Haberler

Bakan Tüfenkçi: Bir Terör Örgütü Bittikten Sonra Görevi Başkasına Devrediliyor

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Gaziantep'teki terör saldırısı ile ilgili "Alçakça, haince saldırı, bizleri ve bütün Türk milletini yasa boğdu. Sanki bir terör örgütü bittikten sonra iş ihale ediliyor, görevi başkasına devrediliyor" dedi. Tüfenkçi, gerekirse istihbaratı yeniden yapılandıracaklarını söyledi.

Dün akşam Ardahan'dan Artvin'in Şavşat İlçesi'ne gelen ve geceyi Yavuzköy'de geçiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu sabah Şavşat Evi'nde kahvaltı yaptı. AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Vali Muhterem İnce, Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk'ün eşlik ettiği Bakan Tüfenkçi, kahvaltı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'te dün gece meydana gelen terör saldırısı ile ilgili konuşan Tüfenkçi, "Alçakça, haince saldırı, bizleri ve bütün Türk milletini yasa boğdu. Sanki bir terör örgütü bittikten sonra iş ihale ediliyor, görevi başkasına devrediliyor. Türkiye adeta terör örgütleri tarafından saldırı altına alındı. Türk milleti, Türk devleti güçlüdür. İşin üzerine top yekun ve dik giden bir hükümetimiz var. Bu hainlerin yaptıkları yanlarına kar kalmayacak. Bu saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak" dedi.

GEREKİRSE İSTİHBARATI YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ

Saldırıları gerçekleştirilmeden durdurabilmenin önemli olduğunu kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, şöyle devam etti:

"Gerekli tedbirler alınıyor. Gerekirse istihbaratı yeniden yapılandıracağız. Birileri Türkiye'ye saldırıyorsa, ülkemizin ekonomisini çökertmeye, insanların hayatlarına kastetmeye çalışıyorsa, biz de Türk milleti olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Her zamankinden fazla çalışarak bir yandan ekonomimiz güçlendireceğiz, bir yandan insanımıza iş AŞ bulacağız, bir yandan da terörün kaynağını kurutmaya ve kazımaya devam edeceğiz. Kim bu örgütleri kullanarak Türkiye üzerinde oyun oynamaya, bir ameliyat yapmaya çalışıyorsa bilsinler ki Türkiye'ye yön verecek millettir. Milletin dışında hiçbir güç bu millete, bu devlete istikamet çizemez. Birisi istikamet çizecekse 15 Temmuz darbe girişiminde o tankların altına yatan, göğsünü kurşunlara siper eden, 27 gün kesintisiz demokrasi nöbeti tutan o insanlar ancak Türkiye'ye istikamet nöbeti çizer. Dolayısıyla terörle hiçbir yere varılamayacağını artık herkesin bilmesi gerekir."

Bakan Bülent Tüfenkçi, açıklamalar sonrasında ilçede ziyaretlerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ardahan Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title