Haberler

Bakan Tüfenkci: "Milletimizin Kafasını Karıştırmaktan Başka Bir Şey Yapamazlar"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Cumhurbaşkanlığı sistemi bir yönetim sistemi, birilerinin iddia ettiği gibi rejim değiştirme değil, sistem değiştirme meselesidir.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Cumhurbaşkanlığı sistemi bir yönetim sistemi, birilerinin iddia ettiği gibi rejim değiştirme değil, sistem değiştirme meselesidir." dedi.

Tüfenkci, partisinin Zonguldak İl Başkanlığının İl Danışma Meclisi toplantısında, halka ve Hak'ka hesap verdiklerini belirterek, gerçeklerin hiçbir yalanla örtülemeyeceğini söyledi.

"Biz milletimizin bekası için devletimizin geleceği için bu devleti gelecek nesillere taşımamız için cumhurbaşkanlığı sistemine geçme noktasında Mecliste iradeyi ortaya koyduk." diyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Anayasayı sizlerin önüne getirdik. Sizlerin de aynı kararlılıkla kapı kapı dolaşarak bu cumhurbaşkanlığı sistemini ve bunların hangi vesayet sistemine çanak tutmaya çalıştığını anlatacağınıza inanıyorum. İnşallah milletin kararı tecelli edecektir. Biz her zaman milletin hakemliğine inandık ve güvendik. Ne zaman AK Parti olarak başımız dara düşse sıkışsak millete gittik. Milletimizin ferasetiyle gerçekten yol ve çıkış bulduk. Şimdi de milletin kararı bizim için kesindir. Milletin vermiş olduğu kararla inşallah milletimiz yeniden Türkiye'nin şahlanışına, büyümesine milletimiz vesile olacak. Biz milletimize inanıyoruz ve güveniyoruz.

Gezi olaylarından bu yana Türkiye'nin atlatmış olduğu badireler göz önüne alındığında cumhurbaşkanlığı sisteminin ne kadar önemli olduğunu hep beraber göreceğiz. 15 Temmuz'da gerçekten sizlerin, cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşuyla ciddi bir tehlikeyi bu ülke atlattı. Allah'a hamdolsun milletimizin desteği ile kısa zamanda toparladı. Hem demokrasiyi hem de ekonomiyi kurtardı. Bu yapılar ondan sonra baktılar ki 15 Temmuz'da başarılı olamadılar. 16 Temmuz'dan itibaren ekonomik anlamda Türkiye'yi çökertmek için her türlü oyunu oynadılar ve oynamaya devam ediyorlar. Ekonomimiz saldırılara rağmen sağlam."

"Milletimizin kafasını karıştırmaktan başka bir şey yapamazlar"

Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı sisteminin istikrarı yakalamanın yanı sıra ekonominin büyümesi için gerekli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin bürokrasiyi azaltacağını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı sistemi bir yönetim sistemi, birilerinin iddia ettiği gibi rejim değiştirme değil, sistem değiştirme meselesidir. Başbakanımızın dediği gibi, 'Biz rejim meselesini 1920'lerde hallettik.' Türkiye'nin demokratik cumhuriyet olduğundan kimsenin şüphesi, derdi yok. Ne başkentimizden ne de başkasından şikayetimiz var. Bizim derdimiz sistemi işletebilmek. Bölücülerle ve PKK ile aynı safta olanlar, birlikte işbirliği yapanlar rejimi koruyabilirler mi? Asla samimi değiller. Bugüne kadar milletin dertleriyle dertlenmedikleri gibi ne rejimin derdiyle ne de yönetim sistemleriyle ne anladıkları var, ne de okudukları var. Ne anayasayı okuyorlar ne de milleti okuyabiliyorlar. Sadece ve sadece dogmalarla hareket ediyorlar, yalanlarla siyaset yapmayı marifet sayıyorlar. Halkla beraber olamadıkları için ne halkın derdinden ne de milletin derdinden anlıyorlar. Onların ne rejime ne sisteme katacakları bir şey yok. Milletimizin kafasını karıştırmaktan başka bir şey yapamazlar. Biz gerçekten insanlarımıza, bugüne kadar ne yaptık, bundan sonra ne amaçlıyoruz onu anlatmamız gerekiyor."

"Siyaset, sorun çözme sanatıdır"

Bakan Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı sistemini sağlıklı bir şekilde anlatmaları gerektiğini dile getirerek, "Siyaset, sorun çözme sanatıdır. Sorun üretme yeri değildir. Dolayısıyla eğer Türkiye'nin yönetim sisteminde bir sorun varsa bunu çözmemiz gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin yeni icat ettiği bir şey olmadığını, Türkiye'nin 50 yıldır bunu konuştuğunu aktaran Tüfenkci, bu sistemle yürütmeyi bir noktada yasamayı bir noktada toplayarak ikisini de beraber güçlü noktaya getireceklerini vurguladı.

Siyasi istikrarın önemli olduğuna değinen Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra koalisyon yok. Tek başına iktidarlar ve hükümetler var. Ha ondan önce koalisyon yapılacaksa milletle yapılır. Hiçbir diktatör 5 yıllığına seçim istemez. Siyasi istikrarsızlıklar terörün en önemli odaklarından birisi. Eğer Türkiye 14 yıldır istikrar yaşıyorsa bu AK Parti'nin milletle kurmuş olduğu güçlü bağlardan dolayı olmuştur. Bir daha iktidara gelmemekten korkuyorlar. Cumhurbaşkanlığı sistemi terörle mücadelemize güç katacak. Kurumsal yenilenmeler sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkin hale gelecek. Terörle etkin şekilde mücadele edilecek ve terör ülkemiz gündeminde düşürülmüş olacak."

"Bu bir seçim değil, bu bir referandumdur"

Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu bir seçim değil, bu bir referandumdur. Halk oylamasıdır. Dolayısıyla bunun kazananı AK Parti değil, millet kazanacaktır. Türkiye kazanacak. Ayrıştırıcılığa değil, birlikteliğe vesile olması gerekir. Söyleyecek söz bulamayanlar özgürlük diye yola çıkıp da her özgürlük girişimine karşı duranlar elbette burada da kutuplaşmayı körükleyecek. AK Parti teşkilatları olarak kutuplaşmadan yana değil birliktelikten yana tavrımızı koyduk, koymaya devam edeceğiz. Biz her zaman şuna inandık. Anayasayı millet yapmalı. Sivil anayasa olmalı. Milletin bağrından çıkanlar tarafından yapılmalı, tankların, topların ve darbelerin ürünü anayasalar olmamalı istedik. Sistemle cumhurbaşkanı da dahil herkesin hesap verebilir bir duruma geliyor. Cumhurbaşkanına 'diktatör' diyenlere bunu anlatmamız lazım. Cumhurbaşkanı da artık işlemlerinden dolayı yargılanabilecek."

Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler daha sonra Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde belediye başkanı iken lenfoma nedeniyle yaşamını yitiren Ertan Şahin'in annesi Raziye, eşi Şahizer ile çocukları Melis ve Ece Şahin'e taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Zonguldak AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title