Haberler

Bakan Yılmaz: İki Başlılığı Kaldırıyoruz (3)

BAKAN YILMAZ, CUMHURİYET EĞİTİM MÜZESİNİ AÇTI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir programı kapsamında, tadilatı yapılan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz, müzeyi gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Bakan İsmet Yılmaz, müze açılışının ardından, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İl Müdürü Ömer Yahşi, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve yöneticileri, özel okul kurucu ve yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantıya; İzmir Valisi Erol Ayyıldız da katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, eğitimin sağlıktan önce geldiğini söyledi. Eğitimin hakkıyla verildiğinde sağlığın da hakkıyla verilmiş olacağını söyleyen Yılmaz, "Bütçeden eğitime ayırdığımız oran yüzde 20. 2002'de mili eğitime ayrılan bütçe 11 milyar lira. Oran bakımından o dönemin bütçesine göre yüzde 10'a tekabül ediyor. Şimdi 122 milyar lira. Kaliteli eğitim için okullar, derslikler yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 25. İstisnaları var. Önümüzdeki dönemde o istisnaları ortadan kaldıracağız. Sayın Başbakanımızın da talimatıyla 2019 yılının sonuna kadar tekli eğitime geçeceğiz" dedi

Doğuda görev yapan öğretmenlerin hemen hemen hepsinin kendi dönemlerinde atandığını söyleyen Yılmaz, "Muş'ta 3 bin 500 öğretmenden 600 öğretmen kaldı diyorlar. Öğretmen kaliteli eğitim vermesi için öğrenciyi ve ailesini tanımalı. 1 yıllık öğretmenlerle kaliteli eğitim mümkün değil. Bu yıl 20 bin öğretmeni göreve başlatmıştık. 20 bin öğretmen daha alacağız. 10 bin öğretmen de ağustostan sonra alınacak. 30 bin öğretmen adayımızı milli eğitim ailesine katacağız. 2002'de haftada 15 saat ek ders veren öğretmene 400 dolar ödeniyormuş. Şimdi aldığı 942 dolar. Yüzde 100'den fazla bir iyileştirme yapılıyor" diye konuştu.

Öğretmenlerin doğuda kanaat önderi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, eğitimcinin itibarını her zaman üstte tutmak gerektiğini söyledi. Geçmişte çok büyük açık olduğunu belirten Yılmaz, "İzmir'de 80 yılda yapılan derslik sayısı kadar derslik yapıyoruz. Bugün her başarının arkasında mutlaka eğitimin payı vardır. Eksik varsa o da eğitimdendir. Öğrenci ve öğretmen sorunlarıyla ilgilenip çözme bakımından Milli Eğitim yöneticilerimize çok büyük iş düşüyor. Eğitimde memnuniyeti artırmamız lazım. Herkes kendi öğrencilerinden 5 kişiyi arasın öğrenci velisine sorsun; 'Okulla ilgili, öğretmenle ilgili şikayetleriniz var mı?' Ulaşamadığınız hiçbir veliniz olmaması lazım. Sizden ricam; öğrenci, öğretmen ve velilerinizle bire bir ilgilenmeniz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ömer Yahşi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title