Haberler

Bakan Topçu'ya Deyişli Kutlama

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Halk ozanı Osman Uygar'ın sazıyla deyişini seslendirmesi-Osman Uygar'ın açıklamaları -detay görüntüler Bakan Topçu'ya deyişli kutlama- Ardahanlı halk ozanı Osman Uygar, hemşehrisi Yalçın Topçu'nun Kültür ve Turizm Bakanı olmasından duyduğu sevinci deyişle dile getirdi- Deyişinde Bakan Topçu'ya "Coşan sel gibi akanın / Her yana ışık yakanın / Kültür Turizm Bakanım" diye seslenen halk ozanı, "Bileğin bükülmez çelik / Cebimde yoktur metelik / Uygar ister emeklilik" sözleriyle, aşıklar için emeklilik hakkı da istedi- Halk ozanı Uygar: - "Uzun yılardır Ardahanlı olarak bakan görmemiştik. Hemşehrimiz bakan olunca biz de büyük sevinç yaşadık.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Halk ozanı Osman Uygar'ın sazıyla deyişini seslendirmesi-Osman Uygar'ın açıklamaları -detay görüntüler Bakan Topçu'ya deyişli kutlama- Ardahanlı halk ozanı Osman Uygar, hemşehrisi Yalçın Topçu'nun Kültür ve Turizm Bakanı olmasından duyduğu sevinci deyişle dile getirdi- Deyişinde Bakan Topçu'ya "Coşan sel gibi akanın / Her yana ışık yakanın / Kültür Turizm Bakanım" diye seslenen halk ozanı, "Bileğin bükülmez çelik / Cebimde yoktur metelik / Uygar ister emeklilik" sözleriyle, aşıklar için emeklilik hakkı da istedi- Halk ozanı Uygar: - "Uzun yılardır Ardahanlı olarak bakan görmemiştik. Hemşehrimiz bakan olunca biz de büyük sevinç yaşadık. Bu sevincimi halk ozanına yakışır şekilde deyişle dile getirdim" GÜNAY NUH - Ardahanlı halk ozanı Osman Uygar, hemşehrisi Yalçın Topçu'nun geçici hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer almasını deyişle kutladı. Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında ülkeyi seçime götürmek üzere kurulan geçici hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak Topçu'nun da bulunması, doğum yeri Ardahan'da sevinçle karşılandı.Aşıklık geleneğinin yaşatıldığı şehirlerden Ardahan'da, halk ozanı Osman Uygar, geçici hükümette de yer alsa "Ardahanlı bir bakan" olmasının sevincini, deyişle dile getirdi.Bakan Topçu için hazırladığı deyişini sazıyla seslendiren Uygar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahanlıların, kabinede şehirlerinden bir bakanın yer almasından büyük sevinç duyduğunu ifade etti.Bir Ardahanlı olarak, zaten siyasetin içinde bulunan Topçu'nun, günün birinde bakanlık görevini gerçekleştirmesini hep istediğini dile getiren Uygar, şunları söyledi: "Uzun yılardır Ardahanlı olarak bakan görmemiştik. Hemşehrimiz bakan olunca biz de büyük sevinç yaşadık. Ben de bu sevincim üzerine halk ozanına yakışır şekilde deyiş yazdım. Yüreğimde akanları kaleme aldım. Duamız ve dileğimiz, daimi bakan olmasıdır. Bakanlığı daim olursa daha çok şiir yazarım"- Halk ozanları için emeklilik hakkı da istedi Değişinde Bakan Topçu'ya "Değersin bütün Cihan'a", "Bileğin bükülmez çelik" gibi sözlerle övgülerde bulunan Uygar, halk kültürünün önemli bir parçası olan ozanlara emeklilik hakkı tanınması için de talepte bulundu.Ardahanlı halk ozanı Osman Uygar'ın, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu için seslendirdiği deyiş şöyle: "Değersin bütün Cihan'a / Hoşgeldin Sayın Bakanım / Barış ağını ördünüz / Bütün gerçeği gördünüz / Yaraya merhem sürdünüz / Hoşgeldin Sayın Bakanım / Coşan sel gibi akanın / Her yana ışık yakanın / Kültür ve Turizm Bakanım / Hoşgeldin Sayın Bakanım / Bileğin bükülmez çelik / Cebimde yoktur metelik / Uygar ister emeklilik / Hoşgeldin Sayın Bakanım."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Yalçın Topçu Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title