Haberler

"10 Ağustos Eski Türkiye ile Yeni Türkiye'nin Mücadelesidir"

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "10 Ağustos eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mücadelesidir." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "10 Ağustos eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mücadelesidir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş'a gelen Yılmaz, Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Solonu'nda, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak, "Türkiye yeni bir viraja giriyoruz şimdi. Bir tarafta eski Türkiye savunucuları var. Dar bir çerçevede belli bir grubun ürettiği bir proje var karşımızda. Bizim toplumumuz basiretli bir toplum. Böyle numaraları yutacak bir toplum değil. Ben inanıyorum ki bu çatı adaycılar 10 Ağustos'ta çok güzel bir cevap alacaklar" dedi.

"Geçmişte hayal edebilir miydiniz? CHP, MHP bir araya gelecek sol gruplar vesaire bir tane aday çıkaracak" diyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ölmeden bunu da gördük. Buradan bile anlamamız lazım durumu. Bu işlerin nereden pişirildiğini, hangi merkezlerden yapıldığını buradan bile anlamamız lazım. Çok uyanık olmamız lazım. Bir taraftan bakıyorsunuz yeni Türkiye var. Gelişen, değişen güçlenen bir Türkiye. Daha demokratik daha kalkınmış bir Türkiye var. Milletiyle devletini bütünleştiren bir Türkiye. Bir taraftan da statükocular var, eski Türkiye var. Ve onu korumaya çalışanlar var içeride ve dışarıda. İşte bu, bunun mücadelesidir. 10 Ağustos eski Türkiye'yle yeni Türkiye'nin mücadelesidir. Allah'ın izniyle bu virajı da kazasız belasız geçeceğiz. Her kim millete dayatma yapmaya çalışıyorsa, zorla milleti bir tarafa doğru çekmeye çalışıyorsa eski Türkiye'nin zihniyetidir. Kim yaparsa yapsın. Karşısındaki insana en büyük saygısızlıktır bu. Onun iradesine saygısızlıktır."

Artık Türkiye'de baskı ve şiddet olmasını isteyen Yılmaz, "Siyaset olsun, fikir özgürlüğü olsun. Kim neye inanıyorsa, neyi doğru görüyorsa fikrini rahatça ifade etsin. Ama fikir hürriyeti demek, demokrasi demek, hakaret etmek, baskı yapmak değil. Bunu yaptığınız zaman da kusura bakmayın o zaman da siz de antidemokratik bir şey yapıyorsunuz. Buna hiç kimsenin hakkı yok" ifadesini kullandı.

Yılmaz, "10 Ağustos'ta başbakanımızı seçmek demek aslında yeni Türkiye'yi seçmek demektir. İnşallah bunu bütün partilerden alacağımız oylarla başaracağız. Sadece AK Parti'nin oylarıyla değil. Özellikle bu bölgede başbakanımızın yaptıklarını birçok insan fark ediyor. Bu seçimde sadece AK Parti'den değil HDP, MHP, CHP tabanından da, başka partilerin tabanlarından da başbakanımızın bu hizmetlerini takdir eden birçok insan gelecek oyunu verecek inşallah" diye konuştu.

Çözüm sürecini değerlendiren Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Huzur olmayan yere ne turist gelir ne doktor ne mühendis ne de yatırımcı gelir. Hiçbir şey olmaz. Bu çözüm süreci aynı zamanda bir refah sürecidir. İnşallah buna el birliğiyle sahip çıkacağız. Bir taraftan temel hak ve özgürlüklerimizi, inanç özgürlüğünü yaşayacağız. Kimliğimizi rahatlıkla yaşayacağız. Fakat bizim anlayışımız şu. Biz bütün kimliklere saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Çünkü kimlik siyasetinden bir hayır yok. Kimlik siyaseti çatışma getiriyor, kavga getiriyor. Bizim milliyetçilik anlayışımız ırkçılık değil. Kim yaparsa yapsın biz ırkçılığı reddediyoruz. Hangi grup yaparsa yapsın. Biz böyle bir millet anlayışına sahibiz. Tarihimizde de böyle olmuş."

Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Başkanı Halis Saltık'ı ziyaret ederek, parti çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yılmaz, ardından Tarihi Murat Köprüsü'nü gezdi. Burada, düğün fotoğrafı çektiren gelin ve damatla sohbet eden Yılmaz, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Yılmaz, karayoluyla Bingöl'e hareket etti.

Kaynak: AA / Politika

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title