Haberler

Bakan Ünal: "İzmir de Paris ve Londra Kadar Güvenli"

Travel Turkey İzmir – Turizm Fuar ve Kongresi 9. kez kapılarını açtı.

Travel Turkey İzmir – Turizm Fuar ve Kongresi 9. kez kapılarını açtı. Düzenlenen organizasyon kapsamında bu yıl ilk kez Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de organize edildi. Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya- Türkiye krizinin turizmi etkileyeceği iddialarına karşı, "İzmir, Londra ne kadar güvenliyse emin olun o kadar güvenli, Paris ne kadar güvenliyse o kadar güvenlidir. Birilerini Türkiye'yi Ortadoğu'nun bir parçası gibi göstermesine ve böyle bir algı oluşturmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen Travel Turkey İzmir'e bu yıl 31 ülkeden binin üzerinde firma katılıyor. Partner ilin Adana, partner ülkenin Kosova olarak yer aldığı Travel Turkey İzmir'e 43 ülkeden de alım heyeti geldi. ABD, Fas, Gana, İsrail, Özbekistan, Venezuela, Zambiya ve Zimbabwe'nin ilk kez katıldığı fuarın açılışına ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın yanı sıra, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adana Valisi Mustafa Büyük, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Reseau Delice Başkanı Jean Michael Daclin, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat ve Kosova'dan üst düzey bürokratlar ile birçok profesyonel sektör temsilcisi katıldı.

Bakanlık olarak yeni bir tanıtım stratejisi hayata geçireceklerini kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, turizm sektörünü tek bir çatı altına almak istediklerini ifade ederek, "İnşallah öncelikle İzmir'de bir günlük çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştay esnasında bakanlık olarak bütün bürokrasimizle burada olacağız, Büyükşehir Belediyesi, Valilik, sektör temsilcileriyle birlikte İzmir'i bir masaya yatıracağız. Bakanlık olarak İzmir'e çok şey yaptık ama birçok şey daha yapmamız gerekiyor. İzmir, Ege, Antalya'ya kadar olan hattı ele alırsak, bizim tanıtımla birlikte ihtiyacımız olan diğer bir şey de güçlü bir destinasyon yönetimi. THY'ye siz 'Şuraya bir hat, yeni bir sefer koyar mısınız' demek aslında hiçbir şey ifade etmiyor. Ama; siz bir destinasyon yönetimi etrafında planladığınız tanıtım stratejinizle strateji bölgenizi bir bütünün parçası olarak hangi sonuçları alacağınızı planlarsanız; THY'yi bu sürecin bir ortağı haline getirir ve destinasyon yönetimi çerçevesinde önümüzdeki 4 yıl hangi hatları güçlü bir şekilde kullanması istediğinizi THY'ye söylerseniz o zaman entegre, koordinasyon içinde çalışma olur. Tabii ki siz sektör temsilcilerine, tur operatörlerine, acentelerine aynı zamanda kolaylaştırıcı, zemin hazırlayıcı bir misyon üstlenmiş olursunuz" dedi.

"İZMİR LONDRA VE PARİS KADAR GÜVENLİ"

Geçtiğimiz günlerde Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizi hatırlatan Bakan Ünal, 2016 yılının turizm bakımından kötü geçeceği iddialarını da şöyle yanıtladı: "İzmir, Londra ne kadar güvenliyse emin olun o kadar güvenli, Paris ne kadar güvenliyse o kadar güvenlidir. Birilerini Türkiye'yi Ortadoğu'nun bir parçası gibi göstermesine ve böyle bir algı oluşturmasına asla müsaade etmeyeceğiz sizler de etmeyin. Çünkü turizm, bir psikolojinin yönetilmesidir, algının yönetilmesidir. Türkiye son derece güvenlidir. Türkiye misafirperverliğiyle dün olduğu gibi yarın da yoluna devam edecektir. Biz üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz."

KOCAOĞLU'NDAN BAKANA TEŞEKKÜR

Turizm fuarını 9. yılında büyüterek sürdürdüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Fuar İzmir'in özelliklerini ve yapım aşamasını anlattı. Kocaoğlu, "Bakanımıza teşekkür ediyorum. Görevinin ilk günlerinde davetimizi kırmadan bizi onurlandırdı. Kendisine sonsuz teşekkür ederim" dedi. Kocaoğlu, "Göreve geldiğimizden bu güne tarihi kent merkezi, yani Kadifekale, Agora Kemeraltı'nda 270 hektar alanı ayağa kaldırmak üzere büyük bir çalışmamız var. Bu bölgede sadece kamulaştırma yatırımımız 350 milyon liradır. Buna restorasyonlar kazı destekleri yeni kamulaştırmalarla devam diyoruz" diye konuştu.

VALİ MÜZE İSTEDİ

"Bugünlerde insanlığımız vicdanımız yaklaşımlarımız tartışılıyor" diyen İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, "Bu toplantıyla birlikte, katılan ülkelerle birlikte dünyaya güzellikleri haykırıyoruz. Ege Medeniyetler Müzesi'nin bir an önce yapılması önem arz ediyor. Katkı sağlayacağını biliyoruz" diye konuşurken, Adana Valisi Mustafa Büyük ise, İzmirlileri Adana'yı gezmeye davet etti.

BAŞARAN'DAN 4 İSTEK

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dünyada yaşanan sürece dikkat çekti ve fuara katılan ülkelere teşekkür etti. Demirtaş, "Turizm sadece bir sektör, ticari oluşum değildir, duygu ve sevgiyle gerçekleşir. Herkes aynı amaçla burada. 2016 için olumsuzluklar olduğu gerçek ama moralimizi bozmuyoruz. Tesislerimiz boş kalmaz. Bakanlık desteği, biraz daha çalışma, yurtdışına çıkan 10 milyon turistin içeriye yönelmesiyle bu krizi yara almadan atlatırız. Ayrıca İzmir'de 12 ay şehir turizmi istiyoruz. Şehir turizmine en büyük desteği kruvaziyer veriyor. Müze de istiyoruz, tarihimizle turizmi çeken bir kentiz" dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, kente müze, tanıtım atağı, Kadifekale'nin ayağa kaldırılması ve Alsancak Limanı'ndan ayak bastı parası alınmamasını istedi. THY Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, ülkenin önemli bir değeri olduklarını söyledi. Polat, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini kesen heyet, stantları gezdi. Travel Turkey İzmir'in açılış törenine, partner il Adana'dan gelen Çukurova Senfoni Orkestrası verdiği mini konserle renk kattı. 10-13 Aralık'ta düzenlenen ve profesyonel ziyaretçilere açık olarak düzenlenen fuarda, C Holü ve Yöresel Ürünler alanı fuar süresince, B Holü ise yalnızca hafta sonu halka açık olacak. Giriş ücretinin 5 TL olarak belirlendiği fuar, 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mahir Ünal Türkiye Londra Paris Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title