Haberler

Bakan Topçu, Paris'teki Terör Saldırısını Lanetledi

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Paris’te yaşanan terör saldırılarını lanetleyerek, “Fransa’da tekrar bir insanlık suçu işlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Paris'te yaşanan terör saldırılarını lanetleyerek, " Fransa'da tekrar bir insanlık suçu işlendi. Terör artık bütün dünyanın meselesi oldu" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Diriliş Ertuğrul" dizisinin Beykoz'da bulunan platosunu ziyaret etti. Topçu, burada Paris'te yapılan terör saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Topçu, "Fransa'da tekrar bir insanlık suçu işlendi. Orada hayatını kaybedenlerin acısı ben eminim ki bütün dünyanın acısı onların yakınlarına ve bütün insanlara baş sağlığı diliyorum. Terör artık bütün dünyanın meselesi oldu. G -20'de  inşallah çıkacak kararlar içinde inşallah terörün yuvası haline gelmiş terörün temsilcisi haline gelmiş yerlerin dünyanın bir araya gelerek yapacağı operasyonu daha doğrusu kara harekatının engellenmemesi ve bu G-20'den mutlaka medeniyet coğrafyamızdaki masum insanları ve bütün dünyadaki masum insanları tehdit eden bu terör kaynaklarının bitirilmesi için bir kara harekatının bütün dünya devletleri tarafından onaylanmasının  ve Türkiye'nin öne sürdüğü bu politikaların artık insanlık açısından bakılarak gözden geçirilmesini ve ivedilikle Suriye 'deki terör kaynağının kurutulması ile ilgili kara harekatının başlamasını diliyorum. Bütün dünya liderlerine bunu insanlık adına öneriyorum" dedi.

Terörün belinin kırıldığını söyleyen Bakan Topçu, "Tabii ki bizde ülkemizde terörle mücadele ediyoruz yine şehitlerimiz var şehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimize inşallah şifa diliyorum ama bunu şuradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. Terörün beli kırıldı kafası şimdi  ayrı kuyruğu ayrı bu 1 kasımdaki siyasi istikrar inşallah 64'üncü hükümete terörle mücadelenin yeni konseptini belirleme imkanı verdi. Çünkü kayd-ı ekseriyet yüzde elli millet iradesi bu kurulacak 64'üncü hükümetin yanında millet zaten terörle mücadelede devletten kararlılık bekliyordu. Devlet bu geçici hükümetle birlikte bu kararlılığı gösterdi. İfade ettiğim gibi dağ kadrosunun bir tamamı neredeyse imha edilmiş üzere şimdi bu şehirdeki yapılanmalar Vs 'lerde milletin bu 1 Kasım'daki seçimdeki karalılığıyla yeni bir hukuk yeni bir konsept uluslararası meşruiyeti olan bir hukukla devam edecek ve sanıyorum ki bunun kökü tekne kazınır gibi kazınacak" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diriliş Ertuğrul Yalçın Topçu Fransa Paris Politika Güncel Haberler

title