Haberler

Bakan Yıldırım: Demiryolu Ağımızın Yüzde 85'ini Yeniledik (3)

'yolları BÖLERİZ AMA VATANI ASLA BÖLDÜRTMEYİZ'Bakan Binali Yıldırım, trenle Karabük'ten Zonguldak'a giderken Gökçebey İlçesi ve Filyos Beldesi'ndeki istasyonlarda halkı selamladı.

'yolları BÖLERİZ AMA VATANI ASLA BÖLDÜRTMEYİZ'

Bakan Binali Yıldırım, trenle Karabük'ten Zonguldak'a giderken Gökçebey İlçesi ve Filyos Beldesi'ndeki istasyonlarda halkı selamladı. Ardından Zonguldak'a gelen Bakan Yıldırım, Tren Garı'nda halka hitap etti. Terörün milletin gündeminden silineceği güne kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dağları deldik Ferhat gibi, milletimizle buluştuk. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Bölücülere söyleyecek sözümüz şudur. Yolları böleriz ama vatanı asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, ülkemizi böldürtmeyiz. Ay yıldızlı bayrağımızı göklerden indirtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. Bur terör belası milletin gündeminden yok oluncaya kadar dünyayı başlarına dar edeceğiz. İçeriden, dışarıdan bunlara akıl verenlere de bunların hesabını soracağımızı bu millet unutmasınlar."

'TÜRKİYE'Yİ MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE TAŞIYACAĞIZ'

Bakan Binali Yıldırım, Türkiye'yi bölünmüş yollarıyla, havaalanlarıyla, hızlı trenleriyle muasır medeniyetler seviyesine taşımak için adım adım kararlılıkla yürüdüklerini ifade etti. Bakan Yıldırım, "Bunu görenler kıskanıyor. Ne oluyor bu Türklere canım, dünyanın en büyük havalimanını yapmak size mi kaldı? Yavuz Sultan Selim köprüsünü, dünyanın en geniş köprüsünü 2.5 yılda yamak size mi düştü? Osman Gazi gibi dünyanın 4'üncü büyük köprüsünü İzmit körfezine yapıp Ankara- İzmir arasını 3 saate düşürmek sizin ne işinize? Hiç kıskanmayın. İsterseniz kıskanın. Hiç umrumuz da değil. Bu millet Osmanlı'nın torunları. Atalarımız gemileri karadan yürüttü. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan da trenleri denizin altından geçirdi. Tayyip Erdoğan Türkiye sevdalısıdır. Milletin aşığıdır. Ona yapılan saldırılar boşa değil. Bunu bilmeniz lazım." diye konuştu.

FİLYOS LİMAN PROJESİ İNŞAASI BAŞLIYOR

Batı Karadeniz illerinin kaderini değiştirecek Filyos Liman projesinin inşaatına başlayacaklarını söyleyen Bakan Yıldırım, "Bu projeyle birlikte bu bölgede binlerce vatandaşımız, iş güç sahibi olacak. Bu projeyle birlikte, Zonguldak, Karabük ülke ekonomisine daha gazla katkı sağlayacak. Buralar şenlenecek. Gemiler gelecek. Yükler boşaltacaklar. Hareket artacak. Nerede hareket, orada bereket öyle değil mi?" dedi.

Bakan Yıldırım, programın ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Zonguldak Karabük Filyos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title