Haberler

Bakan Yardımcısı Kafkas' Tan Muharrem Özrü

Güncelleme:

İzmir'de bir açılışa katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nde, çağırılan ambulans gelmeyen ve yaşamını yitirince, babasının cesedini çuvalla sırtında taşıdığı 3 yaşındaki Muharrem Taş'tan özür diledi. Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile birlikte Narlıdere Sağlık Kompleksi açılışı ve 17 ambulans devir teslim törenine katıldı. Törende konuşan İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olarak yapılmış olan Sağlık Kompleksi'nde 112 komuta merkezi, kondisyon salonu, kafeterya 50 araçlık otopark, sığınak, lojistik depolar, eğitim salonu, 100'ün üzerinde bilgisayarlı eğitim maketi yer aldığını anlattı. Türkyılmaz, 17 yeni ambulansla birlikte filomuz 123'e çıktı dedi.

İZMİR'DEN KAYSERİ'YE TUR DÜZENLENMELİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise belediyecik hizmetlerinin nasıl olduğunun görülmesi için İzmir'den Kayseri'ye turlar düzenlenmesi gerektiğini öne sürerek, şöyle konuştu

İsyanımız şu; 35 yıldır İzmir'e gelip gidiyorum. Türkiye son 10 yılda her yapılan işte misli misline artış sağladı. 'Yüzde 5 gelişme sağladık yüzde 20 artırdık' laflarını bitirdik. Bakanımızla birlikte karayollarında 4 misli artış oldu. İzmir yerinde saymaya devam ediyor. İnşallah Sayın Bakan ile İzmir misli misline katlayacak. İzmir belediyecilikte altyapı sorunlarını çözememiş. Buradan Kayseri'ye sefer düzenlemek lazım, estetik güzellik, şehircilik, çiçek, yeşil nasıl oluyor göstermek lazım.

296 ADET KAR ÜZERİNDE GİDECEK PALETLİ AMBULANSIMIZ VAR

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Dün ambulansınız olsa gideceğiniz yol yoktu. Şimdi duble yollarla hastaya ulaşımı kolaylaştırdık. İletişim arttı. Aynı anda uçakların nerede uçtuğunu görüyoruz, kara ambulanslarını uydu aracılığıyla izliyoruz. Gölcük depremini denetlemek için giden Başbakan ile Ankara'nın irtibatı kesilmişti. Bugün erişemediğimiz, ulaşamadığımız bir şey kalmadı. 112 ambulansı 481 idi, bugün 2 bin 60. Beş kat artmış. 296 adet kar üzerinde giden paletli ambulans var. 20 tane önüne kar bıçağı takılarak giden ambulansımız var. 2013 yılında 3.5 milyon hastayı ambulansla taşıdık, 17 helikopter ambulansımız var, biri İzmir'de dedi.

HIZLI TRENLE BÖBREK TAŞIDIK

Agah Kafkas, Ankara- Konya hızlı treni ile nakil için bağıy böbrek taşıdıklarını vurgulayarak, Canlıdan canlıya organ nakliye birinciyiz. Canımızı veriyoruz ama cesedimizi vermiyoruz. 21 bin insan organ bekliyor. Öldükten sonra organlarımızın bağışlanıyor olmasını tavsiye etmeliyiz. Yaptığınız hızlı trenle Konya'dan Ankara'ya böbrek taşıdık dedi.

MARMARA DEPREMİNDEN DERS ÇIKARDIK

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Van depreminden 20 dakika sonra hasta taşınmaya başlandığını belirterek şunları söyledi Marmara depreminde devlet enkaz altında kalmıştı. Ondan ders çıkardık. Bugün 5 binin üzerinde sağlıkçıdan oluşan acil kurtarma ekiplerimiz var. Van depreminde 20 dakika sonra hasta taşımaya başladık, üç saat sonra ameliyatlar başladı altı saatte sonra 300 ambulans oradaydı. Hükümetinizi tebrik etmek lazım. On binlerce konut tamamlandı ve Van'da depremin izleri silindi. Dünyada kim acı çekiyorsa gözünden yaş akıyorsa sadece insan olmasından kaynaklanan bir duruşla yaralarına merhem olduk. 2 milyon 91 Suriyeli'ye muayene yaptık, 45 bin hastayı yatarak tedavi ettirdik. 8 bin Suriyeli çocuk Türkiye'de doğdu dedi.

MUHARREM'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, 112 Acil çağrı merkezine gelen 14 bin ihbardan 141 tanesinin doğru olduğunu belirterek, Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nde, çağırılan ambulans gelmeyen ve yaşamını yitirince, babasının cesedini çuvalla sırtında taşıdığı 3 yaşındaki Muharrem Taş'tan özür diledi. Kafkas şöyle konuştu

Sağlık çalışanları az insanla büyük işler yapıyorlar. Her gün nereye gideceğini bilmeden yola çıkıyor tacizler, saldırılar, dalga geçmeler oluyor. Sizin hayatınız için çalışan bu insanları bu millete emanet ediyorum. 14 bin çağrıdan 141 tanesi doğruysa bunun içinden doğruyu bulmak için zamanımızı işgal ederlere Allah akıl versin. 14 bin çağrıdan 141 doğruyu nasıl bulacaksınız Bizi meşgul edenler bir gün kendilerinin de ihtiyacı olduğu zaman bu insanları birilerinin meşgul ettiğini görecekler. İnsanlık katsayısının sıfırlanması lazım. Muharrem Bebek adına özür diliyorum ama böyle bir şey yok. Biz şu anda sorumluların tamamıyla ilgili soruşturma açtık, hesap soracağız. 10 yıl önceki gibi ambulansım, helikopterim, kar kıran ambulansım olmasa neyse. Orası kendi hayatına terk edilmişti. Orayı hep ötekileştirdik, şimdi de çözüm süreciyle uğraşıyoruz. Doktora erişim bire üç iken o bölgede, Van'da bire 17'ydi. Orada bebekler ölüyordu olağandı.

Bakan Yardımcısı Kafkas konuşmasında CHP'li belediyeleri eleştirip, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı övdü. Kafkas Yıldırım için, Hani derler ya her eve lazım, öyle. Allah, İzmir'e güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Biz nasıl hizmetler yaptığının tanığıyız dedi.

İZMİR'İN TEPELERİ, SAHİLİ, ARKASI DA AYNI OLACAK


Bir ayda çok şey öğrendik. İzmir'in sorunlarının bildiğimin çok daha fazlası olduğunu gördüm. İşin boyutu gözükenden çok daha fazla. Ama merak etmeyin. Çünkü İzmir'e gelirken arkamızda büyük bir tecrübeyle geliyoruz. 4 bin İzmirli'nin yaşadığı yerde tek ruhsatlı bina yok. Bornova Altındağ Merkez Mahallesi. İşte 21. yüzyılın İzmir'i. Kentin akşam ışıkları çok sönük. Köy gibi görünüyor. Sahilde bir sıra ışık arka taraflar idare lambası gibi kentin gelişmişliği akşam saatlerinde ne kadar aydınlık olduğuna bağlıdır. Bu bile İzmir'in nerede olduğunu gösteriyor. Yüzde 62'si imarsız. Sağlıksız yapılaşma var. Narlıdere'de 2 bin 500 tane sağlıksız gecekondu var. Büyük apartmanların arasında iptidai şekilde yaşayanlar var. İki İzmir'i kabul etmiyoruz. Sahili de tepeleleri de arkaları da aynı olacak. İzmir'in her yanını birinci sınıf İzmir yapacağız. Şafak 49. 49 gün sonra ekip işbaşına geçecek. İzmir değişim istiyor, İzmir hizmet istiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Gürpınar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title