Haberler

Bakan Yıldız: Ramazan Ayında Dinin de İstismarı Yapıldı

Kayseri’de partisinin bayramlaşma programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada ilginç açıklamalar yaptı.

Kayseri’de partisinin bayramlaşma programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada ilginç açıklamalar yaptı. Bakan Taner Yıldız, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin sahurda gözaltına alınması ve adliyede yapılan muamelelere yönelik tepkiler için, "Ramazan ayında birçok konu istismar edildi, her zamanki gibi dinin de istismarı yapıldı" ifadelerini kullandı.

Polisin içinde daha önce hiçbir ayrımcılığı körüklemeyen yapının şu anda 'Senin polisin benim polisim' diye davranmaya başladığını iddia eden Bakan Taner Yıldız, partililere hitaben şunları söyledi: "Bölgemizde olan hadiseleri çok yakinen izliyorsunuz. İçerde bir yandan 'kiriş midir paralel midir' bu tartışmalar Türkiye’nin gücünü yıpratmaya çalışırken, ekşitmeye çalışırken dışarda Suriye, Irak kısmen İran ve Filistin’de yaşanan zulüm, Mısır ve Libya ile beraber devam eden bu yapının iyi gözlenmesi lazım. İzlenmesi lazım. Kestirmeden bir soru var. Güçlü olan Türkiye mi bölgede çok iş yapar. Kimlerin işine gelir. Yoksa zayıf olan Türkiye mi iş yapar. Bunlar kimlerin işine gelir. Olayın çok farklı boyutları var. Sade bir soru Türkiye’nin güçlenmesinden kimler keyif alıyor ve mutlu oluyor, kimler sıkıntı duyuyor? Bu, Türkiye’nin dostlarının bilinmesi ve hasımlarının belirlenmesi açısından önemlidir. Hangi gerekçe ile ilgili olursa olsun Türkiye’nin siyasi istikrarının yıpratılması işi sadece AK Parti'nin yıpratılması işi ve meselesi değildir. Bizler Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın yıpratılmasının temelinde yatan sıkıntının bizlerin uzaklaştırılma isteğinden kaynaklanıyor."

'KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYE HAKKIMIZ YOK'

"Her gün çarşaf çarşaf bilgiler yayınlanıyor" diyen Bakan Taner Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Gazetelerden izliyor ve gazetelerden okuyorsunuz. Hiçbir şey yokmuş gibi davrananların yanında gerçekleri şeffaflık içinde yayınlayanlar var. Kısa zaman önce polisimizin içerisinde emniyet, mensuplarının içerisinde hiçbir ayrımcılığı körüklemeyen ve hedeflemeyen yapı şu anda 'senin polisin, benim polisim' diye davranmaya başladı. Bizler bu ülkenin vatandaşı olarak böyle bir ayrımcılığı kabul edemeyiz. Kurallara uymayan, yönetmeliklerine uymayan varsa hukuk devleti olarak her zaman karşısındayız. Kime ait olduğu önemli değil. Daha kısa süre önce paralel yapı içerisinde sahip çıkmayanlar şu anda gazete gazete dolaşıp bunlarla alakalı ajitasyon yapıyorlar. Büyük resmi gözden kaçırmayalım. Ramazan ayında birçok konunun istismarı yapılırken dinin de istismarı yapıldı. Bunlara kanmayacağız. Biz istismarın her türlüsüne karşıyız. Bölgesinde güçlü Türkiye birçok açıdan kendisini geliştiren bir yapı içerecektir. Bunu biliyoruz. Kimseyi ötekileştirme ve dışlamaya hakkımız yok. Bir olacağız beraber olacağız."

Konuşmaların ardından Bakan Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri partililerle bayramlaştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Taner Yıldız Kayseri Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title