Haberler

Bakan Yılmaz: Öğretmenlerimizin Mali Durumunu İyileştirdik (2)

15 TEMMUZ DERS OLARAK OKUTULACAKBursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde Sınav Koleji'nin Özlüce, Kestel ve Mustafakemalpaşa kampüslerinin toplu açılış törenine katılan Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmasında "Önümüzdeki dönemde 15 Temmuz'u, milli irade destanını müfredatlarımıza, ders...

15 TEMMUZ DERS OLARAK OKUTULACAK

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde Sınav Koleji'nin Özlüce, Kestel ve Mustafakemalpaşa kampüslerinin toplu açılış törenine katılan Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmasında "Önümüzdeki dönemde 15 Temmuz'u, milli irade destanını müfredatlarımıza, ders olarak koyacağız. Hem devlet, hem özel okullarda, hem de üniversitelerde. İnşallah bu milli irade destanını nesilden nesile aktaracağız ki bir daha bu aziz millet, uçurumun kenarına gelmesin veya bu millet üzerine hiç kimse plan kurmayı akıllarından dahi geçirmesin" dedi.

2003 yılından bu yana 4 milyarın üzerinde kitabı ücretsiz olarak dağıttıklarını hatırlatan Bakan Yılmaz, 'şartlı eğitim yardımı dahilihde 13 yılda, 23 milyon 479 bin öğrenci için annelere 4 milyar 589 milyon lira nakit destek verdiklerini söyledi. Yılmaz, "İlköğretime devam eden kız çocukları için annelere 40 lira, erkek çocuklar için 35 lira, orta öğretime devam eden kız çocukları için 60 lira, erkek çocukları için 50 lira ödüyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kampüslerin açılış kurdelesini kesen Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra okulu gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafakemalpaşa Kestel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title