Haberler

Bakan Yılmaz, Adü'de İlk Dersi Verdi

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Açılış dersini veren Yılmaz, bir süre önce basına da konu olan İstanbul Aydın Üniversitesi'ndeki programa katılımının ADÜ'yle karıştırılması konusuna da değinip, "Aydın Üniversitesi deyince Aydın'daki Adnan Menderes Üniversitesi anlaşılmış. Eğer akıllara Adnan Menderes Üniversitesi geliyorsa bu çok güzel bir şey" dedi.

ADÜ Akademik Yılı açılışı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz, akademik yılın ilk dersini verirken, basına da konu olan hatayla ilgili açıklama yaptı. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Akademik Yılı açılışına karar verdiklerini özel kalemini de bu konuda bilgilendirdiğini söyleyen Yılmaz, "Aydın Üniversitesi deyince herhalde Aydın'daki üniversite anlaşılmış. İstanbul Aydın Üniversitesi denildiği halde akla Aydın'daki Adnan Menderes Üniversitesi geliyorsa bu çok güzel bir şey. Adnan Menderes Üniversitesi başarılarına başarı katan bir üniversitemiz" diye konuştu.

'KENDİNİ KABUL ETTİRMİŞ BİR ÜNİVERSİTE'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ADÜ'nün kendini kabul ettirmiş büyük bir üniversite olduğunu belirtti. Daha iyi bir geleceğin kaliteli bir eğitimden geçtiğinin altını çizen Bakan Yılmaz, "Eğitimi ihmal edersek her şeyi ihmal ederiz. Aldığımız Türkiye'den daha iyi bir Türkiye ile yolumuza devam ediyoruz. Bilimsel ve çağdaş bir eğitimle gençlerimizi yetiştirmek istiyoruz. Diğer ülkeler eğitme Gayri Milli Hasıla'sının yüzde 2'sini ayırırken Türkiye eğitime daha fazla ayırmaktadır" dedi. Kişilere bireysel ve özel yeteneklerine eğitim verdiklerini kaydeden Bakan Yılmaz, Eğitimde Avrupa'dan çok daha önde olduklarını ve kadın eğitimcilerin Avrupa'ya göre daha çok olduğunu belirtti.

'YOKSUL OLAN YERDE KAVGA BİTMEZ'

15 Temmuz Darbe girişimiyle ilgili de konuşan Bakan Yılmaz, kahraman bir milletin kanıyla canıyla tanka topa karşı yazdığı şanlı destanın mutlaka gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirterek, "Bize düşen onların adlarını sonsuza dek yaşatmaktır. Bunun için durmadan çalışacağız. Yoksul olan yerde kavga bitmez yoksulluğu mutlaka bitirmeliyiz. Cehaletin olduğu yerde de kavga bitmez onu da en aza indirmeliyiz. Allah bu millete yükünü taşıyacak güç, ayağını sürçtürmeyecek akıl ve yürek versin. Birlik ve beraberlik içinde bulunduğumuz günlerden çok daha parlak günler bizi beklemektedir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, 1990 ile 2000'li yılların ekonomik karşılaştırmalarını konu alan açılış dersini verdi. Gençleri 15 Temmuz'da gösterdikleri mücadele için tebrik eden Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ise "Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. 15 Temmuz gecesi caddelerde, sokaklarda her yerde demokrasiye, kendi iradesine sahip çıkarak zamanında Merhum Adnan Menderes'e gösteremediğimiz bu sahip çıkma işini, 15 Temmuzda Aydın, iradesine sahip çıkarak göstermiştir. Gençliğimizin mayalarında demokrasi, hürriyet var. Bu mayayı kimsenin gücü yetemeyecektir. Bunda milli eğitimimizin önemli bir kolu vardır" dedi.

REKTÖR BİRCAN: ADÜ, AYDIN'IN KALBİDİR

Konuşma yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, 60 bine yakın kocaman bir aile olduklarını söyleyerek, "Adnan Menderes Üniversitesi Aydın'ın kalbidir. Aydın'ın en büyük kurumlarından bir tanesiyiz. Rutin olandan farklı bir şey yaparsak farklılaşırız. Amacımız insanların önünü açmaktır. Dünya stantlarının üzerinde bir eğitim vermek istiyoruz. Üniversitemize Teknokentimiz kuruluyor, bu Aydın için çok önemlidir. Yine üniversite olarak birçok proje üretiyoruz. Üniversitemize 6 tane yeni fakülte kazandırdık bunların en önemlisi Hemşirelik Fakültesidir. Üniversite olarak ilginç bölümler açmayı hedefliyoruz. Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü açacağız. Öğretim üyesi olarak başvurusunu yoğun olarak alıyoruz" dedi.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin Bölge Hastanesi olma kıvamına geldiğini kaydeden Bircan, "Değişik bölgelerden gelen hastaların hayatlarını kurtardık. Sağlam çıkamaz denilen hastaları sağlam bir şekilde taburcu ettik Üniversiteye bir ameliyathane kurulması gerekiyor bunun için 1 milyon liraya ihtiyacımız var" diye konuştu.

JEOTERMALLE İLGİLİ ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULUYOR

Hastaneyle ilgili projelerinin olduğunu kaydeden Bircan, "Birçok ünitemiz var. Projelerimiz çok büyük bu yüzden maddi bazı cihazları alabilmek için maddi desteğe ihtiyacımız var. Yine Türkiye'nin en büyük uyku ünitesini oluşturacağız. Ayrıca jeotermalle ilgili çalışmalar yapacağız. Bir araştırma merkezi kuracağız gerekli kaynağımızı oluşturduk. Aydın'ın böyle bir araştırma merkezine ihtiyacı var çünkü insanlarımızın bilinçlendirmek istiyoruz. Daha fazla şeyler söylemek isterdim ama her şey karıştırıldığı için bunu sıkıştırılmış bir ders olarak vermeye çalıştık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, akademik yıl açılışı sonrası ADÜ 25'inci yıl sergisini açtı. Aydın protokolü, ADÜ öğretim görevlileri, dekanlar ve öğrenciler programa katıldı.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title