Haberler

Bakan Yardımcıları, Karabük'te

Güncelleme:

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, bütün bakan yardımcılarıyla gelmeyi planlandıklarını, ama yoğunluk nedeniyle bazılarının gelemediğini ifade etti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Karabük Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

Küçük'ten kent hakkında brifing alan bakan yardımcıları adına konuşan Kafkas, arkadaşları eski Kalkınma Bakan Yardımcısı ve AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan'a destek vermeye geldiklerini söyledi.

Bütün bakan yardımcılarıyla gelmeyi planlandıklarını, ancak yoğunluk nedeniyle bazı arkadaşlarının gelemediğini anlatan Kaflas, "Ceylan Bey'e destek hem de bakanlıklarımızın faaliyetlerini görmek için geldik. Karabük'e yıllardır gelip giden birisiyim. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Bey'in, eski Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin Karabüklü olmasının kentin kalkınması ve gelişmesine büyük katkıları oldu. Biz bu katkıları yerinde görmek istiyoruz. Karabük Üniversitesine (KBÜ) bayıldım. Türkiye'de sanıyorum, emsallerinin hiçbiriyle kıyaslanamayacak şekilde başarı sağladı" diye konuştu.

KARDEMİR ZİYARETİ

Bakan yardımcıları, daha sonra kendilerine tahsis edilen otobüsle Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'na (KARDEMİR) geçti.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muttullah Yolbulan ve KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel tarafından karşılanan bakan yardımcıları, merkez yemekhanesinde işçilerle yemek yedi.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, KARDEMİR işçisine ve KARDEMİR'e verdikleri desteklerden dolayı bakan yardımcılarına teşekkür etti.

Türkiye'nin dibe vurduğu dönemlerde KARDEMİR'in de çok kötü günler geçirdiğini, göreve geldiklerinde mücadelelerle 20 milyon lialık katkı ve borçlarının yapılanmasıyla KARDEMİR'i kurtardıklarını belirten Kafkas, "Dün bir adım ray döşeyemiyordu Türkiye, bugün artık rayını kendisi üreten ülke oldu. KARDEMİR Karabük'ün marka değerinin ötesinde Türkiye'nin marka değerine katkı vermiştir. Dünyada ray üreten kaç tane demir çelik tesisi vardır? KARDEMİR, bugün ray üretmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "adamlığın doruğu" olduğunu belirten Kafkas, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin 2. adamları, bakan yardımcıları olarak bizi belediye meclis üyesi sayabilirsiniz. Karabük, üçüncü bin yılın başında Mehmet Ceylan'la her alanda büyük adımlar atacak. Bundan sonra daha sık gelip gideceğiz. Karabük halkının direnme gücünün, demokrasi sevdasının tanığıyım.

Türkiye, istikrarı mı oylayacak, dünyada layık olduğu yere emin adımlarla yürümeye devam mı edecek yoksa rayından çıkartmaya mı çalışacak birileri? Devletle milletin barışmasını devam mı ettirecek yoksa eski kodlarına dönüp milleti ezmeye mi devam edecek? Bu tercih, onun tercihidir. Onun için 'uzun adam' dedikleri adam, adamlığın doruğudur bana göre. Sayın Başbakanımız adam gibi adamdır. Onun bundan sonraki üçüncü bin yılın başında bu milletle onurlu yürüyüşünü sürdürüp sürdürmemesi mücadelesidir. Ben herkesten ciddi destek bekliyorum. Kendileri için, yarınları için, çocukları için..."

Bakan yardımcıları, daha sonra Demirel'den brifing aldı. - Karabük

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Murat Mercan Muhammet Balta Ak Parti Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title