Haberler

Bakan Yılmaz'dan Gevaşlılara "Yukarı Ark" Sözü

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van’ın Gevaş ilçesinde büyük bir sorun haline gelen Yukarı Arkın çözümü için ellerinden geleni yapacağı sözünü verdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'ın Gevaş ilçesinde büyük bir sorun haline gelen Yukarı Arkın çözümü için ellerinden geleni yapacağı sözünü verdi.

Belediye Çay Bahçesi'nde vatandaşların geçmiş bayramını kutlayan Bakan Yılmaz, halkın sorunlarını dinledi. İlçenin genel sorunlarını dile getiren Elmalı Mahallesi Muhtarı Hacı Şahin, yıllardır büyük bir sorun haline gelen Yukarı Arkın çözümü için Bakan Yılmaz'dan destek istedi. İlçenin birçok alanda büyük sorunları olduğunu belirten Şahin, "Gevaş, Van'ın en geri kalan ilçedir. Her konuda sıkıntılıyız. Yol, içme suyu, sulama suyu ve daha birçok sorunumuz var. Suyumuz 12 ay boyunca Van Gölü'ne gidiyor, ama biz su sıkıntı yaşıyoruz. Yukarı Arkımız var ve 4 yıldır akmıyor. Çünkü DSİ'den çıkması gereken proje 4 yıldır çıkmıyor. 100 yıllık servetlerimiz olan ağaçlarımız kurudu. Sizden destek bekliyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz ise, sorunları dinledikten sonra Belediye Başkanı Sinan Hakan, merkez mahalle muhtarları ile birlikte baraj bölgesinde incelemelerde bulundu. Yılmaz, konu ile ilgili bilgi aldıktan sonra Yukarı Arkın yeniden akması için elinden geleni yapacağı sözünü verdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Yılmaz Elmalı Gevaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title