Haberler

Bakan Yıldız: "17 Aralık Başarılı Olsaydı, Bakü de Düşmüştü"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "17 Aralık başarılı olsaydı Bakü de düşmüştü dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "17 Aralık başarılı olsaydı Bakü de düşmüştü dedi.

Bakan Yıldız, TGRT Haber'e konuk oldu. Kobani provokasyonlarını ve sokak olaylarını değerlendiren Yıldız, "Kobani'deki Kürt kardeşlerimizin, Kürt halkının haklarının savunulması ile orada PKK'nın haklarının savunulması ayrı şeylerdir. Biz bir gecede, 200 bin kardeşimizi sınırlarımıza kabul ettik. Niçin aldık? Oradaki halkın hukukunu korumak için bünyemize kattık. Bu işte yalnızca eli kolu değil; bünyesi, vücudu, bütün bedeni taşın altında olan biziz... Bir kısım tuzu kurular konuşuyor; biz onlar gibi olamayız. O yüzden bize herhangi bir tercihte, bu ikisinden birini tercihte bulunmamız söylenemez; bu beklenmemeli... Halkımızın kesinlikle şiddet eylemleriyle, hiçbir ilgi ve alakası yok. Biz bir kısım zorlamaların olduğu, hatta cebren sokağa çıkarmayla ilgili istihbarat alıyoruz. 'Siz de sokağa çıkacaksınız' diye masum vatandaşlarımızı karışıklıklara sokanlar oldu. Bu karmaşadan nemalananlar kimler bir dönüp bakmak lazım! Çok açık... Biz vatandaşımızın sükünet içerisinde, refah seviyesinin artırılması, ileriye götürülmesiyle alakalı gayret ve çaba sarf ediyoruz. 'Yeni Türkiye' derken; eski Türkiye tablolarının getirilmesine müsaade etmeyeceğiz" uyarısında bulundu.

"ÇÖZÜMDE DERENİN KARŞI KIYISINDAYIZ"

Yıldız, 'Çözüm Süreci'nin hangi aşamada' olduğunu, Kobani olayları ile barış sürecinin sekteye uğrayıp uğramayacağını cevaplayarak, "Derenin karşı kıyısına daha yakın olduğumuz bu yerden, geri dönüş olamaz. Türkiye'nin yeterki ilerlememesi, gelişmemesi, büyümemesi adına çalışanlar olsa da; verilen sıkıntıların, çekilen zorlukların boyutu hiç önemli değil. Bu bir iktidar partisinin 'iktidar yarışı' değil. Rekabetin olduğu bir hedef de değil. Bu daha öte, siyasetin üzerinde bir mevzu" dedi.

"17 ARALIK BAŞARILI OLSAYDI, BAKÜ DE DÜŞMÜŞTÜ"

'Telekulak skandalı' üzerine de konuşan Bakan Taner Yıldız, "Eğer Ankara'daki, Türkiye'deki 17 Aralık başarılı olsaydı; Bakü de düşmüştü. Bu zincirin halkası tamamlanmadığı için Bakü de hükümsüz kaldı. Devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla, mesela sayın Putin'le başbaşa görüştük. Bunun izlenmesini, bunun dinlenmesini hangi yetki ile, neye dayanarak ve kim adına yaparsınız? Edinilen istihbarat çok yakınlara servis edilen bir şey olmasa gerek; bayağı uzakların hizmetine sunuldu" diye konuştu

"DOĞALGAZDA İNDİRİM KONUSUNA BAKACAĞIZ"

Enerji Bakanı Yıldız, doğalgaz zammının geri alınması ile ilgili ise "Avrupa Birliği'ndeki 28 üye ülke arasında, sanayiciler ve mesken sahipleri bakımından doğalgazı en ucuz kullanan ülke Türkiye'dir. Elektriği ise sanayi ve meskenlerde; birinde dördüncü sırada, diğerinde de ilk üçte, en ucuz kullanan ülke yine Türkiye'dir. Ben şunu da diyebilirim; 'Kusura bakmayın biz zaten ucuz satıyoruz; durum budur' da diyebilirim. Ancak yapılacak indirimler, zararlarımızı ne kadar kaldıracak buna bakmam lazım. Onun hesabını hep beraber yapacağız. Ama vatandaşlarımız ve sanayicimiz müsterih olsun ki; varsa bir avantaj, bunu mutlaka onların lehlerine kullanacağız" müjdesi verdi.

"GÜNLÜK BİN VARİLLİK PETROL ÇIKARIYORUZ"

Son olarak yeni enerji çalışmalarından da bahseden Bakan Yıldız, "Siyasi sınırlarımız sabit kalmak kaydıyla, enerji sınırlarımızı, ekonomik hudutlarımızı, 60 milyar Dolar'lık hacim için genişletiyoruz. Hazar'da 486 kilometrekarelik bir alanda 50 yıllığına hisse aldık. Yeni rezerv miktarlarını inşallah ulaşıyoruz. Yeni petrol bulduk; her gün 300, 500 ve 1000 varillik çıkarıyoruz. Elbette bu Türkiye'nin ihtiyacının tamamını karşılamıyor. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki liman inşaatı ve nükleer köy kurulması ile alakalı 1 milyar dolarlık temelleri de mart ayında atıyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız Türkiye Kobani Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title