Haberler

Bakan Yıldız: Diyarbakır Belediyesi Borcunu Ödemeli

Güncelleme:

Diyarbakır'daki elektrik krizine son noktayı koyan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Diyarbakır Belediyesi borcunu ödemeli" dedi.

Kayseri'de Yerel ve Bölgesel Medya buluşmasına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, Güneydoğu'daki belediyelerin elektrik borçları ile ilgili "Borcu yapılandırmak ayrı şey, inkar etmek ayrı şey" diyerek, borçlu yerel yönetimlerle görüşülüp borçların ödenmesini istedi.

Yıldız şu şekilde konuştu;

"DİYARBAKIR BELEDİYESİ BORCUM YOK DİYOR, AMA..."

"Hiçbir vatandaşımızın elektrikten ve sudan elde ettiği konumdan geriye gitmesini istemiyoruz. Her birimizin ülkemize karşı sorumlulukları var. Buralar özelleştirildi. Daha önceden ödeme alışkanlığı olmayanlar, ödeme fırsatı olmayanlar, bundan sonra ödeme ile alakalı taleplerini ortaya koymalıdır. Bunlardan biri de Diyarbakır'dır. Batman Belediyesi borçlarının yapılandırılmasını istedi. Batman Belediyesinin elektriği açık. Demek ki burada siyasi mülahaza olamaz olması da düşünülemez. Diyarbakır Belediyesi de borcunun olmadığını söylüyor. 'Benim başkanlığımdan önceki borçları bilmem' diyor. Devlette devamlılığın esas olduğunu söylüyoruz. O açıdan Diyarbakır halkına zarar vermemesi lazım geldiğini söylüyorum. Mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı aldı. 256 milyon TL alacağı var şirketin. Şirket bunu alması gerektiğini söylüyor."

"BORCU İNKAR ETMEK AYRI BİR ŞEY"

"Borcu yapılandırmak ayrı, borcu inkar etmek ayrı bir şey. Binaların önünü kazdılar ruhsatsız ise belediyenin hassasiyet göstermesi iyi bir şey. Ama hizmetin aksamaması lazım. Şirket bir kamu hizmeti görüyor. Biz 13 milyar dolarlık özelleştirme gelirini 77 milyona dağıttık. O yüzden bu her birimizin problemi. Ödemek isteyenler ödeme planlarını sunacaklar ve borçlarımızı 30 taksitte ödüyoruz diyecek ve şirket ile anlaşacak. 'Borcumu ödemem' denirse birinin hakkını diğerine vermiş oluruz. Her birimiz vatandaşlık görevini kurumsal yapı ile birlikte sağlamak durumda. Orada olanlar hiçbirimizin hoşuna gitmemiştir. Bu sıkıntıyı yaşatanlar kusurludur."


(Diyarbakır'da Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ) yaklaşık 90 milyon lira borcu bulunduğu gerekçesiyle DİSKİ'ye ait atık su arıtma tesisinin elektriğini kesmesinin ardından iki kurum arasında yaşanan gerginlik sürüyor.

En son DİSKİ ekiplerince DEDAŞ hizmet binasının önündeki yol, herhangi bir bildirimde bulunulmadan kanalizasyon çalışması için iş makinalarıyla kazılmış, çalışma nedeniyle DEDAŞ hizmet binasına personel, vatandaşlar ve araçlar giriş çıkış yapamamıştı.)

KAYIP KAÇAK

Bakan Yıldız, kayıp kaçak bedelleri ile ilgili olarak ise, "Kayıp kaçak yalnızca Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olan bir konu değil. Miktar olarak İstanbul'daki kayıp kaçak miktar olarak büyük. Bu hem kul hem de devlet hakkıdır. Bu manada tüketici mahkemelerindeki konuların devam ettiğini söylemem gerek. Kayıp kaçak konusunda bir kanun maddesi gündeme getireceğiz" diye konuştu.

SUUDİ KRALININ ÖLÜMÜ PETROL FİYATLARINI ETKİLEMEDİ

Bakan Taner Yıldız, bir soru üzerine Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ölümü ardından petrol fiyatlarında bir dalgalanma olmadığını, dünyadaki petrol fiyatlarının 2 dolar daha düştüğünü anlattı. Yıldız, "Şu anda petrol fiyatları 48 dolarlar civarında. Bu artabilir de düşebilir de" dedi.

Yıldız, kayıp-kaçakla ilgili tüketicilerin aldığı mahkeme kararlarıyla ödeme yapılıp yapılmayacağı yolundaki bir başka soruya da, "Kayıp-kaçakla alakalı bir kanun tasarısı gündeme getireceğiz. Bu davalarda bireysel başvuruya göre karar veriliyor" yanıtını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Diyarbakır Kayseri Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (55)

Istanbul 14Mobil-IOS:

Pkk ya gönderirlerse paralari tabiki para kalmaz

65
4
yanıtYanıtla
ozgurMobil-ANDROID:

beyefendiler Diyarbakırlının parası babanin cebinde çıkmıyor. Belki batıyı soyarsiniz ama doğuda böyle bir luksunuz yok.

5
52
yanıtYanıtla
sarikirmiziyesil:

kürtler neden tc´ye paRA VERSIn, kendi devletleri olsa verirler artik bazi seyleri ayirt edebiliyorlar daha dogrusu ögrettik! lütfen ne kadar irkci köpek varsa klavye basina kürt karsiti propaganda ve küfür istiyorum Acikca irkcilik istiyorum kürtleri tam düsman yapinki hepsi öbürcü digerci olsun size yakin duranlarda sizden kacsin rica ediyorum küfredin kürtlere ve kürtlüge özellikle devletsiz filan olduklarina hepinize yildiz vercem

0
53
yanıtYanıtla
zaza 23mobilWeb@haberler.com:

İstanbul da da kaçak elektrik kullananların büyük çoğunluğu kürtler. İnsanda Allah korkusu olmalı, haramı ve helali bilmeli.

37
10
yanıtYanıtla
abbasMobil-ANDROID:

adamların fitratinda var asalaklık, nasıl olsa batıdaki garibanlar oduyor

37
8
yanıtYanıtla
BORDO BERELİ:

ÖDEMELİ DEĞİL ÖDETTİRECEKSİN ADAMSAN ALACAKSIN VATANDAŞA İCRA MAHKEME YOLUYLA ALIYORSAN ADAMSAN ONLARDAN DA ALACAKSIN DÜRÜST İNSANLARA PAY EDİP FATURALARA YÜKLEMİYECEKSİN

30
2
yanıtYanıtla
VATANmobilWeb@haberler.com:

PKK VE ONU DESTEKLİYENLERİN YÜZDE DOKSANİ ERMENİ VE DİNSİZDİRLER.DİNSİZE OY VERME KARDESİM.ALLAHİ,PEYGAMBERİ BİLEN HUDAPARA OY VER.......

27
4
yanıtYanıtla
surucluMobil-ANDROID:

buda baska sekil karalama oyunu akp nin hileleri bitmez artik yemez siz gidin tirkolara yapin

2
22
yanıtYanıtla
Asil TürkMobil-ANDROID:

Diyarbakır halkı haram su içiyor ama onlar günah nedir bilmezler ki çünkü alışmışlar.

16
7
yanıtYanıtla
liberal:

benim asker arkadaşım nevşehirde istanbulda buluştuk 10 gün beraber kaldık konu kacaktan acıldı dedi. . bizim memleketteki kacak sizden daha coktur. . ama nedense basında yayında bizim hicc bahs edilmiyor . . yani burdaki yorumcular bilmeden konuşuyorlar ülkenin batısındaki kacak dogusundaki kacak elektrikten geri kalan yanı yok ama nedense hep dogudaki kacak elektrik gündeme geliyor. .

16
6
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title