Haberler

Kalkınma Bakan Yılmaz Diyarbakır İçin İlk İcraatını Yaptı

Güncelleme:

Cevdet Yılmaz, ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan ve hizmete açılamayan yeni öğretmen evi için Kalkınma Bakanlığı olarak ek bütçe çıkaracaklarını söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, aday gösterildiği Diyarbakır için ilk icraatını yaptı. Yılmaz, ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan ve hizmete açılamayan yeni öğretmen evi için Kalkınma Bakanlığı olarak ek bütçe çıkaracaklarını söyledi.

Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, çözüm sürecinin sadece siyasi bir süreç olmadığını belirterek, sürecin tamamlanmasına paralel olarak Diyarbakır'ı Ortadoğu'nun merkezi haline getirmeyi planladıklarını vurguladı.

ÖĞRETMEN EVİNİ İNCELEDİ

Seçim çalışmalarını yürütmek üzere Diyarbakır'da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kentte ödenek yetersizliği nedeniyle hizmete açılamayan yeni öğretmen evini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yılmaz'a, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, İl Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakır milletvekili adayları Mehmet Salim Ensarioğlu, Alaattin Parlak, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürata ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri eşlik etti.

EK ÖDENEK MÜJDESİ

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Bakan Yılmaz, kente ek ödenek müjdesi verdi. Yılmaz, öğretmenevi ile ilgili problemi daha önce duyduğunu belirterek, "Ancak yerinde görmek farklı oluyor. Gerçekten çok güzel bir yatırım. Öncelikle bu yatırımda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu binayı 11,5 milyona yakın bir harcama ile kapanmadan önce özel idaremiz gerçekleştirdi. Bina tamamlandığı halde tefrişatı yapılamadığı için şu an kullanıma sokulamıyor" dedi.

"ÖĞRETMENLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ, ONLAR..."

Diyarbakır'da, 21 bin civarında öğretmenin olduğunu ve bunların aileleri ile birlikte düşünüldüğünü çok geniş bir camianın ortaya çıktığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu öğretmen arkadaşlarımız bizim için çok önemli. Çocuklarımızı, geleceğimizi onlara emanet ediyoruz. Bizim de öğretmenlerimize daha iyi imkan sunmamız gerekiyor. Bu çerçevede bu öğretmenevini bir an önce tamamlayıp öğretmenlerimizin ve Diyarbakır'ın hizmetine sunacağız. Diyarbakır büyük olduğu halde bugüne kadar bölgesel eğitim konusunda alt yapısı olmadığı için bu konuları değerlendirememiş. Başka illere gitmek durumunda kalınmış. Bu tesisin devreye girmesi ile Diyarbakır aynı zamanda bölgesel hizmet için eğitim merkezi haline gelecek. Sadece buradaki öğretmenlerimize hizmet vermeyecek. Çevreden gelen öğretmenlerimizle burada hizmet içi eğitim imkanına kavuşacaklar."

"KALKINMA BAKANLIĞINDAN EK ÖDENEK ÇIKARACAĞIZ"

Tesisin gerçekten çok iyi kalitede olduğunu ve Diyarbakır'daki önemli ihtiyaçlara da cevap vereceğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"260 yatak kapasiteli bir tesisten bahsediyoruz. Diyarbakır hızla canlanan ve gelişen bir şehir. Konaklama imkanları çok çok önemli. Bu tesis sadece öğretmenlere hizmet vermekle kalmayacak. Diyarbakır'ın konaklama altyapısına da ciddi bir katkıda bulunacak. Tüm bu faydaları elde etmemiz için buranın tefriş edilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığının genel bütçe kaleminde bu konularda biraz sorun var anladığım kadarıyla. Bu tür büyük tesisleri finanse edecek bir alt yapısı yok. Sabah milli eğitim camiası ile bir araya geldik. Kalkınma Bakanlığının yatırımları hızlandırma ödeneğinden buraya ödenek tahsis edeceğiz. Hızlı bir şekilde bu tesisin devreye alınmasını sağlayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum."

"YAVAŞ YAVAŞ SAHAYA İNİYORUZ"

Yılmaz, açıklamalarının ardından gazetecilerin seçim çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Aday tanıtım toplantılarını geçen pazar günü yaptıklarını anımsatan Bakan Yılmaz, "Şimdi de yavaş yavaş sahaya iniyoruz. Gelir gelmez iki ilçemizi ziyaret ettim. Bugün de yine geriye kalan iki ilçemizi ziyaret edeceğim inşallah. Oralarda teşkilatlarımızdan arkadaşlarımızla değerlendirme yapacağız. AK Parti biliyorsunuz büyük bir parti. 12 yıllık iktidar tecrübesi olan bir parti. Bütün kadrolarımız ve gücümüzle köylerde, mahallelerde, ilçelerde olacağız. Çok güçlü bir şekilde seçim kampanyamızı götüreceğiz" dedi.

Seçimin barış ve huzur içinde geçmesini temenni ettiğine dikkat çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır'ın asaletine, geçmişine, kültürüne ve örfüne yakışır bir seçimle huzur içinde geçmesini, kardeşlik içinde geçmesini istiyorum. Elbette siyasi rekabet olacak. Ama özgür bir ortamda herkesin fikirlerini çok rahat ifade ettiği, kendi görüşünü, projelerini, politikalarını toplumla paylaştığı bir ortamda toplumun özgür iradesini sandığa yansımasını temenni ediyorum. Ne kimse bizim hakkımızı yesin, ne de biz kimsenin hakkını yiyelim. Herkes sandıkta kimi hayırlı görüyorsa ona oy versin. Önümüzde çok kritik süreç var. Bir taraftan çözüm sürecini güçlü bir şekilde hayata geçirmemiz ve sürdürmemiz gerekiyor."

"SÜREÇ, AYNI ZAMANDA ZENGİNLEŞME SÜRECİDİR"

Partisinin sürecin dinamosu olduğunu, sürecin adını koyduğunu ve sürdürdüğünü anlatan Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki süreçte halkımızdan güç alarak süreci sonuçlandıracağız. 30 yıldır yaşanan acılara köklü çözüm bulacağız. Böylece hem insanımız daha huzur ortamı içinde yaşayacak hem de bu bölgenin kalkınması hızlanacak. Süreç sadece siyasi bir süreç değil. Aynı zamanda refah ve zenginleşme sürecidir. 30 yıldır kullanılmamış potansiyellerin harekete geçmesi ve halka hizmet olarak dönmesi sürecidir. Gençlerimizin daha çok iş AŞ bulması demektir. Daha çok istihdam, daha çok üretim, daha çok ihracat demektir. Süreci her bakımdan önemsiyoruz. Önümüzdeki dönem bunu halkımıza anlatacağız. Süreçle birlikte kentin potansiyellerini harekete geçireceğiz. Çok geniş potansiyeli var Diyarbakır'ın. Zengin bir bölge tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge. Biz istiyoruz ki, 21'nci yüzyılda Diyarbakır'ın yıldızı tekrar parlasın. Diyarbakır sadece bu bölgenin değil, sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun çok önemli bir merkezi haline gelsin. Küresel anlamda insanlığa çok önemli değerler katan bir merkez haline gelsin. Tarihte olduğu gibi bunun için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Bütün çalışmalarımız odağına da istihdamı koyacağız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Cevdet Yılmaz diyarbakır Ak Parti Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (65)

CAN DERSİMLİ:

BİR BİNA DİKMİŞLER İSMİDE YÜZBİNLERİ COŞTURACAK PROJE OLUYOR. RESMEN DALGA GEÇİYORLAR MİLLET İLE

26
1
yanıtYanıtla
TROLLER:

ÖDENEK TARİHİ ÇOK MANİDAR ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM BİJİ BİJİ HDP SEROK DEMİRTAŞ

19
7
yanıtYanıtla
nurettin:

3 yıldır bu halde şimdiye kadar nerdeydınız diyarbakırda ya2 enfazla 3 vekıl alırsınız fazla yalakalık etmeyın

21
0
yanıtYanıtla
ademmobilWeb@haberler.com:

Millet is istiyo bakan bey ogretmen evi zaten devletin yapmasi gereken birgorev millete faydasi ney ekonomik olarak

20
0
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı Zaza:

ZAZALAR ZAZADIR. KÜRTLER ''''BİZİ ASİMİLE EDİP TÜRKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'''' DİYORLAR AMA BU KINADIKLARI ŞEYİ KENDİLERİ ZAZALARA YAPIYORLAR!!!!!!! BİZ KÜRT DEĞİLİZ DEYİNCE DE BİZE BÖLÜCÜ DİYORLAR ! ÇOK İRONİK BİR DURUM . HA ŞUNU DA BELİRTEYİM KÜRT DE OLSAM TÜRK DE OLSAM FARKETMEZ BENİM İÇİN İNSAN OLMAK ÖNEMLİ . ANCAK YANLIŞA DA YANLIŞ DEMEK LAZIM

12
7
yanıtYanıtla
Osmanli Mobil-IOS:

Yav bu kurtlerin ermenilerden bi farki yok cop bile dikmeyin oralara

1
18
yanıtYanıtla
ZAZACOLIG:

zazalar kurt oglu kurttur. . hemde oz kurttur. . . cunku kird kelimesi zazaki konusanlara aittir. . . kurd kelimesi ondan turemistir. . . zazalar kurmanc ve soranin atasidir. . . .

17
1
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI ZAZA:

ZİYA GÖKALP DİYARBAKIR/ÇERMİKLİ BİR ZAZADIR !!! VE ZAZALAR DA TÜRKLER VE KÜRTLER GİBİ İNSANDIR. BIRAKALIM DA KİM NE İSTİYORSA ÖYLE DÜŞÜNSÜN . DEMAGOJİ VE ASİMİLASYONA GEREK YOK

18
0
yanıtYanıtla
ZAZA12mobilWeb@haberler.com:

ZAZALAR KURTTUR.GEBERSENIZDE TEKTIR.BIR MILLETTIR.HAHA.CATLAYIN FADOLAR

12
5
yanıtYanıtla
aydınmobilWeb@haberler.com:

kendi ili bingöle 2 donemdir çivi çakmayan yılmaz diyarbakıra ne yapar acaba.....

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title