Haberler

Bakan Tüfenkci: "15 Temmuz'da Ekonomimiz Kırılganlık Testinden Geçti"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, milletin 15 Temmuz'da demokrasi, seçilmiş irade ve Cumhurbaşkanına; 16 Temmuz'dan itibaren ise ekonomiye sahip çıktığını belirterek "15 Temmuz'da ekonomimiz kırılganlık testinden geçti, Türk ekonomisine olan inanç darbe girişiminin ardından bir kat daha arttı, yabancı sermaye daha önceki aylardan daha fazla akmaya başladı, bu da güveni gösteriyor" dedi.

Bakan Tüfenkci, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 14 yılda önemli mesafeler katettiğini söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından milletin kendi iradesine sahip çıktığı belirten Tüfenkci, "Millet, 15 Temmuz'da demokrasiye, seçilmiş iradeye, Cumhurbaşkanına nasıl sahip çıktıya 16 Temmuz'dan itibaren ekonomisine de sahip çıktı" dedi.

Milletin darbe girişiminin hemen ardından evindeki altını ve dövizini bozdurarak 2,5 milyar doları ekonomiye kattığını ve Türk lirasının döviz karşısında dalgalanmasının önüne geçtiğini aktaran Bakan Tüfenkci şöyle konuştu:

"Dükkanı açtı, üretimine devam etti, taahhütlerini yerine getirdi. Birileri bunu fırsat bilerek bize baskı oluşturmaya çalıştılar, yurt dışından birtakım siparişleri iptal ettiler ama bu iptaller ilerleyen günlerde görüldü ki küçük kaldı. Biz iş dünyasına ne kadar teşekkür etsek, milete ne kadar teşekkür etsek azdır. İş dünyamız üzerine düşeni yaptı, Allah razı olsun. Yurt içinde ve dışında tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve kökünü kazıyacağız. Yıllarca terörle mücadele ettik, bu noktada tecrübeliyiz. 15 Temmuz'da ekonomimiz kırılganlık testinden geçti, Türk ekonomisine olan inanç darbe girişiminin ardından bir kat daha arttı. Yabancı sermaye daha önceki aylardan daha fazla akmaya başladı, bu da güveni gösteriyor"

Türkiye'nin büyümesinin 3. çeyrekte biraz düşeceğini ancak 4. çeyrekte yükselişe geçeceğini ifade eden Tüfenkci, 2017'nin ekonomi adına daha iyi geçeceğini vurguladı.

Ekonominin büyümesi için gerekli adımları attıklarını dile getiren Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Yüzde 11'lere varan bir işsizliğimiz var, en önemli sorunlarımızdan birisi bu. Ancak sanayicimiz elaman bulmakta sıkıntı çekiyor. Burada bir çelişki var, bu nedenle biz sanayicilere yetiştirilmek üzere istihdam edilecek gençlerin 12 ay boyunca SSK'sı da dahil olmak üzere ücretini de biz veriyoruz. Kredi kullanımında bürokratik engelleri ortadan kaldırmak gerektiğini düşünüyorum. Bizim 65. hükümette sanayicimize yapacağımız en büyüt teşvik bürokrasiyi azaltmak olacak. Biz sanayicinin önüne kapı olmayalım, girişimcilerimiz daha çok üretecek. Sanayicilerimizi iş adamlarımızı motive etmemiz gerekiyor, onlar çok heyecanlı ve istekli, bu fırsatı onlara vereceğiz."

Uşak Valisi Ahmet Okur, ilin ekonomisinin her geçen yıl güçlendiğine işaret ederek hükümetin yatırımlarının önemine değindi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayarak ekonominin tüm olumsuzluklara rağmen pozitif değer üretmeye devam ettiğini bildirdi.

UTSO Başkanı Selim Kandemir ise Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tüm tehditleri aşacak güçte olduğunu belirterek birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Törende daha sonra 2014 ve 2015'te il genelinde kurumlar ve gelir vergileri ile ihracatta ilk üçe giren toplam 18 iş adamına ödül verildi.

"15 Temmuz, Türkiye'yi bölmeye ve parçalamaya yönelikti"

Törenin ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Tüfenkci, burada partililere seslendi. FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, parti teşkilatlarının darbe girişimine çok hızlı ve etkili tepki verdiğini söyledi.

AK Parti teşkilatlarının 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında dimdik durduğunu ifade eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Biz bugüne kadar halka ve Hakk'a sırtımızı dayadık, bunun dışında kimseye hesap vermedik, boyun eğmeyiz. Cumhurbaşkanımızla yol arkadaşlığı yaptığımız için gurur duyuyoruz, çok güçlü bir liderimiz var. Bundan rahatsız olanlar, Türkiye'nin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız olanlar, 15 Temmuz'da ülkemizi işgale kalkıştı. Türkiye'nin bekasıyla ilgili bir darbe girişimiydi bu. 15 Temmuz, Türkiye'yi bölmeye ve parçalamaya yönelikti, eğer başarılı olsalardı bir Suriye gibi, tıpkı Irak gibi, bir iç savaş çıkartıp ülkemizi işgal edeceklerdi. Rabb'im buna izin vermedi, milletimiz buna izin vermedi. Türkiye bir dönüm noktasında, yeni Anayasa ile bu süreci inşallah atlatacağız."

Daha sonra Uşak Ticaret Borsası'nı ziyaret eden Bakan Tüfenkci, Ramada Otel'de düzenlenen yemeğin ardından Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bülent Tüfenkci AK Parti Türkiye Uşak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title