Haberler

Bakan Yıldırım: ya Hizaya Gelecekler ya da Yok Olup Gidecekler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Siz bakmayın 3-5 bölücüye. Hendek kazıyor, bina yıkıyor, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Siz bakmayın 3-5 bölücüye. Hendek kazıyor, bina yıkıyor, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Bunların gittiği yol yol değil. Bunlar ya hizaya gelecekler ya da yok olup gidecekler" dedi.

Bu sabah kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan 4 bin 300 metre uzunluğundaki çift tüp Geminbeli Tüneli'nin inşaatını inceledi. Bakan Yılmaz ve Yıldırım şantiye alanlarını gezip çalışanlarla sohbet ederek, yüklenici firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Yılmaz, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan projenin önemli geçiş noktalarından birinde olduklarını söyledi. Tünelin 8 bin 500 metre uzunluğa sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Bunun da yaklaşık 5 bin 200 metresi tamamlanmış durumda. Gece gündüz çalışıyorlar. Gerek Ulaştırma Bakanlığı'mızın gerekse Karayolları Genel Müdürlüğü'müzün yönetiminde ve gözetiminde inşallah en kısa zamanda Karadeniz'i Akdeniz"e bağlayacağız" dedi. Yılmaz, Karadeniz Akdeniz'e bağlandığında iki taraftaki yük ve insan hareketinin daha kolay sürede limanlara ulaşacağını belirterek, "Bu Türkiye'nin kalkınma projesinin en önemli kuşaklarından biri. Çoğu gitti azı kaldı. İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak ve milletimizin hizmetine sunulacaktır" dedi.

"YOLLARI BÖLDÜK, MİLLETİ BİRLEŞTİRDİK"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ise bu güzergahın adının 'Karadeniz Akdeniz koridoru' olduğunu söyledi. Karadeniz'den gelen trafiğin buradan geçerek Akdeniz illerine ulaşacağını ifade eden Yıldırım şöyle konuştu:

"2 deniz arasında 767 kilometrelik bir yol. Bu güzergahta irili ufaklı 48 tünel var. Bu tünelin ikisini uç uca koyduğumuzda 8,5 kilometre ediyor. Eskiden bu tünelleri yapmak için 30-40 yıl gerekirdi. Şimdi Allah'ın izniyle bunun gibi tüneller 3-4 yılda bitirilebiliyor. Ak Parti çok şükür başladığı işi bitiriyor. 15 bin kilometre bölünmüş yol hedefi koyduğumuzda 'Bunlar da çok yüksekten uçuyor' dediler. Ama Allah'a şükür milletimizin desteğiyle 15 bini de geçtik. 18 bin 500 kilometre; doğudan, batıya, kuzeyden, güneye memleketimizi bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi kardeş yaptık."

"YA HİZAYA GELECEKLER YA DA YOK OLUP GİDECEKLER"

Türk milletinin hizmeti hak ettiğini belirten Bakan Yıldırım, bölücülere taviz verilmeyeceğini ifade ederek şöyle dedi:

"Siz bakmayın 3-5 bölücüye. Hendek kazıyor, bina yıkıyor, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Bunların gittiği yol yol değil. Bunlar ya hizaya gelecekler ya da yok olup gidecekler. Başka çaresi yok. Türkiye bayrağıyla, 780 bin kilometre kare vatan toprağıyla, 79 milyon vatandaşıyla birdir, beraberdir, kardeştir. Bu milletin kardeşliğine göz dikenler, bozmaya çalışanlar, Sivas Geminbeli şahittir ki hak ettikleri cevabı alacaktır."

TÜNEL 2018'DE BİTECEK

Ardından tünelin tamamlanma tarihiyle ilgili bilgi veren Bakan Yıldırım, "Tamamlanma tarihi 2018. 2019 dediler olmaz dedik. 2018'de mutlaka bitecek. Ona göre tedbirler alınacak. İşler gerekirse ilave ekiplerle, gerekirse başka tedbirler alınarak mutlaka 2018'e bu tüneli, sadece tüneli değil Karadeniz- Akdeniz yolunun bu bölümünü tamamen açmış olacağız. Kızıldağ kış aylarında büyük bir problemdir. Bu geçidi yaptığımız zaman artık kışın Kızıldağ kapansa bile Zara'dan girecekler, Suşehri'nden çıkıp nereye gideceklerse vatandaşlarımızı rahatlıkla, sıkıntı yaşamadan seyahatlerini sürdürecekler" diye konuştu.

- Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Karadeniz Binali Yıldırım Akdeniz Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title