Haberler

Bakan Yılmaz, Azerbaycanlı Mevkidaşı Cabbarov ile Biraraya Geldi

Bakan Yılmaz, Azerbaycanlı mevkidaşı Cabbarov ile biraraya geldi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: "İstiyoruz ki Azerbaycanlı evlatlarımıza ve Türkiye Cumhuriyetindeki evlatlarımıza daha iyi bir eğitim verelim. Dünyayla yarışta rekabette öne geçebilsinler"

"Çağımız bilgi çağı, çağımız rekabet çağı bu da ancak bilgiyi kazandırabilirsek, evlatlarımıza öğrenmeyi öğretebilirsek, inşallah gelecek yüzyıl Azerbaycan'ın ve Türkiye'nin olacak diyoruz"

"Her alanda ilişkimiz stratejik seviyede şimdi bu stratejik seviyeyi eğitim alanına da taşımak istiyoruz"

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "İstiyoruz ki Azerbaycanlı evlatlarımıza ve Türkiye Cumhuriyetindeki evlatlarımıza daha iyi bir eğitim verelim. Dünyayla yarışta rekabette öne geçebilsinler. Çağımız bilgi çağı, çağımız rekabet çağı bu da ancak bilgiyi kazandırabilirsek evlatlarımıza öğrenmeyi öğretebilirsek inşallah gelecek yüzyıl Azerbaycan'ın ve Türkiye'nin olacak diyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile birlikte Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov'u Bakanlık'ta ağırladı. Görüşmede yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bir milletin iki devleti olarak ve o iki devletin de Milli Eğitimden sorumlu Bakanları olarak birarada bulunmaktan çok çok memnunum. Türkiye'ye hoş geldiniz. Azerbaycan Türkiye'nin kardeşidir, Türk milletinin kardeşidir. Azerbaycan'ın refahı, mutluluğu, huzuru, bayramı, sevinci bizim bayramımız, sevincimiz, refahımız, huzurumuzdur. Aynı şekilde Azerbaycan'ın karşılaşacağı sıkıntı, dert, üzüntü, kayıp Türkiye'nin kaybı üzüntüsüdür. Dolayısıyla da böyle bir duygu kardeşliği, birliği başka hiçbir ülkeler arasında bu kadar açık değildir diye düşünüyorum. Biz Türkiye olarak sorunsuz giden her alanda mükemmel ilişkiyi daha da ilerletmek istiyoruz. Çünkü kardeşlik bunu gerektirir. Eğitim alanında da her türlü işbirliğini geliştirmek için üzerimizde çok büyük bir sorumluluk var. Bu ana kadar çok büyük adımlar attık. Ancak henüz daha yapılması gerekenler var. İnşallah Sayın Bakanın bu ziyareti de bu yapmak istediklerimizi gerçekleştirmek için iyi bir fırsat oluşturacaktır" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov ise Türk hükümetine misafirperverlikleri için teşekkür ederek, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dünyada diğer ülkeler arasında olmadığını söyledi.

Cabbarov, konuşmasında bugün sabah Ankara'daki Haydar Aliyev'in adını taşıyan okulda olmaktan da memnun olduklarını ifade etti.

"Gerek yükseköğretim alanında, gerekse mesleki eğitim alanında, gerekse diğer eğitim alanında her türlü işbirliğini yapacağız"

Görüşmenin ardından Bakan Yılmaz ve Bakan Cabbarov birbirlerine hediye takdiminde bulundu.

Görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Bakan Yılmaz, "Büyük lider Haydar Aliyev'in söylediği gibi bir milletin iki devleti olarak aynen adeta bir devletimiz varmışçasına bunun iki farklı yöredeki eğitimden sorumlu kurumları olarak da Azerbaycan Tahsili Nazırlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı olarak Sayın Bakanımızla her konuyu görüştük. Gerek yükseköğretim alanında, gerekse mesleki eğitim alanında, gerekse diğer eğitim alanında her türlü işbirliğini yapacağız. Sayın Bakanımızın teklifi üzerine her yıl mutlaka Bakan Yardımcılarımız seviyesinde bakanlar toplantısı öncesi biraraya gelecekler. Günlük problemleri çözecekler. Ola ki siyasi iradenin onayını alması gereken konuları bize aktaracaklar, bizde Sayın Cumhurbaşkanlarımızdan, Sayın Başbakanlarının da onay aldıktan sonra Sayın Bakanla sorunları çözeceğiz. Her alanda ilişkimiz mükemmel. Üst düzey ziyaretlerde bunu göstermektedir. Her alanda ilişkimiz stratejik seviyede şimdi bu stratejik seviyeyi eğitim alanına da taşımak istiyoruz" diye konuştu.

"İstiyoruz ki Azerbaycanlı evlatlarımıza ve Türkiye Cumhuriyetindeki evlatlarımıza daha iyi bir eğitim verelim"

Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstiyoruz ki Azerbaycanlı evlatlarımıza ve Türkiye Cumhuriyetindeki evlatlarımıza daha iyi bir eğitim verelim. Dünyayla yarışta rekabette öne geçebilsinler. Çağımız bilgi çağı, çağımız rekabet çağı bu da ancak bilgiyi kazandırabilirsek evlatlarımıza öğrenmeyi öğretebilirsek inşallah gelecek yüzyıl Azerbaycan'ın ve Türkiye'nin olacak diyoruz. Biz güveniyoruz, inanıyoruz, her alanda işbirliğimiz var. Hiçbir alanda problemimiz yok. Bundan dolayı da Sayın Bakanımıza sonsuz teşekkür ediyorum Türk hükümetine, Türk Cumhuriyetine, Türk halkına 15 Temmuz'da da özellikle vermiş oldukları destekten dolayı da sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim Şehriyar var büyük Türk dünyasının şairi Hüseyin Muhammed Şehriyar onun güzel bir sözü var, "Mensur Han'ın eli golu var olsun, Harda galsa Allah ona yar olsun" bizde diyoruz ki 'Azerbaycan'ın eli kolu var olsun, harda kalsa, darda kalsa, nerede kalsa Allah ona yar olsun."

(PLN-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title