Haberler

Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunun Temeli Atıldı

Güncelleme:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesindeki Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunun temeli, Bakan Yazıcı'nın da katıldığı törenle atıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesindeki Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu'nun temeli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı törenle atıldı.

Halk oyunları ekibinin gösteriyle başlayan temel atma töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Doğubayazıt gibi önemli bir ilçede böylesi bir eğitim kurumunun olmamasının eksiklik olduğunu, temel atma töreni ile bu eksikliğin giderileceğini söyledi. Temeli atılan meslek yüksekokuluna Ahmed-i Hani'nin isminin verilmesinin önemli olduğunu belirten Bakan Yazıcı, "Bir dönem bunların konuşulması farklı anlaşılırdı. Ama bugün artık farklı algılanmıyor. Ülkemizdeki bu gelişim her alanda kendini gösteriyor. Öte yandan 2002'den beri hükümetlerimiz döneminde bütçede eğitim ve sağlık ilk iki sırada yer aldı. Sağlığı olmayan insanın diğer hak ve özgürlüklerinden bahsetmek yeterli oranda etki etmeyebiliyor. Eğitimle de insanımızın bilgiye kolay ulaşımını sağladık. İnsanı her şeyin temeline koyarak çıktığımız bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz" dedi.

21. yüzyılın en önemli sermayesinin beşeri sermaye olduğunu söyleyen Bakan Yazıcı, mesleki eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu kaydetti. Yapılan her okulun ülkenin geleceğine yakılmış bir ışık olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni ve Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu'nu yaptıran hayırseverlerin Ağrı'da kısıtlı imkanlarla büyüyüp yurt dışında kendilerini gösteren müteşebbisler olduğunu dile getirdi. Ağrı'da üniversite hayali kuran ve bunun için maddi ve manevi katkıda bulunan İbrahim Çeçen'e, merhum Hayrettin Atmaca'ya, Celal Oruç'a, Adalet Turan'a, Abdulbari Goozal'a ve diğer işadamlarına teşekkür eden Bakan Yazıcı, "Bu işadamları doğdukları şehri unutmamışlardır. Ağrı'ya yaptıkları yatırımlarla, okullarla ve diğer sosyal hizmetlerle topraklarına, doğdukları yerlere olan borçlarını ödüyorlar. Ülkesine, milletine ve çocuklarına hayır için yarışan herkesi tebrik ediyorum. Bizim kültürümüzde eğitim süreklidir, aralıksızdır ve devamlıdır. Bunda da mesleki eğitimin payı oldukça büyüktür. Gençlerin mesleki teknik eğitime yönlendirilmesi son derece önemlidir. Böylelikle yetiştirilecek nitelikli işgücünün ekonomiye kazandırılması en baştan sağlanmış olur. Günümüzde mesleki eğitim, akademik eğitim kadar önemlidir" diye konuştu.

Son 11 yılda yükseköğretim bütçesinin 2 milyar 495 milyon liradan 12 milyar 743 milyon liraya yükseltildiğini hatırlatan Bakan Yazıcı, "Yani 2002 yılına göre yüzde 410'luk bir artış sağladık. 2002'de 53 devlet ve 23 vakıf olmak üzere toplam 76 üniversitemiz vardı. Günümüzde ise bu sayı 51'i devlet, 48'i vakıf olmak üzere 99 yeni üniversite kuruldu. Bugün üniversite sayısı 175'e ulaştı. Bunun yanı sıra fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu sayıları geçmişle kıyaslanmayacak oranda artırılmış, yurtlarda kalan öğrenci sayısının artması sağlanırken öğrencilerimizin tüm şartlarında ciddi iyileşmeler sağlanmıştır" dedi.

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, İntersun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbari Goozal, AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman ve Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan'ın da birer konuşma yapmasının ardından Bakan Yazıcı, beraberindekilerle birlikte butona basarak yüksekokulun temeline ilk harcı attı. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İbrahim Çeçen Doğubeyazıt Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title