Haberler

Bakan Yılmaz: Diyanet'e Değil Araba, Uçak Tahsis Edilse Yeridir

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı'na araç tahsisi ile ilgili olarak, "Diyanet İşleri'ne değil bir araba, bir uçak tahsis edilse yeridir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e araç tahsisi ile ilgili olarak, "Diyanet İşleri'ne değil bir araba, bir uçak tahsis edilse yeridir" açıklamasında bulundu.

BAKAN YERLİ ÜRETİM İÇİN FABRİKA İNCELEMESİNDE BULUNDU

Sivas'tan Tokat'ın Turhal ilçesine gelen Bakan Yılmaz, makine fabrikasında incelemelerde bulundu. Turhal Makine Fabrikası'nda milli savunma sanayine yönelik bir şey yapılabilir mi bu anlamda incelemelerde bulunduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "Ziyaretimizin amacı savunma sanayimizin ihtiyaçları için buradaki makine fabrikası imkanları kullanılabilir mi? Bunu ziyaret ettik. Ankara'da gerek Makine Kimya'dan, gerekse savunma sanayi şirketlerimizin ilgi birimlerindeki teknik ekibi buraya göndereceğim. Onlar burada bir çalışma yapacaklar. İnşallah yurt dışında da yaptırdığımız işler var. Eğer yurt dışında yaptırdığımız işleri Turhal'da yaptırabilirsek yurt dışına göndermeye, sipariş vermeye gerek kalmadan buradaki torna ve tezgahları, mevcut kapasite ve yeteneği biz savunma sanayinde kullanalım diye çalışma yapacağız" dedi.

"ARABA DEĞİL UÇAK TAHSİS EDİLSE YERİDİR"

Basın mensuplarının Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e zırhlı makam aracı tahsisi ile ilgili tartışmalarla ilgili soruları üzerine Bakan Yılmaz şöyle cevap verdi:

"Derler ya bir bardak suda fırtına koparmak diye. Bunu dile getirmek çok ayıp. Türkiye bunları aştı. Diyanet İşleri'ne değil bir araba, bir uçak tahsis edilse yeridir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı fonksiyona bakın, kuruma bakın. Dolayısı ile bu kurum tartışmanın ötesinde, bu kurumun millete vermiş olduğu hizmetten dolayı da her türlü takdirin üzerindedir. Biz onunla ilgili çıkartılan tartışmaları her kim çıkarırsa çıkarsın iyi niyetli bir tartışma olmadığını söylüyoruz. O çıkartan kimseleri seviyesini düşürtüp ne Diyanet Başkanımızın ne de Diyanet İşleri Başkanlığımızın statü ile ilgili herhangi bir üzerine leke getirmez. O kurumlar leke kabul etmez. Orada leke görenler kendisine baksın derim.

"DİYANET İŞLERİ MİLLETİMİZİN ORTAK MALIDIR"

Diyanet İşleri Başkanımızın kalbi selim ve Allah için doğuda da, batıda da, güneyde de, kuzeye de, ovada da, dağda bu ülkenin birliği, esenliği, huzuru için kendi personeli ile çalıştığını görüyorum. Türkiye'nin ender kurumlarından birisidir. Tartışmanın dışında tutulması gereken kurumlardan biridir. Silahlı Kuvvetler herkesin ortak silahlı kuvveti, milli bir ordu herkes sahip çıksın. Tartışmanın dışındadır. Diyanet İşleri Başkanı milletimizin ortak eseri, malıdır. Dolayısı ile tartışmanın dışındadır.

"ESKİ TÜRKİYE'DEN KURTULMAMIZ LAZIM"

Hükümetin eleştirecek kurumunu bulamadınız, yaptığı icraatı bulamadınız da Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir araç verilmesi bunu dile getirmek olur mu? Bu çok ayıptır. Bu tartışmayı gündeme getirenin değerini düşürür. Çok net olarak söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanımıza değil bir araba, uçak tahsis etsek yeridir. Uçağı bile konuşmak ayıptır diyorum. Hala bunlar eski Türkiye'nin alışkanlıklarını üzerinden atamayan insanların ya bir ara verilir mi? Zırhlıymış zırhsız mıymış? Uçak verilmiş verilmezmiş. Hizmet en kısa, en güzel şekilde, en iyi şekilde ne ile verilecek ise onların verilmesi doğrudur diye düşünüyorum. Eski Türkiye'den kurtulmamız lazım."

ATATÜRK PORTRESİ HEDİYE EDİLDİ

Bakan Yılmaz'a günün anısına makine fabrikasında dökümden yapılan Atatürk portresi hediye edildi. Makine fabrikasındaki programa Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Celil Göçer, Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, AK Parti Turhal İlçe Başkanı Abdullah Ay ile ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Cevdet Yılmaz Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (106)

ahmet memikmobilWeb@haberler.com:

ulan sayin bakan acliktan agliyan cocuklar analar babalar varken ayip degilmi

21
1
yanıtYanıtla
ramazan korkmazMobil-ANDROID:

hani milletin ortak malıymış ya su mercedesi verinde biraz millet binsin...

21
0
yanıtYanıtla
zilanli:

sanki babasının parasıyla alıyor

17
4
yanıtYanıtla
alimmobilWeb@haberler.com:

Namaza uçakla gitsin diye mi.....

19
1
yanıtYanıtla
karşımobilWeb@haberler.com:

Tabi ki bu dönemde hırsıza fetva veren diyanet işleri başkanı bulmak kolay mı

17
0
yanıtYanıtla
halkMobil-ANDROID:

he he kandirin uyutun mileti bitirdiniz bisey birakmadiniz halki kolelestirdiniz kendi rahatiniz icin.Servet ustune servet katladiniz ucaksiz akp kalmadi bi ucagin aylik masrafinida biliyoruz o masrafla bi mahalle geciniyo iki ay

14
1
yanıtYanıtla
KAAN DOBRA:

Sanki babasının parası, o kadar çok seviyosan Diyanet İşleri Başkanı''nı, al bi tane uçak. Zaten bi uçak parası sana dokunmaz, epey bi biriktirmişsindir vekilliğin boyunca.

14
1
yanıtYanıtla
aa:

yakışır. . . . . birde Ferrari alın. . . .

15
0
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

vatandas hala acsa copten dileniyosa askari ucreti masonlar beliryosa yillik 100 lira zam verip o zamida hukumet kesinti olarak geri aliyosa sizin bindiginiz o ucaklar tez zamanda yere cakilir insallah zararini oderiz

14
0
yanıtYanıtla
JVHJH:

PİS ZÜBÜKLER VE ONU ALKIŞLAYAN . . . . . . . . . . . . . . . . . ORDUSU. . . .

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title