Haberler

Bakan Tüfenkçi: Türkiye Her Zaman Kosova Halkının Yanında Olacaktır

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) iftar yemeğine katılmak için Kosova'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin her zaman Kosova halkının yanında olacağını vurguladı.

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) iftar yemeğine katılmak için Kosova'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin her zaman Kosova halkının yanında olacağını vurguladı.

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) geleneksel olarak her yıl düzenlediği iftar yemeğine, Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava ile Kosovalı bakan, milletvekililerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İftar programında konuşma yapan Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosov'nın AB'ye girme yolunda atılan adımlardan memnun olduklarını ve komşu ülkelerle olan ilişkilerin daha da sıkı olması için çaba sarf edilmesi gerektirdiğini söyledi.

Bakan Tüfenkçi: Çatışmalardan kaçan milyonlarca Müslüman zor şartlar altında yaşıyor

Yağcılar'ın konuşması ardından sözü alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin her zaman Kosova halkının yanında olacağını vurguladı. Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkçi, "Müslümanlar bir kısmı Ramazan ayını mutluluk içinde yaşarken, maalesef bir kısmı da acı, kan, gözyaşı ve zulüm altında bu mübarek günleri yaşıyor" dedi.

Başbakan Mustafa: Türkiye daima Kosova halkının yanında olmuştur

Kosova Başbakanı İsa Mustafa'da, Kosovalı Türklerin her zaman Kosova'da uyum içerisinde olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova halkına her zaman yanında olduğunu söyleyen Başbakan Mustafa, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.

Tasavvuf Müziği sanatçısı Sami Özer ezan okudu

Konser vermek için Kosova'da bulunan tasavvuf müziği sanatçısı Sami Özer'de iftara katılanlar arasındaydı. İftara katılan Kosovalılar oruçlarını Sami Özer'in okuduğu akşam ezanıyla açtılar. Gece Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava'nın sofra duasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci İsa Mustafa Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title