Haberler

Bakan Yıldırım'dan İlginç Rusya Açıklaması

Güncelleme:

Rusya ile uçak krizinin ardından Türkiye'de ilk yaptırım turların iptaliyle olmasına karşın, Bakan Yıldırım'ın sanki durumdan haberi yokmuş gibi bir açıklama yaptı.

Rusya ile başlayan uçak krizine Rusya ekonomik yaptırımlarla karşılık verirken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sanki durumdan haberi yokmuş gibi bir açıklama yaptı. Krizin ilk günü Rus tur operatörleri Türkiye turlarını iptal etmiş ve Rus yetkililer "Türkiye'ye gitmeyin çağrısı" yapmış ve bugün Rus turist uçakları iptal edilmiş olmasına karşın, Bakan Yıldırım sözleri ile şaşırttı.

"TUR İPTALLERİ SAVAŞ KOŞULLARINDA BİLE GERÇEKLEŞMEZ"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Rusya'dan tur iptallerinin savaş koşullarında bile gerçekleşmediğini, yine de böyle bir şeyin olması durumunda gereken tedbirleri alacaklarını dile getirdi.

BAKANIN AÇIKLAMASI

Yıldırım bakanlıkta Türkiye- Suriye sınırında Türk F16′ları tarafından bir Rus jetinin düşürülmesinin ardından Rus turizm acentelerinin tur iptali yapacağı yönündeki açıklamaları yorumlarken şunları söyledi:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali yıldırım bakanlıkta önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

SORU: RUSYA'DA TUR İPTALLERİ SÖZ KONUSU MU?

Arkadaşlar tabi yani bir takım olumsuzluklar Türkiye'nin etrafında uzun süreden beri devam ediyor. Yeni bir şey değil. Güney sınırımızda 910 km Suriye, 350 km Irak başta olmak üzere Ukrayna'da Kırım'da yaşananlar malum. Bu ülkelerde iç karışıklıklar var. Bizim beklentimiz bu karışıklıkları o ülkenin kendi halkının iradesiyle çözülmesidir. Dışardan iradeler buraya müdahale ettiği zaman iş daha içinden çıkılamaz hale geliyor.

"RUSYA İLE ARAMIZ LİMONİ"

Geçtiğimiz bir iki gün önce yaşanan bir hadise var. Bu yüzden kuzey komşumuz Rusya ile aramızdaki ilişkiler biraz limonileşti diyelim halk tabiriyle. Şöyle düşünmek lazım, yani Suriye'yi örnek verelim. Suriye'de bir iç savaş yaşanıyor, bu uzun zamandan beri yaşanan bir iç savaş. Bunun milyonlarca mağduru var. Bizim ülkemizde sadece 2,5 milyon var. Ürdün'de Lübnan'da var, yerinden yurdundan olmuş yakınlarını kaybetmiş insan var. Burada çözümün sağlanması için gayret de var ama kafi gelmiyor. Başka ülkeler de gelip güya tekrar otoriteyi tesis etmek adına ne yapıyorlar? Bombardıman yapıyorlar, bir takım faaliyetler içerisindeler. Maalesef bazen günahsız insanlar da zarar görebiliyor. Biz ümidimiz bir an önce buradaki karışıklığın sona ermesi ve komşularımızda huzurun yeniden sağlanması. Allah kimseyi vatansız etmesin.

"TAVIR ALANLARIN ŞUNU BİLMESİ LAZIM"

Yani bize bu kuralların ihlalinden kaynaklı yaşanan bir olayda bize karşı tavır alanların şunu bilmesi lazım. Hiçbir ülke kendi ülkesi içerisinde bir başkalarının komşularında gelip komşusu diyelim herhangi bir ülkede kuzeyde bir ülkede, gidip başka bir ülkeye bombardıman yapmaya çalışsa, bu esnada da onun uçağı düşürülmüş olsa bundan herhalde hiç kimse mutlu olmaz. Türkiye topraklarını korumak mecburiyetindedir. Bizim başımıza gelirse biz ne yaparız sorusunu önce kendilerine sormaları gerekir.

TUR İPTALLERİ

Tur iptalleriyle ilgili konu şu. Bir talihsiz açıklama oldu "Türkiye Mısır kadar emniyetli" diye. Buna dünyada herhalde inanacak bir ülke yok. Bu herhâlde duygusal olarak verilen bir tepkidir. Rusya vatandaşlarından, 8 bin Rus vatandaşı sürekli kalmak üzere gayrimenkul almış yaşıyor. 8 bin aile demek bir ilçe demektir. Daha sorumlulukla açıklamaların yapılmasını bekleriz. Bu yaşanan olayın tarihten gelen ve gelecekte de devam edecek iyi komşuluk ilişkilerimizi zedelememesini ümit ederiz. Ve sükunetle komşumuzun hareket etmesini bekleriz.

"DÜNYADA 8 MİLYAR İNSAN VAR"

Tur iptalleri konusu geçmiş dönemde daha ağır savaş şartlarında bile olmadı Türkiye'de. Bu şartlar altında da olacağını asla düşünmüyoruz. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışılsa bile biz bunun tedbirlerini alırız. Geçmişte de aldık, bundan sonra da alırız. Dünyada 8 milyar insan yaşıyor. Bir kısmının geçici olarak Türkiye'ye gitmesini caydıracak bir takım azmettirenler olsa da bütün dünyayı Türkiye'ye gitmeme konusunda herhalde hiç kimse ikna edemez. Çünkü Türkiye her bakımdan tarih kültür tatil imkanları bakımından da dünyanın en sayılı ülkelerinden bir tanesidir. Bu açıklamayı yapanlara da zararı var, tabi ülkemize de kısmen de olsa algı oluşturma anlamında olumsuz katkısı var.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Binali Yıldırım Türkiye Suriye Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

acemi:

yüze vurur ifadesi malsın bitanesi:)))bakan ama boş bakan haberi yok bakan

10
15
yanıtYanıtla
espri yapmış trol gülün haaaaa haaaa:

İP numarandan bulup hakaretten aldıklarında ağlamayın sonra hüüü diye

yanıt1
yanıt1
ayşe:

Bakan herhalde Dünyada değil de hayal dünyasında sanırım

3
11
yanıtYanıtla
RamboDortmund:

Bu Millet arkanizda yeter ki bu koministler den korkmayin sanli Ordumuz gerekeni yapmistir ne yapsaydik hos geldin mi deseydik adamlar belki Ordumuzun gizli goruntusunu almak icin gelmisti buna uymasan indiririz bunu Dunya alem bilsin

10
4
yanıtYanıtla
AAG:

bu adamı da bakan yapıyorlar işte

6
7
yanıtYanıtla
VATANINI SEVEN:

RUSYA iLE 1700 LÜ VE 1800 LÜ YILLARINDAN KALMA BiR ACIK HESABIMIZ VAR !! AFGANiSTANIN´DA ACIK BiR HESABI VAR !! AZERBEYCANIN´DA ACIK BiR HESABI VAR !! RUSYA COOK iLERi GiTMEYE BASLADI, BU ACIK HESABLARI ÖDEME GÜNLERi YAKLASIYOR !!!! SiLAHIM COK VE ÜSTÜN DiYE, SiLAHINA GÜVENEN KENDiNE GÜVENEMiYOR DEMEKTiR. . . (Örnek Afganistan yenilgisi)

3
9
yanıtYanıtla
onur:

Ben bu adamı seviyorum. .

10
1
yanıtYanıtla
tayyip:

tam istediğim kıvamda bir bakan. beyni de az kullanılmış. yeme de yanında yat.

8
1
yanıtYanıtla
Mardin:

Oy veren ler dusunsun

3
4
yanıtYanıtla
Bu cevabım sana CCCSARSINTICCC:

3. dünya savaşının başladığı ilk gün , hristiyan olan (ABD , Fransa, İngiltere, . . . all of NATO countries ) ın emirleri ile savaş açacağımızve saldıracağımız ilk ülke veya cephe, yine müslüman olan diğer bir ülke İran''dır. Hadi bakalım Türk-islam cı AKP li arkadaşlarım , biraz bunun üstünde tasavvuf edin :DD

0
7
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title