Haberler

Bakan Yılmaz Adana'da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Rusya’nın PYD yönetimindeki Kamışlı’ya asker konuşlandırdığı iddialarına yönelik “Koalisyonun dışına çıkarak teröre karşı mücadele verilmesinde pek başarı elde edilemez diye düşünüyorum.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Rusya'nın PYD yönetimindeki Kamışlı'ya asker konuşlandırdığı iddialarına yönelik "Koalisyonun dışına çıkarak teröre karşı mücadele verilmesinde pek başarı elde edilemez diye düşünüyorum. Terörü ortaya doğuran sebeplerle ya da terörü destek eden yapıların yanında durularak terörle mücadele verilemez" ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde Almanya Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen ile Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nü ziyaret eden Bakan İsmet Yılmaz, daha sonra Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti.

Alman Savunma Bakanı Leyen ile terör örgütü IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonun yapacakları hakkında görüşmeler yaptıklarını anlatan Bakan Yılmaz, "Terör, uluslararası bir nitelik kazanıyor. Adeta bir terör networku oluşmuş durumda. Dolayısıyla uluslararası nitelik kazanan bir teröre karşı mücadele mutlaka uluslararası işbirliğini zorunlu kılmaktadır. Bu işbirliği, kararlılık ne kadar kesin olursa ve ne kadar çerçevesi doldurulursa da teröre karşı mücadelede o kadar başarı kazanılır diye düşünüyoruz. Şunu her zaman net olarak inanarak söylüyoruz ki, terörün adı ve yeri ne olursa olsun kazanma şansı yoktur. Yani hukuk dışına çıkarak bir netice alabilmek mümkün değildir. Terör, kaybetmeye mahkumdur. Ne zaman kaybeder? Nasıl olur? Bu da uluslararası işbirliğinin kararlılıkla, çerçevesiyle birlikte ortaya çıkar. Çok kısa zamanda terörün kaybettiğini, kaybetmeye başladığını hepimiz somut olarak gördük. Bundan sonra da göreceğiz" diye konuştu.

"GÜVENLİK DUVARI NİSAN'DA TAMAMLANACAK"

Kaçak geçişleri engellemek için Suriye sınırına çekilen güvenlik duvarına ilişkin açıklamalar yapan Bakan İsmet Yılmaz, Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Kilis ve Gaziantep'i kapsayan 130 kilometrelik duvarın Nisan ayına kadar tamamlanacağını bildirdi.

Rusya'nın Suriye'deki PYD kontrolünde bulunan Kamışlı'ya asker konuşlandırdığı iddialarını da değerlendiren Bakan İsmet Yılmaz, "Aksi yönde de iddialar var ama sonuçta pek bir şey değiştirmeyecek. Uluslararası koalisyonun bir parçası olmak lazım. Koalisyonun dışına çıkarak teröre karşı mücadele verilmesinde pek başarı elde edilemez diye düşünüyorum. Teröre karşı mücadele gerekiyorsa uluslararası işbirliği gereklidir. Terörü ortaya doğuran sebeplerle ya da terörü destek eden yapıların yanına durularak terörle mücadele verilemez" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Rusya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title