Haberler

Bakan Yılmaz Milleti İkna Edemeyenler Sokakta Netice Alma Peşinde

Halife YALÇINKAYAGÜRÜN ( Sivas ), (DHA) - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Berkin Elvan'ın ölümünden sonra yaşanan olaylara değinerek, demokrasinin sokakta aranmayacağını söyledi. Yılmaz, Demokrasinin olmazsa olmaz unsuru sandıktır. Milleti ikna edemeyenler sokaklardan netice almaya çalışıyor dedi.

30 Mart yerel seçimleri öncesi Sivas'ta Gürün AK Parti İlçe Seçim Bürosu açılışını yapmak ve bir takım açılışlara katılmak üzere bu sabah karayolu ile ilçeye gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Keklikpınarı mevkiinde partililer tarafından karşılandı. İlçe merkezine geçen Bakan Yılmaz, Ulu Cami'de cuma namazı kıldı. Bakan Yılmaz, daha sonra Şehit Mehmet Kurt Caddesi'nde düzenlenen mitingde seçim otobüsü üzerinden partililere hitap etti.

Miting sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Berkin Elvan'ın ölümü sonrası yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milletin kavga edene oy vermeyeceğini söyleyen Bakan Yılmaz şöyle konuştu

Bu millet iki kelimesinden biri küfür olana da oy vermez. Bu millet müfteriye oy vermez. Demokrasi sokaklarda aranmaz. Kavgayla netice bulunmaz. Önümüze sandık geliyor. 30 Mart'ta millet tercihini kullanacak. Biz demokrasiyi yaygınlaştırmak istemiyor muyuz Demokrasi işlesin demiyor muyuz Demokrasinin olmazsa olmaz unsuru işte sandıktır. Dolaysıyla herkesin bir şikayeti varsa sandıkta gösterecek. Bu millet akildir. Bu millet irfan sahibidir. Bu millet hikmet sahibidir. Bu millet en doğru kararı verir. Milleti ikna edemeyenler sokaklardan netice almaya çalışıyor, yazıktır. Doğru değildir. Zaman kaybıdır. Türkiye bunları 70'li yıllarda gördü. 12 Eylül darbesine onunla geldi. 12 Mart muhtırasına bununla geldi. 27 Mayıs 60 darbesini gördü. Önceki durumdan dolayı buna geldi. Dolaysıyla gerek Ak Parti'ye gerek diğer partilere gerek HDP'ye kime olursa olsun, eğer insanların hele de Ak Parti, Türkiye'nin her tarafında kendini korur ve demokratik mücadelesini verir, ama HDP ve diğer partilerin, demokratik mücadelesini engellerseniz sadece belli bir bölgede gidin yapın derseniz işte o zaman Türkiye'nin bütünlüğüne hizmet etmemiş olursunuz. Bırakın bütün partiler parlamenter sistemde ve demokratik bir sistem içerisinde seçim yarışına katılsınlar. 30 Mart'ta saçımız ak mıdır, kara mıdır, bu milletin oylarıyla belli olacak. Biz bu milletin oyuna saygı gösteriyoruz. Bu milletin oyuna saygı gösteremeyenler, kabullenemeyenler, milletin doğru karar veremeyeceğine inananlar sokakta millet iradesini çarpıtmak istiyorlar. Ama millet bunlara prim vermez.

'KAYIT DIŞI SİYASET ÜLKEYİ BATIRIR'

Ak Parti seçim bürolarına yapılan saldırılar ile ilgili de konuşan Bakan Yılmaz şunları söyledi

Aynı demokrasi düşmanlığının apaçık bir örneğidir. İnsan parti bürosuna zarar verir mi Aksine ne diyoruz; gelin siyasi çalışma yapın. Hatta parti kurmayanlara bile, gelin siz de parti kurun diyoruz. Bunu biliyorsunuz, geçmişte Silahlı Kuvvetler'den ayrılanlara denildi. Şimdi bir gruba söyleniyor. Eğer siyaset yapılmak isteniyorsa buyurun gelin. Özü ne Kayıt dışı siyaset, nasıl ki kayıtdışı ekonomi bir ülkeyi batırırsa, kayıt dışı siyaset de bir ülkeyi batırır. Kim siyaset yapmak istiyorsa açıkça milletin karşısına şeffaf bir şekilde ilkeleri nedir, tüzüğü nedir, bu millete ne vaad ediyor bunu açıkça koysun. Bu millet iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini ayırt edebilme yeteneğine sahiptir.

Kırım'daki durumla ilgili de konuşan Bakan Yılmaz, konunun Ukrayna'nın toprak bütünlüğü gözetilerek ele alınması gerektiğini belirterek şöyle dedi

Masa üzerinde, kavgayla değil, masa üzerinde görüşmelerle bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Temel prensibimiz Ukrayna'nın toprak bütünlüğü içerisinde çözülmesidir.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Berkin Elvan Sivas Politika Güncel Haberler

title