Haberler

Bakan Yazıcı Onarılmaz Süreçlere Yol Açanları Kararlı Biçimde Engelledik

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin başarısından rahatsız olan kişilerin olduğunu, bu kişilerin de kendi yetki ve sorumluluklarının dışına çıktıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin başarısından rahatsız olan kişilerin olduğunu, bu kişilerin de kendi yetki ve sorumluluklarının dışına çıktıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı İstanbul'dan karayolu ile Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı, otel girişinde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yel, Çorlu Belediye Başkan Adayı Özlem Yemişçi ile partililer tarafından karşılandı. Bakanlar Müezzinoğlu ve Yazıcı, Çorlu Silverside Otel'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer ile bir araya geldi.

SAĞLIĞI ARTIK ÇOK SEKTÖRLÜ OLARAK TAKİP EDİYORUZ

Toplantıya katılanlara konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bakanlık olarak, aile toplum sağlığı ile kişilerin sağlıklı bir şekilde yaşam sürdürmelerini birinci derecede önemsediklerini söyledi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, 'Bakanlık olarak kişi sağlığına yani bireyin sağlığına toplum sağlığını ve kişinin sağlıklı yaşamını sürdürebilmesini birinci derece önceliğimimiz. Sorumluluğumuz kişinin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesini ve bu yaşamı da sürdürebilmesi içinde aile ve toplum sağlığını da bir bütün olarak kucaklamamız gerekiyor. Hasta olup da, iyi olma hayali kurmak yerine sağlıklı bir yaşam sürerek sevdiklerinizle insanlarımızla huzurlu bir yaşamın hayalini kurmak ve onun gereklerini yapmak daha doğru ve anlamlı olsa gerek. Sağlığı artık çok sektörlü olarak takip ediyoruz. Çünkü daha çok hastane daha çok MR, tomografi, daha çok doktor, daha çok teknoloji ve daha çok ilaç, daha laboratuarlar önceki alan esasında sağlıklı kalabilmek ve sağlıklı bir yaşamı sürdürebilmek sağlıklı bir yaşamdır esas olan.dedi.

Bakan Müezzinoğlu, sağlıklı bir yaşam felsefesi benimseyebilirsek, daha çok hastaneye, daha çok teknolojiye, daha çok doktora mahkum olmaktan uzak kalınacağını kaydederek, O nedenle kendimize değer veren ve hemen peşinden sağlığına değer veren bir yaşamı, bizim toplumsal algımıza yerleştirmemiz lazım. Bu konuda yerel yönetimler de çok önemli. Sağlıklı bireyler, sağlıklı aile, sağlıklı toplum için önemliö diye konuştu.

İRADEYE SAHİP ÇIKIN

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin gelişmesinden ve büyümesinden içeride ve dışarı da bazı kesimler rahatsızlık duyduğunu anlatarak, vatandaşların sandığın ve milletin iradesine sahip çıkmalarını istedi. Milletin, 1960 yıllarında ağır bedeller ödediğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu

Rahmetli Menderes'i yolsuzlukla suçlayarak yüce mahkemeler kurdular. Orada da savcılar hakimler vardı.O savcı ve o hakimlere alkış tutan destek verenler vardı. Rahmetli Menderes'i ve Polatkan'ı, Zorlu'yu idam ettiler. İdam edilen yalnız bu üç şahıs değildi. Milletin milli iradesini idam ettiler. Sandığın hukukunu idam ettiler. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü idam ettiler. Birileri buna alkış tuttu. Yeni yeni bu 12 Mart gördü bu millet. 12 Eylül darbesini gördü bu millet. Biz dönemimizde yüzde kırk yedi almış bir siyasi partiye bir cumhuriyet savcısı kapatma davası açtı. O da savcıydı. 11 ayrı kapatma davası bir oyla AK Parti kurtuldu. Kurtulan Ak partimiydi, Recep Tayyip Erdoğan mıydı milletvekilleri bakanlar mıydı, yoksa milletin iradesi miydi, sandığın hukuku muydu Sandığın sağlığına, milli iradenin sağlığına bu şekil tuzaklar kurarak bizim sağlıklı birey sağlıklı aile ve toplum sağlıklı mahalle ve şehirler oluşturmamız ne yazık ki zorlaşıyor

HEDEFLERİMİZLE BİRİLERİ OYNAMAK İSTİYOR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ülkenin milli iradesiyle, gelecek hayalleriyle ve muhasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefleriyle birilerinin oynamak istediğini kaydederek, 2023 yılında 2 trilyon bütçesi olan bir Türkiye hedefliyoruz. Üçüncü hava alanını yapmış, bölgede dünya uçuşlarının merkezi olmuş bir ülke hedefliyoruz. Kanal İstanbul'u yapmış bir Türkiye hedefliyoruz. Şehir hastaneleriyle, yalnız 76 milyon insanına hizmet sunan değil, yakın coğrafyasındaki 1 milyar nüfusla, sağlık turizminden en az 10 milyar dolarlık gelir elde etmeyi planlayan bir Türkiye hedefliyoruz. Bundan İngiltere, Almanya, Fransa rahatsız olabilir ama içerideki vatandaşlarımızın rahatsız olmasını anlamıyorum şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle üç kişiye hediye çeki verdi.

HER KURUM KENDİ GÖREV VE YETKİ ALANI İÇİNDE ÇALIŞIRSA BİR SORUN KALMAZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı toplantıda, Türkiye'nin başarısından rahatsız olan kişilerin olduğunu, bu kişilerin de kendi yetki ve sorumluluklarının dışına çıktıklarını söyledi. Bakan Yazıcı, güvenlikte görevli kimi kurumlar içinde, kendilerini çok akıllı sanan bazı kişilerin Türkiye'nin elden gittiği kaygısıyla, milletin temsilcisi hükümetin görev ve yetkilerini ortadan kaldırmaya yönelik eylem tasarladığını ifade ederek, Her kurum kendi görev ve yetki alanı içinde çalışırsa bir sorun kalmaz. Aynı şekilde kamusal alan içerisinde görev yapan, devlet kadroları içinde görev yapan kimi kesimlerin görev ve yetki alanı dışına çıkmaları, demokratik süreçler açısından onarılmaz süreçlere yol açıyorsa ki bunu kararlı biçimde engelledik. Herkesin görev ve yetki alanı içerisinde faaliyet yapabileceği duruma getirdik. Sosyal alanda faaliyet gösteren dernek, vakıf, sendika, cemaat, her ne ise onların da sosyal alan içerisinde kalmaları gerekiyor. Elbette ki bunların varlığı demokratik gösterge bakımından önemlidir ve gereklidir. Fakat hiç bir yapının, hükümeti şekillendirmeye, seçim dışında başka yöntemlerle hükümete müdahalede bulunmaya ve millet nezdinde var olan, hükümetin başbakanın karizmasını çizmeye hak ve yetkisi yokturö diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu ve Bakan Yazıcı, daha sonra Trakya Birlik Entegre Tesislerinin rafine ünitesine katılmak üzere otelden ayrıldı.

ENTEGRE TESİS AÇILIŞI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra Tekirdağ yolu üzerindeki Trakya Birlik Entegre Tesisleri içerisinde yapımı tamamlanan ek rafine ünitesi açılışına katıldı. Bakanlar burada, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, kaymakamlar ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Açılışta konuşan Trakya Birlik Genel Müdürü Adnan Tekçe, yeni ünitenin günlük 200 ton işleme kapasiteli olduğunu açıkladı.

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK SÖZLEŞMELERİNE UYGUN DEĞİL

Törende Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki 'Dozvola' (yol geçiş belgesi) krizi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yazıcı, 'Bu sorun daha öncede ifade ettiğim gibi tamamen Bulgaristan'ın uygulamasından kaynaklanmaktadır. Biliyorsunuz uluslararası taşımacılığa göre Bulgaristan Türkiye 6 aylık süreçler itibariyle TIR geçiş belgesi vermesi gerekiyor. Daha önce yaşanan sorun üçüncü dünya ülkeleri geçişlerinde aynı kategoride mütalaa edilmesini Bulgar tarafı istiyordu. Bunu onaylamadık böyle bir şey mümkün değil. Uluslararası taşımacılık sözleşmelerine uygun değil. Dolayısıyla Bulgaristan 6 aylık periyot içerisinde 125 bin TIR geçiş belgesi vermesi gerekirken 5 bin belge vermiş. 5 bin belge verince geçiş belgelerine ilişkin düzenlemeleri izleyen bakanlığımız ve Denizcilik ve Ulaştırma ve bakanlığımız Bulgaristan'ın geçiş belgeleriyle ilgili taahhüdü aykırı davranmasını dikkate almak suretiyle Ulaş Net yazılım programı üzerinden geçiş belgelerinin kapatılma işlemlerini durdurmuş bulunuyor. Durunca da gümrükte işle yapılamıyor. Bu işlem durması sonucuyla Bulgaristan tarafından Türkiye'ye geriş yapacak 55 Türk plakalı TIR var. Türkiye'den Bulgaristan'a çıkış yapacak 70 tane Bulgar plakalı TIR, Kapıkule'de bekliyor. Burada biz haklıyız. Komşumuz Bulgar elbette taahhüde uygun TIR geçiş belgelerini vermek zorunda. Vermezler ise bundan bizde zarar görürüz ama Bulgar'da daha fazla zarar görecektir. Bulgaristan bunu dikkate almak suretiyle bu süreci fazla uzatmadan sözleşme gereği hükümlüğünü yerine getirecektir. Bu uygulama dolayısıyla biz çözüm ürettik. Avrupa'ya taşıma yapan TIR'larımızı İpsala Sınır Kapısı'na yönlerdik. dedi.

Deniz yoluyla gitmek isteyen TIR'ların Ro-Ro seferini yapan Pendik, Haydarpaşa, Ambarlı ve Tekirdağ gibi limanlara üzerinden gittiğini hatırlatan Bakan Yazıcı, Bugün itibariyle İpsala'da da TIR sayısı 700 civarında. Hafta sonu olmasıyla biraz daha birikme oldu. Genelde yoğunluk şundan kaynaklanır. Taşıyıcılar yüklerini hafta sonu süreçlerini yolda geçirmek ister. Hafta başında Avrupa'da resmi daireleri açılmış olur, işlemlerini yaparlar gönderirler. Bu yüzden yığılma var. Önümüzdeki hafta tamamen sona erir? diye konuştu.

Açıklamanın ardından Trakya Birlik Entegre Tesislerinde ek rafine ünitesinin açılışını yapan Sağlık Bakanı Mehmet MEüzzinoğlu Edirne'ye, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise Tekirdağ'a geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Bulgaristan Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title