Haberler

Bakan Yılmaz'dan HDP'ye: İki Yüzlü Siyasetten Vazgeçin

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, PKK saldırısyla ilgili, " Doğuda evlatların canını alacaksın, batıda da gidip aynı anaların evlatlarından oy isteyeceksin. Bu iki yüzlülükten vazgeçmek lazım." dedi.

Ağrı Diyadin'in Yukarı Tütek köyündeki ağaç dikme etkinliği için güvenlik önlemi alan askerlere PKK'nın ateş açması sonucu dün sabah saatlerinde çıkan çatışma, yaklaşık 12 saat sürdü. Jandarma Özel Harekat ile Ağrı'daki İç Güvenlik Tugayı'ndan gelen takviye güçlerinin PKK'nın saldırısına verdikleri karşılıkta 5 terörist öldürüldü. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Doğuda insanların evlatlarının canını alacaksın batıda da gidip aynı anaların evlatlarından oy isteyeceksin. Bu iki yüzlülükten de vazgeçmek lazımdır. " dedi.

"SİLAHLA SİYASET YAN YANA OLMAZ"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere tarifeli uçakla İstanbul'dan Sivas'a gelen bakan Yılmaz'ı, Nuri Demirağ Havaalanında vali Alim Barut, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, protokol üyeleri ve partililer karşıladı. Havaalanı çıkışında Ağrı'da yaşanan olaylar ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Çözüm sürecinin bu ülkenin geleceği için olmazsa olmaz unsuru olduğunu görenler bunu aksatmak istiyorlar, birinci husus budur. İkinci husus bu çözüm sürecine karşı çıkanlara milletçe hepimizin karşı çıkması lazım. Üçüncü husus silahla siyaset yan yana olmaz." dedi.

"DÜNYANIN HANGİ ÜLKESİNDE VAR"

Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletin iradesinin üzerine silahla ipotek koymakta mümkün değildir. Doğuda insanların evlatlarının canını alacaksın batıda da gidip aynı anaların evlatlarından oy isteyeceksin. Bu iki yüzlülükten de vazgeçmek lazımdır. Türkiye'nin sabırla barış sürecini devam ettirmesi gerekir ve inşallah devam ettirecektir. Biz bunu hedefine ulaştırmayı düşünüyoruz. Ancak milletimiz desteklerse bunu hedefe götürürüz. Bu sürecin dışında olanları da milletimizin tasfiye etmesi lazım ve prim vermemesi lazım, hiç vermedi. Türk Silahlı Kuvvetleri hukuk devletinin yanındadır. Milletin hizmetindedir. Şimdi diyor ki 'Biz silahlı propaganda yapacağız sen buna karışma' diyor. Buna hukuk müsaade eder mi? Dünyanın hangi ülkesinde elinde silahlı, gerek şehir içinde gerekse dağlarda gezeceksin. Dolayısıyla da bu çift yüzlü siyasetin, iki yüzlü siyasetin terk edilmesi lazım ki demokratik ortamda yüzde kaç oy alırsan al ama elinde silahla çift yüzlü siyasetle yüzde bir oy bile alsan sana fazladır. Bu sözün karşılığını muhatap olanlar biliyor. Ama inşallah Türkiye'nin geleceği daha iyi olacaktır.

"TÜRKİYE'NİN HUZUR ADASI OLMASINI İSTEMİYORLAR"

Bu süreç zor bir süreçtir. Çünkü sadece bu sürecin aktörleri, bu gördüklerimiz değil, gördüklerimizin ötesinde de aktörleri var. Artık yedi düvel diyoruz, ülke ismi vermiyorum ama yedi düvel Türkiye'nin bu bölgede bir emin liman olmasını istemiyor. İşte Suriye'yi, Irak'ı, Ukrayna'yı, Yemen'i, Libya'yı, Mısır'ı görün. Dolayısıyla Türkiye'nin emin liman, adeta esenlik adası, barış adası, huzur adası olmasını istemiyorlar. Ama onlara rağmen sabırla inşallah Türkiye'nin bu sıfatını, bu vasfını devam ettireceğiz."

"SEÇİM YAKLAŞTIKÇA BU OLAYLAR ARTACAK"

Seçim yaklaştıkça benzer olayların artması ile ilgili soru üzerine ise, "Artacaktır, daha da artacaktır. Gaye nedir? Bu çözüm süreci hedefine ulaşmalıdır. Çözüm süreci iyi gitmiyor algısını vererek AK Parti'nin oylarını nasıl daha aşağı alırız şeklinde bir çalışma olacaktır. Ama milletimiz oynanan oyunu görürse inşallah bunlara itibar etmeyecektir. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türk güvenlik güçleri üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmiştir. Bundan sonrada getirmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (293)

hammer yesmobilWeb@haberler.com:

Oy için askere kumpas kuran genelkurmay ve ak partidir. Video görüntüleri var. Çok pis deşifre olacaklar. Bu millet AKP ve Genelkurmayın oyunlarını yemiyecektir.

47
25
yanıtYanıtla
plan tıkır tıkırmobilWeb@haberler.com:

Plan tıkır tıkır işliyor savcıyı öldürdüler chp yi suçladılar şimdi ise hedef mhp ve hdp asker polis ölecek hdp baraj altı olacak milliyetçi söylem olacak mhp den oy devşirilecek çatışmalı ortam yaratmak istiyorlar yoksa seçime iki ay kalamı operasyon oluyor

29
24
yanıtYanıtla
HDP ye kurban olMobil-IOS:

Seçimlerde HDP nin yükselişini askerleri kurban ederek aşmaya Çalışıyorlar AKP her seçim öncesi kaos çıkararak seçimleri kazanmayı hedefliyor ama tutmaz Rtık

27
21
yanıtYanıtla
iki yuzluluk yapnayinmobilWeb@haberler.com:

cozum bozulursa bu isten kim kotu cikacagini biliyoruz onun yuzunden hdp iki yuzlulugu birakip barisi gercekten desteklemeli

25
21
yanıtYanıtla
gerçekmobilWeb@haberler.com:

Akp nin aciklamalarina gore bu askerleri ölume gonderen ve bir sivili n bir pkk linin ölumunden sorumlu kendisinin oldugunu bilmeden acikliyorlar.çunku orda yarali askerleri kurtaran oradaki sivil insanlardir.Asker birlikleri oraya giremiyorlar.Siviller kurtarmasa her üc Asker de öldurulecekmiş.Ama askerleri kurtaran bir sivil yine askerler tarafindan ölduruluyor..Göruntuler Dihabunu gosteriyor..Yine de insanlari ölume gonderen zihniyete lanet olsun..

39
7
yanıtYanıtla
dasdf:

hpd barajı aşarsa dünyada ilk defa terör örgütü meclise barajı aşmış olarak gierecek ve iç savaş çıkacak :)) kahrolsun hainler

5
41
yanıtYanıtla
ŞANALIRmobilWeb@haberler.com:

Sıvısma Bakanı konuştu sonunda. Siz degilmisiniz pkk yı baş tacı sehitlerimizi kelle yapan. Pkk ya senliklere katılma fırsatıni siz verdiniz. Pkk militan sayisini çözülme sureci ile birlikte dört katına çıkardı.

44
1
yanıtYanıtla
emir:

arkadslar netten arastrın lütfen bu konudada akp ve tsk medyasının ısbırlıgı var orda nasl askerlerın olume terk edıldıgı ve köylulerın askerlerı nasl sırtlyp asagaya ındırdıgını gorun provakasyon akp nın secım oynu o amac orda bu vatanın evlatlarını oldurtup secım mazemesı ckrtmk

8
36
yanıtYanıtla
mertMobil-ANDROID:

oy korkusu sardı sizi buda sizin işiniz değilse ben hicbirsey bilmiyorum

42
0
yanıtYanıtla
hacımobilWeb@haberler.com:

Allah belasînı versin bunlara hdp oy verenlere oy veren alevilere nalet olsun doguda asker şehit ederler batıda sosyalist görünürler

13
29
yanıtYanıtla
Tüm 293 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title