorunlarını dinledi. Yılmaz, burada pazarcıların ikram ettiği ürünlerin tadına baktı. Daha sonra Ulaş İlçesi'ne geçen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, esnaf ziyeritinin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı'nda partililerle biraraya geldi. Ulaş ilçe ziyaretinin ardından Yılmaz, Altınyayla ilçesine geçerek burada belediyeyi ziyaret etti.

SINIR KAÇAKÇILIĞI KONUSU

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan bakan Yılmaz, Suriye sınırında müdahale edilen kaçakçılar konusunun aylardır devam eden bir konu olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Biliyorsunuz sınır güvenliğimiz silahlı kuvvetlerimize ait. İstiyoruz ki en az zararla bu kaçakçılık olayını atlatalım. Eğer bir başka ülkede böyle 3 bin kişiyle 5 bin kişiyle,200-300 atla girilse hiç kaçakçı falan denilmez. Bizden bir tane çoban Ermenistan'a geçti çobanı tuttu orada öldürdüler. İran'a geçenlerimiz var. Onları da öldürdüler. Türkiye'nin diğer ülkelerden farkı kaçakçı olduğunu gördüğü insanlara, mümkün olduğu kadar en az zararla sınırdan uzaklaştırmak istiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri buna buna gayret gösteriyor. Ancak Hatay bölgesinde akaryakıt kaçakçılığını esas alan bir kaçakçılık işlemi var. Buna da silahlı kuvvetleri diğer güvenlik güçlerimizle elinden gelen önlemi almaya çalışıyor. Ama mücadele ciddi bir mücadele onu belirtmek isterim."

KAÇIRILAN TÜRK PİLOTLAR

Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili de konuşan Bakan Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla yakından ilgilendiğini belirterek şöyle dedi:

"Lübnan'daki hükümette başbakan, dışişleri bakanı, gili taraflara pilotların serbest brakılmasını talep ettiler. Üzerlerinde çalışıyorlar. Belirli bir süre içerisinde inşallah bırakılırlar. Çünkü Türkiye'ye zarar vererek kimsenin bu coğrafyada daha iyi bir duruma geçebilmesi mümkün değildir. Türkiyeyi rahatsız ederek hiç kimsenin daha iyi bir duruma geçebilmesi mümkün değildir. Türkiye'nin dostluğunu alan bu coğrafya da daha güçlü bir hale gelir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title