Haberler

Binali Yıldırım, İstanbul Adayı Olmayacak

Güncelleme:

Bakan Yıldırım, İstanbul adaylığıyla ilgili olarak "Kimsenin işine burnumuzu sokmak niyetinde değiliz" şeklinde yanıt verdi.

Hersekin başkenti Saraybosna'da açtı. Dün gece Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nden ekrana gelen Genç Bakış'ın konuğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dı. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Yıldırım Belediye Başkan adaylığı konusuna açıklık getirdi, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarının özeti:

BİNALİ YILDIRIM'DAN ESPİRİLİ YANIT

Kabinede aynı koltukta en uzun kalan bakan benim ama koltukta uzun süre kalmak başarı mı acaba? Yoksa başarısız da terfi edememiş mi?

Abbas Güçlü: Bakanlık'ın terfisi başbakanlık olur?

Binali Yıldırım: Herkes hakkına razı olsun önümüzde yapılacak çok iş var. Başka alanlara heveslenmeyelim.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINA AÇIKLIK GETİRDİ

Benim iyi kötü bir işim var. Allah işi olmayanlara iyi bir iş nasip etsin. İstanbul'un da bir belediye başkanı var, kimsenin işine burnumuzu sokmak niyetinde değiliz. Beş torunum var onlar beni bekler, ellerinden tutup gezdireceğim.

AYLARCA PAMUKOVA KAZASININ ETKİSİNDE KALDIM

Pamukova kazasının aylarca etkisinde kaldım ben de insanım. Çok şey söylendi, aylarca bu kaza manşetlerden verildi. Pamukova kazasıyla İspanya'da yakın zamanda yaşanan tren kazası tıpatıp aynı. O yolda hız limiti 80 km ama kazadan sonra ölçülen hız 132 km. O kazanın olmaması mümkün değil. Pamukova kazasına oradaki insan unsuru sebep oldu. Ama şunu bilin dünyada kazaların tamamen önüne geçmiş bir ülke yok.

UÇAK BİLETLERİNDE FİYAT SINIRLAMASI NASIL OLACAK?

24 saat içinde alınan biletlere mutlaka yeni sınır getirilecek. Bayram sonrası bunu açıklayacağız. Talimatla bilet fiyatı belirlediğiniz zaman orada hizmet kalitesinden söz edilemez. Biz serbest piyasanın rekabetin gelişmesi için oyuncuları arttıracağız.

Uçak bileti fiyatları ancak rekabet artarsa ucuzlar. Serbest piyasada fiyatları bizim koymamız geriye dönüştür. O zaman piyasa dengesi altüst olur. Bir süre sonra da nereye sefer yapayım diye bize sormaya başlarlar.

Bugün uçak ile seyahat gerçekten çok daha erişilebilir bir halde. Eskiden bilet fiyatları bugünden 3 kat daha pahalıydı.

VATANDAŞLAR ERKEN BİLET ALMIYOR

Uçak biletlerinde pahalılık mevzusunu ben araştırdım. 150 TL'den yukarı seyehat edenlerin sayısı yüzde 5'i geçmiyor. Erken bilet almak lazım ama bizim milletin böyle bir alışkanlığı yok. Aklına esiyor çantasını alıp gidiyor.

BAKAN YILDIRIM'A 'PEMBE METROBÜS' SORUSU

Bakan Yıldırım bir öğrencinin 'İstanbul'da kadınlara ayrı metrobüs olacak mı?' sorusu üzerine ise şunları söyledi: "Metrobüsün işletmesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor, benim düzenleme yetkim yok ama demokrasilerde her öneriye açık olmak lazım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title