Haberler

Bakan Topçu'nun KKTC'nin Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, KTC’nin geleceğe güvenle bakması noktasında bugüne dek gereken neyse yapmaktan geri durmayan Türkiye’nin bundan sonra da kardeşlerinin refahı için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, KTC'nin geleceğe güvenle bakması noktasında bugüne dek gereken neyse yapmaktan geri durmayan Türkiye'nin bundan sonra da kardeşlerinin refahı için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nin 32'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan Topçu, "Haksızlıklara ve zulme karşı başlattıkları bağımsızlık mücadelelerinde yanında olduğumuz soydaşlarımızın, ekmeğimizi ve suyumuzu paylaştığımız kardeşlerimizin milletimize gurur kaynağı olan Cumhuriyet bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Topçu, KKTC'nin geleceğe güvenle bakması noktasında bugüne dek gereken neyse yapmaktan geri durmayan Türkiye'nin bundan sonra da kardeşlerinin refahı ve mutluluğu için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğini belirterek, "Bundan 32 yıl evvel kardeşlerimiz Kıbrıs adasında terör ateşiyle yanarken onları yalnız bırakmayan Türkiye geçmişten günümüze medeniyet coğrafyamız başta olmak üzere dünyayı kavuran bu küresel sorunun daima karşısında durmuştur" diye konuştu.

Küresel sistemde ülkelerin menfaat çatışmalarının maalesef terörün gıdası haline geldiğini belirten Topçu, ancak küresel sistem açısından bunun devam ettirilemez bir durum arz ettiğini vurguladı.

"BM'NİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İVEDİLİK TAŞIYOR"

Birleşmiş Milletler'in (BM) yeniden yapılandırılması, geniş temsilin sağlanması ve güvenlik konseyinin genişletilerek daha demokratik hale getirilmesinin dünya barışı için ivedilik taşıdığını vurgulayan Topçu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası ilişkilerde devletlerin kendi vatandaşlarının güvenlik, özgürlük ve refahını sağlayabilmesi için Birleşmiş Milletler yapısında köklü değişikliklere ihtiyacın olduğu açıktır. Birleşmiş Milletler çatısı bir takım küresel güç odaklarının menfaatlerinin meşrulaştırıldığı zemin olmaktan çıkartılmalıdır. Ülkelerin menfaat çatışmaları Birleşmiş Milletler zemininde en aza indirilebilirse küresel terörün zemini ortadan kalkmaya başlayacaktır."

"G-20'DE ASIL GÜNDEM BM GÜVENLİK KONSEYİ'NİN ÜYE SAYISININ ARTIRILMASI OLMALI"

Postmodern kolonyalizmin elinde bir enstrüman olan terörün şimdi bu enstrümanı ellerinde tutanları yakmaya başladığını anlatan Topçu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yangın tüm dünyayı içine alabilecek enerjiyi bünyesinde barındırmaktadır. Kültürler arası ilişkiler geliştirilmelidir. İnsanlığın huzur ve mutluluğu için herkes taşın altına elini koymalıdır. G-20'de asıl gündem konusu dünyanın güvenliğini, özgürlüğünü, refahını garanti etmenin tek yolu olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin üye sayısının artırılması olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 32'nci kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutlayarak, bu mutluluğu paylaşıyor ve tüm Kıbrıs Türklerine esenlikler diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Yalçın Topçu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title