Haberler

Bakan Yazıcı, Eskişehir Ticaret Odası Heyetini Kabul Etti

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Koordinasyon Kuruluna Bakanlık adına başkanlık ettiğini ve bu noktada büyük yol kat edildiğini ifade etti.

Bu yılın nisan ayında önemli düzenlemeler yaptıklarını ve bunlardan birinin de akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele edecek mobil ekipleri devreye sokmak olacağını belirten Yazıcı, " Türkiye'nin her yerinde akaryakıt kaçakçılığına doğrudan müdahale edecek mobil ekipler kuruluyor. Örneğin Ankara- Eskişehir yolu üzerinde ucuz akaryakıt satışı yapan istasyonlar var. Bu istasyonların ucuz akaryakıtı nereden temin ettikleri, nasıl bu denli ucuza sattıklarını araştıracak ekipler kuruluyor" bilgisini verdi.

Görüşmede Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel ve İç Ticaret Genel Müdürü Dursun Coşkunçelebi de hazır bulundu.

ODTÜ'deki Yol Tartışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ODTÜ'deki yol çalışmasına da değinen Yazıcı, yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Yol, insanoğlunun yeryüzüne vurduğu damgadır" değerlendirmesinde bulundu.

Yolun, milletin yararına sunulan bir kamu hizmeti olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Dünya üzerinde hiçbir kimse yoktur ki yeşil ve ağaç düşmanı olsun. Kim ağaç kesilmesinden, yeşilin yok edilmesinden haz duyabilir ki? Yapılan bu hizmetler, milletin yararına yapılan çalışmalardır" ifadesini kullandı.

Eskişehir Ticaret Odası yönetimine yeni dönemde başarı dileyen Yazıcı, geçtiğimiz aylarda ülke çapında 365 oda ve borsanın genel kurullarının yapıldığını hatırlatarak, oda ve borsaların arkasında kamu gücü olduğunu, bu anlamda sorumluluklarının da aynı oranda çok olduğunu kaydetti.

Eskişehir'in sanayi ve ticaret faaliyetleri açısından önemli bir şehir olduğunu belirten Yazıcı, Porsuk Çayı'nın şehrin içinden geçmesi dolayısıyla da kentin doğal bir güzelliğe sahip olduğuna dikkati çekti.

Gümrüklerle İlgili Çalışmalar

Yetkilendirilmiş yükümlü uygulaması, izinli gönderici ve yerinde gümrükleme uygulamalarının faaliyete geçtiğini, gümrük işlemlerini büyük oranda hızlandıracak ve ihracat işlemlerinin ivme kazanmasına yardımcı olacak bu uygulamaların farklı şehirlerde tanıtım toplantılarıyla Türkiye'ye anlatıldığını bildiren Yazıcı, "büyüyen ekonominin, halka refah olarak yansıdığını" kaydetti.

Yerinde gümrükleme uygulaması ile dış ticaretle ilgili faaliyet gösterenlerin, fabrikasında, antreposunda veya deposunda ihracata konu eşyasını gümrükleyebilme yetkisine sahip olacağını ancak bunun için belli bir ticari hacme sahip olunması gerektiğini belirten Yazıcı, "Bu şartları taşımayan firmalar, yerinde gümrükleme işlemini, izinli gönderici vasıtasıyla yapabilecekler" ifadesini kullandı.

Yazıcı, perakende ticaretin düzenlenmesine ilişkin yasa taslağı üzerindeki çalışmaların tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'na sunulacağını bildirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Harun Karacan Eskişehir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title