Haberler

Bakan Yıldırım Karayolları Bölge Müdürleri ile Bir Araya Geldi

Rusya ile yaşanan uçak krizini değerlendiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Bir talihsiz açıklama oldu.

Rusya ile yaşanan uçak krizini değerlendiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bir talihsiz açıklama oldu. ' Türkiye, Mısır kadar emniyetlidir' diye. Herhalde buna dünyada inanacak ülke yoktur. Bu olayın sıcaklığıyla, duygusal olarak verilen bir tepkidir. 8 bin Rus vatandaşı Türkiye'de sürekli kalmak üzere gayrimenkul almış yaşıyor. Onun için daha sorumlulukla açıklamaların yapılmasını bekleriz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırm, kış mevsiminin yaklaşması dolayısıyla Karayolları Bölge Müdürleri ile alınacak tedbirlere ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi. Rusya ile yaşanan uçak krizini değerlendiren Yıldırım, "Bir takım olumsuzlar Türkiye'nin etrafında uzun süreden beri devam ediyor. Sınırlarımızda yer alan ülkelerdeki iç karışıklıklar, o ülkenin kendi halkının girişimleri ile çözülmesi lazım. Dışarıdan iradeler buralara müdahale ettiği zaman iş daha içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Geçtiğimiz bir iki gün içerisinde yaşanan bir hadise var. Bu yüzden kuzey komşumuz Rusya ile aramızdaki ilişkiler biraz limonileşti diyelim" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE TOPRAKLARINI KORUMAK MECBURİYETİNDEDİR"

"Kuzeyde herhangi bir ülke gidip başka bir ülkeye bombardıman yapmaya çalışsa ve bu bombardıman esnasında da onun uçağı düşmüş olsa bundan herhalde hiç kimse mutlu olmaz" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye topraklarını korumak mecburiyetindedir. Topraklarımızı korumak, hükümranlık haklarımızı yerine getirmek milletimize karşı vazifemizdir. O yüzden de bu konuda eleştiride bulunmaya kalkanların bu hususu asla ve asla göz ardı etmemeyi, bizim başımıza gelirse biz ne yaparız sorusunu önce kendilerine sorması lazım."

"DAHA SORUMLULUKLA AÇIKLAMALARIN YAPILMASINI BEKLERİZ"

Rusya ile yaşanan krizin Türkiye'ye yapılan turları nasıl etkileyeceği sorusuna Yıldırım, "Tur iptalleri ile ilgili konu şu. Talihsiz bir açıklama oldu. 'Türkiye Mısır kadar emniyetlidir' diye. Herhalde buna dünyada inanacak ülke yoktur. Bu olayın sıcaklığıyla, duygusal olarak verilen bir tepkidir. 8 bin Rus vatandaşı Türkiye'de sürekli kalmak üzere gayrimenkul almış yaşıyor. Onun için daha sorumlulukla açıklamaların yapılmasını bekleriz. Bu yaşanan olayın tarihten gelen ve gelecekte de devam edecek iyi komşuluk ilişkilerimizi zedelememesini temenni ederiz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Rusya Federasyonu Binali Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title