Haberler

Bakan Yılmaz Ergani'de

Güncelleme:

Sabah saatlerinde konvoy ile Ergani'ye hareket eden Bakan Yılmaz ve Milletvekili adayları M. Selim Ensarioğlu, Seyyid Haşim Haşimi, Dürdane Yalar, Ali İhsan Merdanoğlu, Mustafa Elgörmüş, Netice Arslan, Alaattin Parlak ve Abbas Barış, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, İlçe girişinde partililer tarafından büyük coşku ile karşılandı. Sevgi gösterisi karşısında araçtan inen Bakan Yılmaz, partililere karşılık verdi.

Bakan Yılmaz daha sonra İlçe merkezine geçen Kaymakam Eşref Yonsuz'u ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Yonsuz, Bakan Yılmaz'a Ergani'de yapılan çalışmalar ve projeler hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. Kaymakam Yonsuz, Ergani'nin en önemli sorunlarından birinin kültürel yozlaşma olduğunu belirterek, uyuşturucu ve yasadışı bahis'in önüne geçilemediğini söyledi. İlçede müftünün olmadığını ifade eden Kaymakam Yonsuz, İlçe bir müftü atanmasını Bakan Yılmaz'dan talep etti. Bakan Yılmaz da, Kaymakam Yonsuz'un talebini not ederek, gerekenin yapılacağını sözünü verdi.

Ergani Kadim Bir Beldedir

Bakan Yılmaz, Ergani'nin kadim bir belde olduğunu vurgulayarak, "İnsanlık açısından önemli bir yerdir. Bütün insanlığın mirası olarak çok önemlidir. Burada manevi bir miras var. Peygamber türbeleri söz konusudur. Ninova'nın mirasını taşıyan bir yer. Hilar mağaraları ve Çayönü'nün UNESCO listesine alınmasıyla ilgili çalışmalar var. Bununla ilgili yapılması gerekenleri yapacağız. Çünkü geçmiş ve gelecek birbiriyle bağlantılıdır. Geçmişini bilen tanıyan toplumlar geleceklerini sağlam inşa ederler. Akılcı bir şekilde yapıldığı zaman daha güzel olacak. Bu değerleri korumamız lazım. Bu tür yerler hiçbir dönemde desteklenmediği kadar bizim dönemimizde desteklendi. Çünkü burası toplumun yaşam kalitesi açısından çok önemlidir. Dünyada bulunan çok sayıda insan buraları görmek istiyor. Bunları yaptığımız zaman. Bunları yaptığımız zaman çok daha fazla istihdam sağlanacak. Biz konuya bu perspektif ile bakıyoruz. Burası Sezai Karakoç'ların beldesi, bu değerlere bizim sahip çıkmamız lazım. Burası Akkoyunların başkenti. Bunu dikkate alıp, ona göre programlarımızı yapmamız lazım. Ergani ve Çermik barajlarımızın temelini atacağız. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Tarımla ilgili çok önemli çalışmalarımız var. Katma değeri yüksek bir tarım ve Çiftçiler gelirlerini nasıl daha fazla yükselteceğinin çalışmalarını yapacağız" diye konuştu.

Bakan Yılmaz'dan HDP Seçim Bürosuna Ziyaret


Kaymakam Yonsuz'a yaptığı ziyaretin ardından Bakan Yılmaz, esnafı ziyaret etti. Sorunlarını dinleyen Bakan Yılmaz, seçimlerde destek istedi. Bakan Yılmaz, ilçedeki CHP ve HDP'nin seçim bürolarını ziyaret ederek, başarı dileklerinde bulundu. Bakan Yılmaz'ın ziyareti karşısında memnuniyetlerini dile getiren CHP ve HDP'lilerde Bakan Yılmaz'a başarı diledi.

Bakan Yılmaz, daha sonra Milletvekili adayı Mustafa Elgörmüş'ün seçim bürosunun açılışına katıldı. AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, program öncesi Milletvekili adaylarını Erganililere tanıttı. Bakan Yılmaz, ardından Bekir Aral Lisesi'nde Muhtarlarla bir araya geldi.


Kaynak: Temsilci / Yerel

Cevdet Yılmaz Eşref Yonsuz Diyarbakır Ergani Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title