Haberler

Bakan Yılmaz: En Yüksek Memnuniyet Asayişte

Güncelleme:

Bakan Yılmaz, en fazla artışın asayiş hizmetlerinde sağlandığını söyledi.Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Bingöl’de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram’ı ziyaret etti. Oda çalışmaları hakkında Bayram’dan brifing alan Bakan Yılmaz, yerelde özel sektör yatırımlarına dikkat çekti. Sadece kamu kurumlarının yatırımlarıyla bir ilin gelişmesinin mümkün olmayacağını belirten Bakan Yılmaz, kalkınmayı kuşun kanatlarına benzetti. Bakan Yılmaz,

"Bir kuşun kanadı gibi. Bir kamu tarafı var bir de özel sektör tarafı var. İkisi el ele verdiği zaman yerel yönetimle birlikte bir ilin gelişmesi, kalkınması çok daha kolay oluyor. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu odalarımızla istişare içerisinde olmaya devam edeceğiz. Elbette ki eksikliklerimiz olabilir. İhmaller, yanlışlar olabilir. Önemli olan bunları konuşarak, tespit etmek ve aşmaya gayret etmektir. Bizde bu yolda devam edeceğiz" dedi.

TUİK'in yaptığı yaşam memnuniyeti verilerini açıklayan Bakan Yılmaz, çalışmalarının 2003 yılında başlatıldığını ifade ederek, bunun şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışının çok güzel örneği olduğunu söyledi. 2003-2013 yılları arasındaki araştırma verilerini açıklayan Bakan Yılmaz,

"Bundan 10 yıl önce, 2003 yılında Sosyal Güvenlik Kurumlarından memnuniyet yüzde 40 düzeyindeydi. 2013 yılında bu oran yüze 70’e yaklaşmış durumda çok şükür ciddi bir artış var. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet 2003 yılında yüzde 39.5 düzeyindeydi bu günün ki ölçümüz yüzde 75 mertebesinde. Eğitim hizmetlerinde memnuniyete 2004 yılında başlamıştık çalışmalara o tarihte yüzde 47.8 seviyesinde imiş bu 2013 yılında yüzde 70'i bulmuş durumda. Adalet hizmetlerinde memnuniyet yüzde 45.7 civarında imiş 2013 yılında yüzde 53 mertebesine gelmiş durumda. Asayiş hizmetlerinden memnuniyet yüzde 58 düzeyinde imiş geçen yıl yüzde 79’u aşmış durumda en yüksek memnuniyette asayiş hizmetlerinde. Ulaştırma hizmetlerinde 2011 yılında başladık. O dönemlerde özellikle Ulaştırma Bakanımız bizden rica etti doğrusu. 2001 yılında yaptığımız memnuniyet yüzde 72 düzeyinde çıktı.2013 yılında yüzde 76.4’e kadar yükselmiş görünüyor" diye konuştu.

Çalışmaların halkın daha iyi bir yaşam koşullarına kavuşması için yapıldığını söyleyen Bakan Yılmaz,

"Bunlar bizim iftihar ettiğimiz tablolar. Çünkü biz bütün bu hizmetleri halkımızın memnuniyeti için, halkımızın daha iyi yaşam koşullarına kavuşması için yapıyoruz. Son dönemlerde yeni bir çalışma daha başlattık. İl düzeyinde de bu memnuniyetleri ölçeceğiz. Bunun çalışmaları devam ediyor. Teknik düzeyde çalışmalarımız tamamlandığında il düzeyinde de çeşitli kamu hizmetlerinden memnuniyeti daha sistemli bir şekilde ölçüp sistemli bir şekilde ölçüp açıklama imkanına kavuşmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz’a, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi, İl Başkanı Yusuf Çoşkun ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Erkan Çalbay eşlik etti.

YILMAZ ATAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Cevdet Yılmaz Ali Bayram Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title