Haberler

Bakan Yılmaz: Dünyaya Kötülüğü Üç Devlet Yapıyor

Güncelleme:

1915 olayları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, Fransa, İngiltere ve Rusya'nın Ermenileri kışkırttığını belirterek "Bütün milletlere her türlü kötülüğü yapan bu üç devlettir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermenilere silah verip kışkırtan ülkelerin başında Fransa, İngiltere ve Rusya'nın bulunduğunu belirterek, "Bütün milletlere her türlü kötülüğü yapan bu üç devlettir" dedi.

"DEDELERİMİZİN ANLATTIKLARINDAN BİLİRİM"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sivas mitingine katılmak üzere kente gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Sivas Valisi Alim Barut'u ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa Parlamentosu ve bazı ülkelerin sözde Ermeni soykırımını kabul etmesiyle ilgili soru üzerine Birinci Dünya Savaşı ortamında Osmanlı'nın Anadolu toprağının yarısı kadar bir coğrafyayı terk etmek zorunda kaldığını ve oradaki milyonlarca insanın yurdundan uzaklaştırıldığını belirterek, "Tabi bu devletin asıl sahibi olduğumuz için hiçbir zaman bize yapılan zulümleri, haksızlıkları, sürgünleri, katliamları dile getirmedik. Sanki bu devlet olmanın gururunu gölgeler şekilde oldu. Dolayısıyla biz kendi yaramızı, acılarımızı dile getirmeyince başkaları kendi acılarını, bizim acılarımızın önüne koyar durumuna geldi. Milleti sadıka olan bir grup nasıl bu millete ihanet eder hale geldi. Birinci Dünya Savaşı'nın bu aziz milletimiz çok iyi biliyor. Çünkü ben dahil Gürün'de dedelerimizin anlattıklarından bilirim" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN KÖTÜLÜĞÜ YAPAN 3 DEVLETTİR"

Açıklamalarının devamında "Bu dünyada bütün milletlere her türlü kötülüğü yapan bu üç devlettir" diyen Yılmaz, "Ellerine silah alan bizim gençlerimiz cephede, çünkü seferberlik çağrısı yapılmış. Bizim gençlerimizden eli silah tutan cepheye gitti. Kim kaldı burada yaşlılar kaldı, kadınlar kaldı, çocuklar kaldı. Dolayısıyla bu coğrafyada Ermeni devleti kurmak isteyen yedi düvel, dış güçler bunlara silah verdi. Van'da dahil olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde silaha teşvik ettiler. Dolayısıyla da gençleri olmayan, silah altında olacak kimsede bulunmayan bir coğrafyada bu tip Ermeni terör örgütüne eleman devşirecek bir yapının bu Anadolu'da kurulması uygun görülmediğinden başka yere gönderildiler. Gönderdiğimiz o toprak bu ülkenin dışında bir toprak değil ki gönderilen yer Suriye. Suriye ise o dönem Osmanlı toprağının bir parçası. Anadolu'da evlatları askere gitmiş insanlarımızı korumak için böyle bir tedbir alındı. Ancak bunda asıl sebep varsa bu Ermeni terör komitacılarının eline silah verenlerdir. Bunlara Fransa, İngiltere, Rusya silah verdi. Bu dünyada bütün milletlere her türlü kötülüğü yapan bu üç devlettir. Bunların sesi çok çıkıyor. Bunlar doğru değildir. Kafa gerilerinde olan haçlı zihniyetini yansıtıyorlar. Aziz milletimiz inşallah birlik ve beraberlik içinde olursa bu hesapları, planları boşa çıkartacaktır" şeklinde konuştu.

Bakanlar Yılmaz ve Bilgin daha sonra Sivas Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Cevdet Yılmaz Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (77)

AhmetMobil-ANDROID:

Bu dünyanin en kötüleri araplardır. Bu bakan ne içiyor acaba

12
9
yanıtYanıtla
..mobilWeb@haberler.com:

Amerika israil ingiltere fransa almanya bide ermeniler rumlar ve kürtler olmasa dunya yasanilir hale gelir bunlarin kokunun kurutulmasi lazim

2
16
yanıtYanıtla
Eski akpli Mobil-IOS:

Rusyala kardes olmustuk dünya ruslara Rest cekerken erdogan milyar dokarlik anlasmalar yapti iste sizin yapacaginiz is bu kadar bikti bu millet sizin yalanlarinizdan.

14
2
yanıtYanıtla
mehmet:

doğru söylemiş özellikle rusya çok kışkırtıyor

9
6
yanıtYanıtla
kirletici azog:

Sizin bu ülkeye verdiğiniz zararı o üç ülke bile vermedi. Haram kavramını sildiniz lugatten.

7
8
yanıtYanıtla
OYLAR MUHALEFETEmobilWeb@haberler.com:

AKP NİN BÜYÜSÜ DE DENGESİ DE BOZULDU. AKP NİN KAYNAK OLMADAN SALLADIĞI VAATLER YANİ HAYALDİ HAYAL OLANLAR: 1. KANALİSTANBUL 2.ÇILGIN PROJELER 3. EKONOMİK BÜYÜME 7 OLACAK 4. İŞSİZLİK DÜŞECEK 5. TOPLUM AYRIŞTIRILMAYACAK 6.YERLİ OTOMOBİL 7. VS. VS. İKTİDAR YORGUN VE DURGUN YENİ BİR ENERJİYE İHTİYAÇ VAR. OYLAR MUHALEFETE.

9
5
yanıtYanıtla
BUYUK ARDA:

Arkadaşlar henüz ülkemiz üzerindeki planlar bitmedi. Birbirinize destek olun Eğitimli olun. Paralarınızı Türk mallarına verin Yerli mal kullanın. Eğitime ilim ve bilime ahlaka a büyük önem verin. Kürt ve arap kardeşlerimize de sesleniyorum Bu 3 ırk Hristiyanların hedefidir. Birlik olduğumuz takdirde bizi yıkamazlar.

11
3
yanıtYanıtla
MossadMobil-IOS:

Ortadoğu'nun Eş Başkanı'na sor gerçi hepiniz aynısınız

4
8
yanıtYanıtla
cengizzz:

en büyük kötülüğü yapan üç ülke. türkiye-suudiarabistan-katar. bu üç ülkenin ellerine bulaşan kan kıyamte kadar ellerinden silinmez milyonlarca insanın katli bu üç ülkenin yüzünden olmuş ve hala devam ediyor.

2
9
yanıtYanıtla
nefret:

ruslara laf atmayin sakin, yoksa vatanimizdaki komünistler hortlar yine, 1 mayis geliyor aman dikkat olun. yasasin demokrasi.

5
6
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title