Haberler

Bakan Yardımcısı Kafkas'ı Kızdıran Sunum

Tokat'ta sağlıkta yapılan istişare toplantısına katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Sağlık İl Müdürü Sadettin Yazıcı tarafından yapılan sunum sırasında araya girerek tepki gösterdi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, çeşitli incelemelerde ve açılışlara katılmak üzere Tokat'a geldi. Bakan Yardımcısı Kafkas, ilk olarak sabah saatlerinde Tower Otel'de düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Vali Mustafa Taşkesen, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, kaymakamlar ile sağlık çalışanları katıldı.

"ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI OLUŞTURALIM"

Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, toplantıda sağlık hizmetleri konusunda sunum yapmak için kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazıcı'ya ilk olarak sunumun kaç dakika olduğunu sordu. Ardından '15 dakikayı geçmemek şartıyla başla' diyerek sunumu başlattı. Müdür Yazıcı, il genelinde sağlık alanında yapılan yatırımlar ve hastaneler hakkında bilgi verdi. Sunum sırasında araya girerek, organ bağışının Türkiye'nin önemli sorunlarının başında yer aldığı söyleyen Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Biz canlıdan canlıya nakilde dünya birincisiyiz, canımızı veriyoruz insanlara, ama cenazemizi vermiyoruz. Organ bağışı kampanyası oluşturalım" dedi. 112 acil servis istasyonu hakkında bilgi veren Müdür Yazıcı, "2 tane B tipi, 15 tane A2 tipi, 3 tane de acil tipi ambulans var" dedi. Bakan Yardımcısı Kafkas araya girerek, "Bu dediğin tipleri arkadaşlar anlıyor mu?" diye Müdür Yazıcı'ya soru yöneltti. Müdür Yazıcı da bu tiplere açıklık getirdi.

"SEN İL MÜDÜRÜ DEĞİL MİSİN YA"

Daha sonra il genelindeki ambulanslar hakkında bilgi veren Müdür Yazıcı'nın sözünü kesen Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Müdürüm bak, senin saydığın 10 tane ambulanstan, bu 19 tane saymadığın ambulans daha kaliteli" dedi. "Değil sayın bakanım" diye cevap veren Müdür Yazıcı, "Onların içerisinde evde bakım hizmeti ambulanstan düşürülmedi. Mecburen ambulans ruhsatı verdiğimiz evde bakım hizmeti araçlarımız var. Bu sadece 112'ye kayıtlı olanlar" dedi. Bunun üzerine Bakan Yardımcısı Kafkas, "Sen il müdürü değil misin ya. Sadece sana kayıtlı olanlara neden bakıyorsun? O zaman 3 kurum adına niye sunum yapıyorsun" diyerek tepki gösterdi. Ardından sunumu hızlandırmak için el işareti yaptı. Müdür yazıcı, sunumu yaptıktan sonra, "'Teşekkür ederiz sayın bakanım"' dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Ak Parti Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title