Haberler

Bakan Yılmaz: Hem Silah, Hem Siyaset Olmaz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreci ile silahların bırakılması gerektiğini belirterek, "Silahlı bütün unsurların yurtdışına gitmesi gerekirdi veya bir şekil silahları bırakması gerekirdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreci ile silahların bırakılması gerektiğini belirterek, "Silahlı bütün unsurların yurtdışına gitmesi gerekirdi veya bir şekil silahları bırakması gerekirdi. Bu oldu mu? Olmadı. İşte bütün mesele budur, meselenin özü budur. Kendimizi kandırmayalım. Hem silah, hem siyaset olmaz, hem silah hem demokrasi olmaz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, memleketi Bingöl'de partisi tarafından düzenleyen bayram kutlamasına katıldı. Bingöllüler'in bayramını kutlayan Bakan Yılmaz, herkesin etnik yapısının farklı olabileceğini belirterek, "Mezheplerimiz meşreplerimiz farklı olabilir. Coğrafyalarımız farklı olabilir. Ama bütün bu farklılıklarımız içinde tevhidi, vahdeti yakalamamız lazım. Gücün kaynağı budur. Cenab-ı Allah da bize diyor ki 'Birbirinizle ayrılıklara düşmeyin, elinizdeki güç kayar gider' diyor. Dolayısıyla biz ülke olarak da İslam dünyası olarak da içimizdeki bu kavgaları çatışmaları bitirmediğimiz sürece bir huzur bulamayız. Bu huzuru bulmak için işte yine bu bayramları iyi değerlendirmemiz lazım. İyi ki böyle günlerimiz var. Bunun anlamını idrak edelim" dedi.

'MİLLETİN MENFAATİNİ ÖNÜMÜZE KOYUYORUZ'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçimlerin ardından partinin tüm organları ile bir araya gelip değerlendirmelerde bulunduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şu anda bir tablo var karşımızda. Bu tablonun da gereğini yapmak durumundayız. Vatandaş dedi ki 'Hiçbir parti tek başına hükümet olamaz. AK Parti'nin olmadığı bir denklemde üç partinin birleşmesi lazım. Bu geçtiğimiz süreçte gördük ki bu üç parti bir araya gelip bir hükümet kurabilecek durumda değil. Seçimden önce çok laflar söylendi, çok şeyler yapıldı ama iş ciddiye bindiğinde gördük ki bu üç parti bir araya gelip bir hükümet kurabilecek durumda değil. Geriye, AK Parti ile bir başka partinin hükümet ortaklığı kurması kalıyor. Biz bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız. Biz sorumlu bir hükümetiz, sorumlu bir partiyiz. Vatandaşımızın, ülkemizin ihtiyaçları ve menfaatleri bizim partimizin menfaatlerinden önde geliyor. Ülkenin ihtiyacı neyse, AK Parti bu ihtiyacı karşılar. Hiçbir kırmızı çizgi koymadan, hiçbir kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bütün partilerle görüşmeler yaptık. Onların bize söyleyeceklerini dinledik. Ortak hükümet demek, uzlaşmak demek. Bunun olup olmayacağını şu anda bilmiyoruz, konuşmak için henüz çok erken. Henüz tam olarak müzakereler yapılmış değil. Ön müzakereler başladı. AK Parti hazırlıklıdır. Usul konusunda da hazırlıklı, muhteva konusunda da hazırlıklı ve önümüzdeki süreçte çok sağlıklı bir şekilde bu görüşmeleri yapacağız. Biz hiçbir zaman kırmızı çizgilerden bahsetmedik. Bizim öyle kırmızı mavi çizgilerimiz söz konusu değildir. Biz milletin menfaatlerini önümüze koyuyoruz. Ülkemizin menfaatlerini önümüze koyduk."

'HEM SİLAH, HEM SİYASET OLMAZ'

Çözüm sürecinin AK Parti tarafından başlatıldığını da kaydeden Yılmaz, "Bu günlere AK Parti getirdi. Bir gerçeği görmemiz lazım hakikati görmezsek, gerçeğe gidemeyiz. Gerçek de şudur; Çözüm süreci ile silahların bırakılması gerekirdi. Silahlı bütün unsurların yurtdışına gitmesi gerekirdi veya bir şekil silahları bırakması gerekirdi. Bu oldu mu? Olmadı. İşte bütün mesele budur, meselenin özü budur. Kendimizi kandırmayalım. Hem silah, hem siyaset olmaz, hem silah hem demokrasi olmaz. Türkiye'de bütün siyasi kanallar açıktır. Bütün sivil toplum kanatları açıktır, herkes istediğini konuşur, tartışır ortaya getirir. Peki, bu silahlar niye var? Bunun cevabını birilerinin vermesi lazım" dedi.

Türkiye'nin geleceğinde silahlara yer olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Kusura bakmayın silahla siyaset aynı anda olmaz, demokratik siyasetle silah aynı yerde olmaz. Burada ilkesel bir tutum belirmemiz lazım hepimizin toplum olarak bunun karşısında olmamız lazım. Ben buradan sadece AK Parti'ye oy verenlere seslenmiyorum, HDP'ye oy verenlere, diğer partilere oy verenlere de sesleniyorum. Lütfen bu silahlara karşı hep birlikte duralım, bunu dışlayalım, lanetliyeyim, 'Yeter' diyelim. Bu yollara, barajlara yapılan saldırıları neden görmüyoruz? Madem ki derdimiz hizmet, madem ki bu bölge, bu ülke kalkınsın istiyoruz, silahların gölgesinde demokrasi olmadığı gibi silahların gölgesinde kalkınma da olmaz. Artık bir hükümet ortaklığı kurulduğu zaman bu meseleleri onlarla konuşacağız" diye konuştu. - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title