Haberler

Bakan Yılmaz: AK Parti Kimi Aday Gösterirse Milletimiz Arkasında Duracak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yerel seçimlerin aynı zamanda Ağustos ayında yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanının kim olacağına da işaret ettiğini de belirterek, "Ak Parti kimi Cumhurbaşkanı gösterirse, milletimiz arkasında duracağını bu oy oranıyla gösterdi" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yerel seçimlerin aynı zamanda Ağustos ayında yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanının kim olacağına da işaret ettiğini de belirterek, "Ak Parti kimi Cumhurbaşkanı gösterirse, milletimiz arkasında duracağını bu oy oranıyla gösterdi" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yerel seçimler sonrasında Ankara'dan karayolu ile memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine geldi. Bakan Yılmaz'ı ilçe girişinde Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan ile ilçe protokolü karşıladı. Bakan Yılmaz beraberindekilerle birlikte Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı şeklinde yöneltilen soru üzerine, "Başbakan Erdoğan aday olacak mı, Onu kendisi bilir. Yani kendisinin düşüncesinde olanı ben bilemem. Ama biz sadece şunu söylüyoruz. Bu seçimlerde milletimiz oy vererek şunu söyledi. Bu seçimler sadece bir belediye başkanı seçmeyecek. Bu seçimlerin sonuçları aynı zamanda Ağustos ayında yapılacak seçimlerin ve Cumhurbaşkanının kim olacağını da işaret edecekti. Buradaki işareti ne oldu. Ak Parti'ye 'Senin seçtiğin Cumhurbaşkanı adayını ben desteklerim' denildi. Dolaysıyla da bu seçim sonuçları Ak Parti kimi Cumhurbaşkanı gösterirse, milletimiz arkasında duracağını bu oy oranıyla gösterdi. Biz sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

"MİLLETİN NABZINI TUTABİLMEK LAZIM"

Bakan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday çıkaracağı yönündeki iddialarla ilgili soruya ise, "Siyaset mühendisliği hiçbir zaman bu coğrafya da tutmamıştır. Milletimiz buna itibar etmemiştir. Milletin nabzını tutabilmek lazım" karşılığını verdi.

"CHP'NİN MİLLET İRADESİNE SAYGISI YOK"

Bakan Yılmaz, yerel seçimlerde ana muhalefet partisinin bazı şehirlerde itirazda bulunmasıyla ilgili de şöyle konuştu:

"Eğer bizde bir iki yerde olmuşsa o istisnadır diyelim. Ama normalde biz halkın rızasına teslimiz. Adalet, kazandığın zaman gösterdiğin tepkiden anlaşılmaz. Adalet, kaybettiğin zaman gösterdiğin tepkiden anlaşılır. Dolaysıyla bu millet ister lehimize vermiş ister aleyhimize vermiş olsun, biz her birine saygılıyız. Sandık listeleri birleştirilirken bir parti 114 almışta, kaydırmayla öyle diyeyim. Üstteki ya da bir alta 114 yazılacağı yere 14 yazılmış. Ama bugün gelirken okuduğum şey CHP, Menderes'in kazandığı dönemde de hep itirazlarla. Ben 70'lerden bilirim, Erbakan döneminden bilirim, CHP'nin itiraz etmediği, milletin iradesine hiçbir zaman nasıl olur da bunlara oy verir düşüncesinden hala kurtulamadı. Neden çünkü millet iradesine saygısı yok."

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Altınyayla ilçesine geçerek buradaki seçimleri kazanan Belediye Başkanı Necmettin Mermer'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. - Şarkışla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Şarkışla Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title