Haberler

Bakan Yılmaz Beklenen Müjdeyi Verdi

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Balıklıgöl ve Kale Eteği ile ilgili bir dizi projeleri olduğunu açıkladı

Balıklıgöl ve kale eteğinde temizleme ve ıslah çalışmalarını inceleyen Kalkınma Bakanı Yılmaz ve Bakan Çelik yeni projelerin müjdesini verdi.

Balıklıgöl platosunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Yılmaz, konuşmasında yeni yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Burası çok tarihi bir mekan. Urfa'yı biliyorsunuz genelde çok kadim bir şehrimiz ama maalesef geçmişte buralara sahip çıkılmamış. Yıllar boyunca maalesef gördüğünüz gibi buralar çarpık yapılaşmaya maruz kalmış. AK Parti buraya iktidarları döneminde tarihimize, kültürümüze sahip çıkmaya başladı. Bu çerçevede de cazibe merkezleri diye bir program oluşturduk. Özellikle de Urfa gibi tarihi şehirlerimiz için özel bir program. Bu kapsamda da valiliklerimize geçmişte ve Büyükşehrimize destekler sunuyoruz. Kalenin gördüğünüz diğer tarafındaki 275 tane evi kamulaştırıp yıktık. 26 milyonu sadece orası için kaynak kullandık. Bakın burada yapmakla değil, yıkmakla övünüyoruz. Bazı yerlerde yapmakla, bazı yerlerde yıkmakla övünüyoruz. Burada yıkmakla övündüğümüz bir durum var. Çok çarpık bir yapılaşma var. Bir taraftan Şanlıurfa'nın o tarihi dokusunu, kimliğini ortaya çıkarıyoruz, bir taraftan da Şanlıurfa'yı turizm, aş ,iş ve istihdam açısından çok daha cazip bir hale getiriyoruz. Çok daha yaşanabilir bir şehir ortamı oluşturuyoruz" dedi.

YILMAZ: ŞANLIURFA 21. YÜZYILDA YENİDEN YÜKSELİYOR

Şanlıurfa'ya Büyükşehir projesi oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "Sokak sağlıklaştırma projelerimiz var. GAP vadisiyle ilgili çizimler yaptırıyoruz. Ayrıca bu kültürel, turistik potansiyeli tanıtıcı bir takım projeler uyguluyoruz. Kalkınma ajansımız bu işlerin alt yapısını hazırlıyor. Şimdi bir ileri aşamaya geçeceğiz inşallah ilk aşamasını büyük oranda tamamladık. Bu projemizin ikinci aşama dada kalan bir takım alanlarla ilgili inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Urfa bu kadim şehir özelliğiyle 21'ci yüzyılda yeniden yükseliyor çok şükür. GAP'ın başkenti olmaya layık bir şehir ortamı sağlamak zorundayız. Yeni büyükşehir kanununda da biliyorsunuz Urfa Büyükşehir oldu. Yine Büyükşehir'e yakışır bir şekilde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben değerli başkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Bu konularda gerçekten büyük hassasiyet gösteriyor. Bu konuda Sayın Bakanımızı, Vekillerimizi söylemeye gerek yok zaten sürekli bizlere bu konularda zaten getiriyorlar ve ne yapılması için gerekiyorsa ,sonuna kadar kaynak aktarıyoruz ve projelerimizi uyguluyoruz. Ve Projelerimizi önümüzdeki dönem inşallah özel sektörün projeleriyle bütünleştirerek Urfa'da katma değeri çok daha yüksek bir turizm sektörü ve daha da yaşanabilir bir şehir ortamı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

BAKAN ÇELİK: TARİHİ DOKU İÇİN KURUMLAR ORTAK ÇALIŞIYOR

Şanlıurfa'nın yeniden doğuşuna hep birlikte şahit olduklarını belirten Bakan Çelik, yapılması gereken hizmettin bir plan ve ciddi bir koordinasyon dahili yürüttüklerini kaydederek, tüm kurumlarla uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Kalkınma Bakanlığının Şanlıurfa'ya çok ciddi destekler sağladığını ifade eden Bakan Çelik, geleceğe yönelik çalışmalar konusunda da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile konuştuklarını söyleyerek, "Geleceğe dönük de bugün burada bazı konuları sözleştik kendileriyle hem bu bölgemiz hem de Urfa'daki tüm kentsel dönüşümler dahil çalışmalarımız tüm kurumlarda yoğun bir şekilde devam ediyor. Bir taraftan da TOKİ ile yürüttüğümüz iki önemli hatta üç önemli kentsel dönüşüm projesi var. Büyükşehir Belediyemiz bunları takip ediyor. Biz Ankara'da bu işin kolaylaştırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama bugün burada Sayın Kalkınma Bakanımıza sizlerin aracılığıyla bütün Şanlıurfalılar adına teşekkür ediyorum" şeklinde ifade etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cevdet Yılmaz Faruk Çelik Balıklıgöl Ak Parti Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title