Haberler

Bakan Yılmaz Dü'yü Ziyaret Etti

Dicle Üniversitesi’ni (DÜ) ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti hükümetleri olarak son 12 yılda üniversitelere çok muazzam yatırımlar yaptıklarını belirterek, bundan sonraki dönemde üniversitelerin ekonomiye ve topluma daha fazla katkıda bulunmalarını beklediklerini vurguladı.

Dicle Üniversitesi'ni (DÜ) ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti hükümetleri olarak son 12 yılda üniversitelere çok muazzam yatırımlar yaptıklarını belirterek, bundan sonraki dönemde üniversitelerin ekonomiye ve topluma daha fazla katkıda bulunmalarını beklediklerini vurguladı.

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, DÜ Rektörlüğü, Acil ve Travmatoloji Hastanesi ile Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. İlk olarak rektörlüğü ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve rektör yardımcıları tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Rektör Saraç, Kalkınma Bakanlığı'na taleplerini ilettiklerinde bir istediklerini ancak Bakanlığın kendilerine 10 kat daha fazlasını verdiğini belirterek, taleplerinin hiçbir zaman geri çevrilmediğini ifade etti. Bölgenin ihtiyacı ve halka yönelik her türlü taleplerinin fazlasıyla geri döndüğünü anlatan Rektör Saraç, "Örneğin, yapılan yatırımlar sonucunda şu an 400 civarında yoğun bakım kapasitemiz var. Halen bile hastanemiz yüzde 120 dolulukla çalışıyor. Bu şunu gösteriyor, bu kadar ciddi bir ihtiyaç ve eksiklik vardı. Makine ve teçhizat olarak Türkiye'nin birçok ilinde olmayan cihazlarla desteklendi üniversitemiz hastaneleri. Yine 94 yılında başlanan kalp hastanesi artık espri konusu olmuştu. Bu talebimizi de ilettik. Şu an Türkiye'de İstanbul'dan sonra örneği olmayan bir kalp hastanesi var" dedi.

"ÜNİVERSİTELER KALKINMA KURUMLARIDIR"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, son 12 yılda hükümetlerinin bölgeye bakış açısını her alanda olduğu gibi üniversitelere de yansıttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bir taraftan üniversiteyi olmayan illere yeni üniversiteler kurarken, diğer taraftan eski üniversitelere de ilave yatırımlarla ciddi bir şekilde büyümesini sağladık. Dicle'de bunlardan biri. Çok hızlı bir şekilde büyüdü ve gelişti. Yatırımlar arttı, öğrenciler arttı, personel sayısı arttı. Ar-Ge merkezleri, kongre merkezi ve tıp alanındaki altyapısı ile çok farklı hizmetler verir bir hale geldi. Bunlar son dedece önemli. Biz üniversiteleri sadece eğitim kurumları olarak görmüyoruz. Aynı zamanda araştırma, bilgi ve teknoloji üreten merkezler olarak görüyoruz. Bununla da kalmıyor aynı zamanda bir kalkınma kurumu olarak görüyoruz üniversiteleri. İçinde bulunduğu bölgenin sorunlarını tespit eden, elindeki insan kaynağı ile buna yönelik projeler geliştiren kurumlar olarak algılıyoruz. Üniversiteler aynı zamanda kalkınma kurumlarıdır."

"GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTE KAVRAMI GELİŞİYOR"

Son dönemlerde giderek girişimci üniversite denilen kavramın da geliştiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, daha çok proje ve fikir geliştiren ve kaynak üreten üniversite kavramı demek. İnşallah bunun sonuçlarını önümüzdeki yıllarda daha iyi göreceğiz. Son 12 yılda üniversitelere çok muazzam yatırımlar yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da. Şimdi önümüzdeki dönemde bu üniversitelerin ekonomiye ve topluma daha fazla katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Böylelikle hem üniversiteler daha fazla işlevlerini yerine getirmiş olacaklar hem de etraflarındaki sosyo ekonomik gelişmelere daha fazla müdahil olmuş olacaklar."

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindeki AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, Vali Hüseyin Aksoy ile Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, önce DÜ Acil ve Travmatoloji Hastanesi, daha sonra ise Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Cevdet Yılmaz Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title