Haberler

Bakan Topçu: Siyasi İstikrara Fırsat Verelim

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ülkenin yeni bir maceraya sokulmasının bir anlamı olmadığını belirterek, "Kulağı zaten yeterince çektiniz.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ülkenin yeni bir maceraya sokulmasının bir anlamı olmadığını belirterek, "Kulağı zaten yeterince çektiniz. Hatta çekmekle kalmadınız, kopardınız. Kulağı yerine takalım inşallah. Siyasi istikrara fırsat verelim. Ondan sonra denetimimizi ve eleştirimizi yine yapalım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ardından Albay Karaoğlanoğlu ve Kemal Güneş Caddelerinde esnafı gezen Bakan Topçu, daha sonra Yerli Düşünce Derneği tarafından bir restoranda düzenlenen 'Terör ve İstikrar' konulu konferansa katıldı. Topçu, 63'ünü hükümetin bağımsız bakanı olarak konuştuğunu belirterek, şöyle dedi:

"Ben her şeyden evvel bu ülkenin vatandaşıyım ve ülkemle alakalı, kaygılarım, derdim, sevdam var. Onun için 1 Kasım seçimleri siyaseten İstiklal Savaşı'nın aynısıdır. Dedelerimiz o gün Çanakkale'de bunlara karşı bunu yapmışlar. Şimdi sıra onların torunlarında. Onlarda inşallah 7 Haziran'dan itibaren siyaseten Çanakkale'de olanların oyunlarını görüyor, gördü. Türkiye'yi nasıl bir siyasi istikrarsızlığa mahküm ettiklerini gördü. İnşallah şimdi önümüzdeki seçimlerde bu İstiklal savaşını kazanacak."

'YAZICIOĞLU İLE UZUN ADAMIN MİSYONU AYNI'

Bakan Topçu, eksiği de olsa, gediği de olsa, eleştirilecek yerleri de olsa tek başına bir iktidarın Türkiye'nin hayrına olacağını söyleyerek, "Türkiye'yi bir maceraya sürüklemenin anlamı var mı? Kulağı zaten yeterince çektiniz. Hatta çekmekle kalmadınız, koparttınız. Kulağı yerine takalım inşallah. Siyasi istikrara fırsat verelim. Ondan sonra denetimimizi ve eleştirimizi yine yapalım. Ülkemiz şu dar ateş çemberinden geçmesi için etrafımızda bir ameliyat yapılırken, siyasi istikrara her zamankinden daha çok muhtaç. Biz bir misyondan geliyoruz. Uzun adamla ayrı sokaklarda büyümüş olabiliriz ama aynı mahallenin çocuklarıyız. Muhsin Yazıcıoğlu'nun misyonu ile uzun adamın misyonu aynı mahallenin çocuklarının misyonudur. Çünkü bizim müşterek davamız nizami alem için ilahi kelimetullahtır. Müşterek davamız bu." dedi.

RESEPSİYON DEĞERLENDİRMESİ

Cumhurbaşkanlığı sarayının milletin yeri olduğunu söyleyen Topçu, şöyle dedi:

"Tayyip bey orasını sırtına bağlayıp götürmeyecek, öbür tarafa taşıyamayacak, orası milletin yeri. O Cumhurun yerinde din, devlet, gelenek, görenek ve millet emhar oldu ve birleşti. Bununla iftihar etmek lazım. Biz bundan evvel çok resepsiyonlara katıldık. Sakın içki kullananlar bu lafımdan alınmasın. Benim onlarla falan bir problemim yok. Ben inançlarım gereği onun haram olduğu ile ilgili problemim var. Biz oralardan Cumhuriyet bayramı resepsiyonlarında oraya katılanların yarısından çoğunun sarhoş çıktığını da biliyoruz. Bizim her birimizin sülalesinin bir ucu mescitte, bir ucu meyhanede. Allah hepimizi iyi etsin. Bir vakadan bahsediyorum. Şimdi cumhurun evinde dinimiz, devletimiz, milletimiz, geleneğimiz, göreneğimiz, tarihimiz her rengi ve çeşidi ile bir ve beraber." - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Alimoğlu Yalçın Topçu Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title