Haberler

Bakan Tüfenkci, Malatya'da Okuma Şenliğine Katıldı

Bakan Tüfenkci, Malatya'da okuma şenliğine katıldıMALATYA - Malatya'da okuma bayramı etkinliğine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2019 itibariyle ikili öğretimden tekli öğretime geçileceğini belirterek "Öğrencilerin eğitimin yanında genel davranış kurallarını da öğrendiği...

Bakan Tüfenkci, Malatya'da okuma şenliğine katıldı

MALATYA - Malatya'da okuma bayramı etkinliğine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2019 itibariyle ikili öğretimden tekli öğretime geçileceğini belirterek "Öğrencilerin eğitimin yanında genel davranış kurallarını da öğrendiği ahlaki değerlere de sahip çıkıldığı eğitim düzenini bütün Türkiye'de yerleştirmiş olacağız" dedi.

Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından Muhammet Ali Clay Spor Salonunda düzenlenen 'Okuma Şenliği' etkinliğine katıldı. Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, öğrencilerin okul hayatlarının başında sağlam bir okuma yazma eğitimi alarak Türkiye'yi yarınlara taşıyacak ve uluslararası arenada temsil edecek düzeye geleceklerini belirterek bunda emeği geçen eğitim camiasını ayrıca kutladığını söyledi.

'Eğitimin her şeyin başıdır' diyen Tüfenkci, "Ekonominin başı da eğitim, kalkınmanın başı da eğitim, savunmanın başı da eğitim, kültürün başı da eğitim. Eğer biz eğitimde gerçekten belli bir yere geldiysek özellikle AK Parti Hükümetleri döneminde eğitime verilen önem, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitime gençlere verdiği önemle bir yerlere geldi" diye konuştu.

2019'da Türkiye'de tekli eğitime geçileceğini ifade eden Bakan Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık sizler bizim dönemimiz gibi kalabalık sınıflarda 4'lü, 5'li sıralarda oturarak eğitim yapmıyorsunuz. Daha çağdaş sınıflarda daha rahat ortamlarda eğitim ve öğretim yapıyorsunuz. İnşallah 2019 itibariyle de ikili öğretimden tekli öğretime geçen ve çocuklarımızın eğitimin yanında genel davranış kurallarını da öğrendiği ahlaki değerlere de sahip çıkıldığı ve öğretildiği eğitim düzenini bütün Türkiye'de yerleştirmiş olacağız."

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise bütçenin en büyüğünü eğitime ayırdıklarını dile getirerek "Türkiye'de ilk kez AK Parti iktidarları döneminde eğitime ayrılan bütçe milli savunmaya ayrılan bütçenin üzerine çıkmış vaziyette. Bütçemizin en büyüğünü biz eğitime ayırdık ve çocuklarımızın yetişmesine ayırdık. Sağlıklı, bilinçli, ahlaklı nesiller yetiştirmek üzere emek sarfeden bütün öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende Vali Mustafa Toprak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler sunuldu.

Okuma Bayramına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile davetliler ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bülent Tüfenkci Yeşilyurt Türkiye Malatya Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title